Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: «η Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα»

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: «η Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα»

0
syriza nomarxiaki

Απάντηση της τοπικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τις θέσεις των μελών της για τη μειονότητα

 

Αποτάσσονται το δίπολο ΥΠΕΞ-τουρκικό προξενείο και κάνουν λόγο για εσκεμμένο διαχωρισμό της μειονότητας

 
 
Απαντήσεις που ζητήθηκαν για τον τρόπο που ενήργησε, αλλά και για το «βέτο» που άσκησε στην υποψηφιότητα Σαμπιχά, δίνει η Νομαρχιακή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εκτενές κείμενο, όπου δίνεται βαρύτητα στη διασύνδεση της ίδιας με δεξιούς πατριωτικούς κύκλους και το ΥΠΕΞ, καθώς και τις μεθόδους που το τελευταίο μεταχειρίζεται στην εφαρμογή της πολιτικής του στη μειονότητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανάλυση της τοπικής οργάνωσης μιλά για εσκεμμένη διαίρεση της μειονότητας σε τρία κομμάτια και για αποστάσεις που κρατά το κόμμα τοπικά ανάμεσα στη διαμάχη ΥΠΕΞ και τουρκικού προξενείου.
 
Η προσέγγιση για τη μειονότητα
Στο κείμενο με τίτλο: «Όχι άλλες… ευαισθησίες» η οργάνωση της Ξάνθης αναφέρει ότι: «η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά για τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο αθώα και κυρίως μια “καλή υποψηφιότητα” από τη μειονότητα, όπως εσκεμμένα συνεχίζει να παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ» και προσθέτει: «δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση για οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα ρομά, που θα εκπλήρωνε τις βασικές προϋποθέσεις του υποψηφίου. Άνθρωπος της Αριστεράς με ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, την κοινωνία, την δημοκρατία».
Ειδικά για την πολιτική προσέγγιση της μειονότητας της Θράκης που υιοθετεί το ίδιο, αλλά και γι’ αυτές που έχουν εδραιωθεί τοπικά και εθνικά επισημαίνει: «η μειονότητα διαιρείται, εσκεμμένα, σε τρία κομμάτια (πομάκοι, τουρκογενείς, ρομά). Η (άκρο)-δεξιά-πατριωτική αφήγηση του συστήματος, αρκετά συνοπτικά και περιγραφικά, μιλά για την καταπίεση, που υφίστανται τα δύο κομμάτια από τους τουρκογενείς, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του τούρκικου προξενείου. Συντονιστής της άμυνας απέναντι στην τούρκικη πολιτική (τουρκοποίηση, κοσσοβοποίηση της Θράκης κτλ) είναι το ΥΠ.ΕΞ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε αυτό το δίπολο, το οποίο στη δεδομένη περίοδο έχει κοινό πολιτικό συμφέρον από την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκ νέου ανάδειξη ελεγχόμενων πολιτικών παραγόντων της μειονότητας (κυρίως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ)».
 
Ο ρόλος των δύο βουλευτών Ξάνθης και Ροδόπης
Σχετικά με τη θέση των δύο μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνδέθηκαν άμεσα με την απόσυρση της υποψηφιότητας Σαμπιχά, τονίζει: «από τη μια πλευρά ασκείται κριτική προς τους 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, πως δεν είναι βουλευτές της μειονότητας, αλλά του κόμματος, άρα δεν εκπροσωπούν επάξια τη μειονότητα. Από την άλλη οι 2 βουλευτές κατηγορούνται ως πράκτορες της Άγκυρας, με τη συνήθη πρακτική όλα αυτά τα χρόνια. Ο διαχωρισμός αυτός της κοινωνίας βολεύει και τις 2 πλευρές, οι οποίες εν τέλει έχουν κοινό παρανομαστή, τα κατεστημένα κόμματα. Η εκλογή δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενων από τη μειονότητα, σε Ξάνθη και Κομοτηνή, έχει ανατρέψει τις ισορροπίες και το ενδεχόμενο της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις επερχόμενες εκλογές απειλεί ακόμη περισσότερο το σύστημα και τους στημένους μηχανισμούς».
 
Γιατί «όχι» στη Σαμπιχά
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην στάση που υιοθετούν τα μέλη της νομαρχιακής στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο χαρακτηρίζουν ελεύθερο σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, καθώς και αδιαπραγμάτευτο και σχολιάζουν: «διαχρονικά αυτή τη θέση υπηρετούμε και για αυτό κάνουμε λόγο αποκλειστικά για μειονότητα, χωρίς προσδιορισμούς (εθνικούς, θρησκευτικούς κτλ). Η ενότητα του κόσμου της εργασίας, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι η στρατηγική, που με επιμονή υπηρετούμε και έχει οδηγήσει σε αρκετά αδιέξοδα, πολιτικούς μας αντιπάλους. Την ενότητα αυτή προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο και κόστος».
Και φτάνοντας στο προκείμενο, που είναι η προσωπικότητα της ίδιας αναφέρουν: «άνθρωποι της μειονότητας, όπως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά (ρομά), λειτουργούν ως τα θύματα της πολιτικής του προξενείου! Η ίδια προσωπικά και η δράση της μας είναι γνωστή από 15ετίας και είναι πάγια η επιλογή μας, να μην έχουμε καμία επαφή με την ίδια, αλλά και με τους κύκλους που συναλλάσσεται. Πιο συγκεκριμένα η κ.Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα, δεν την εκφράζει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στη μειονότητα, αλλά και στην πλειονότητα. Ο ρόλος της είναι γνωστός, όλα αυτά τα χρόνια (συνεργασία με τον μεγαλοεργολάβο Εμφιετζόγλου και Δίκτυο 21, μαύρες χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΞ, “πολιτικό σουλάτσο” σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ, ΠΑΣΟΚ, επαφές με Αμερικάνο πρόξενο, “διαχειρίστρια” προγραμμάτων επιμόρφωσης ρομά κτλ).
Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε ποιοι ενοχλήθηκαν από τον συγκεκριμένο αποκλεισμό. Άνθρωποι του συστήματος, ακροδεξιά και δεξιά στοιχεία, εξαρτημένες φυλλάδες που αντιμάχονται τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι γραφικοί πλέον πολιτικοί (Πάγκαλος), ανώνυμοι πατριδοκάπηλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και καταλήγουν: «Έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη και πράξαμε το αυτονόητο».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΥΡΙΖΑ: Πολεμικό κλίμα πριν την εκλογή συνέδρων

Συνέδριο με αντιπαραθέσεις στον εσωτερικό του κόμματος Εν μέσω εσωκομματικών αναταραχών κα…