Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κύπελλο Ξάνθης: «Αγνοείται» η ημερομηνία του τελικού!

Κύπελλο Ξάνθης: «Αγνοείται» η ημερομηνία του τελικού!

0
kypello metallia

Μεγάλο… «μπέρδεμα» έχει δημιουργηθεί στη διεξαγωγή του φετινού τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ

 

«Θα καταλήξουμε σε μία βολική ημερομηνία για όλους», δηλώνει στο «Ε» ο Σάββας Υφαντίδης

 
 
Η πολλαπλή αγωνιστική δραστηριότητα του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου (10-11/05), πιθανόν να δημιουργήσει εμπλοκή στη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς το πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες έχει αρκετή ποδοσφαιρική δράση!
Αν και αρχικά συμφωνήθηκε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να διεξαχθεί ο φετινός τελικός Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ξάνθης το Σάββατο 10 Μαΐου, δεν αποκλείεται να προκύψει μία αλλαγή, ανάλογα με τους αγώνες της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας «Βασίλισσα της Θράκης».
 
Κατέληξαν στο γήπεδο – όχι στην ημερομηνία
 Το «μπέρδεμα» ξεκίνησε στη συνέλευση της ξανθιώτικης Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (22/04), παρουσία εκπροσώπων των δύο φετινών φιναλίστ ομάδων και μελών της ΕΠΣ. Εκεί συζητήθηκε και συμφωνήθηκε πως ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Skoda Ξάνθη Arena» στις 10/05 και ώρα 17:30 το απόγευμα, λίγο αργότερα όμως ειπώθηκε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής δεν είναι η οριστική. Η 10η Μαΐου τελικά δεν ήταν η απολύτως κατάλληλη και ελεύθερη ημερομηνία, διότι στη μέση εμπλέκονται… γυναίκες.
Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι αγώνες μπαράζ του γυναικείου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τον προβιβασμό στη Β’ Κατηγορία, όπου ενδεχομένως να πάρει μέρος και η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα ποδοσφαίρου Ξάνθης, «Βασίλισσα της Θράκης». Στις «Βασίλισσες» προπονητής είναι ο γνωστός Ξανθιώτης τεχνικός Απόστολος Κουτρουλός, ο οποίος προπονεί επίσης και τον ένα εκ των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ξάνθης, τον Αστέρα Μαγικού.
Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σε περίπτωση που οι «Βασίλισσες» πάρουν το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου, όπου οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αθήνα, η ξανθιώτικη αποστολή θα πρέπει να βρίσκεται εκεί μία ημέρα πριν, γεγονός που καθιστά αμφίβολη την παρουσία του Κουτρουλού στον πάγκο του Αστέρα Μαγικού εν’ όψει του τελικού και δημιουργεί ένα σχετικό μπέρδεμα, εφόσον ο κρίσιμος αγώνας Κυπέλλου οριστεί για τις 10 Μαΐου.
Κι επειδή το παραπάνω παιχνίδι γυναικών θα δίνει το «εισιτήριο» για την άνοδο, τα κορίτσια της ξανθιώτικης ομάδας θέλουν να έχουν στο πλευρό τους τον προπονητή τους.
Παράλληλα την Κυριακή (11/05) ξεκινούν και τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, όπου ο φετινός πρωταθλητής της Ξάνθης, Άρης Αβάτου κάνει «πρεμιέρα» στους αγώνες και αντιμετωπίζει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκτός έδρας και το να πέσει ο τελικός επάνω στην σημαντική για την ξανθιώτικη ομάδα ημερομηνία θα προκαλέσει αρνητική εντύπωση.
 
«Πιθανότερη αλλά όχι οριστική ημερομηνία η 10η Μαΐου»
 Μέχρι στιγμής η ημερομηνία του τελικού (όχι οριστική) θεωρείται η 10η Μαΐου, όμως αυτή ενδέχεται να περάσει από πολλά… κύματα, με τους ανθρώπους της Ε.Π.Σ. Ξάνθης όμως, όπως δήλωσε στο «Ε» ο κ. Σάββας Υφαντίδης, μέλος της επιτροπής Κυπέλλου της ξανθιώτικης Ένωσης, να είναι αισιόδοξοι ότι θα καταλήξουν σε μία βολική ημερομηνία για όλους.
«Οι αρχικές μας σκέψεις είναι να γίνει ο τελικός στις 10 Μαΐου, καθώς βολεύει τους περισσότερους. Γνωρίζουμε για τα γυναικεία μπαράζ, αλλά γνωρίζουμε ότι και η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων αυτών, αλλά και η συμμετοχή της «Βασίλισσας Θράκης» δεν είναι ακόμα σίγουρες. Όλα τα παραπάνω ζητήματα θα διευθετηθούν τις επόμενες μέρες και σύντομα αναμένουμε νέες και οριστικές εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Υφαντίδης σχετικά με το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ξάνθης. Σχετικά με τη διεξαγωγή του τελικού και το τελετουργικό, ο ίδιος είπε: «Σχεδιάζουμε να φέρουμε χορευτικούς Συλλόγους της περιοχής, ώστε να διασκεδάσει το κοινό του γηπέδου, πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και στο ημίχρονο, έχοντας στόχο να διοργανώσουμε έναν αγώνα γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης».
Να σημειώσουμε πάντως ότι χθες το βράδυ επρόκειτο να υπάρξει επαφή ανάμεσα σε παράγοντες της ΕΠΣ και εκπροσώπους των δύο φιναλίστ, με την πρόταση που υπήρχε ήδη ως σκέψη να αφορά τη διεξαγωγή μία εβδομάδα νωρίτερα(3 ή 4 Μαΐου), καθώς μετά την 10η Μαΐου ακολουθούν δύο Σαββατοκύριακα με εκλογικές αναμετρήσεις (18-25 Μαΐου) κι έτσι η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία θα ήταν η 31η Μαΐου, αρκετά αργά όμως καθώς τα πρωταθλήματα θα έχουν ολοκληρωθεί ¨’ένα μήνα νωρίτερα.
Όλα τα παραπάνω σενάρια πάντως αφορούν ημερομηνίες για ορισμό του τελικού Σάββατο ή Κυριακή, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα να οριστεί ο τελικός Τετάρτη, μία εξέλιξη όμως που δεν επιθυμεί καμία πλευρά και θα αποτελέσει «λύση ανάγκης», αν προκριθεί.
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι δύο φιναλίστ είχαν δηλώσει πως δεν θα πάρουν μέρος στη συνέχεια στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος κι έτσι υπήρχε άνεση χρόνου, την οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε η ΕΠΣ Ξάνθης που πλέον βρίσκεται ξανά μπροστά σε… ζόρια. Τις επόμενες ημέρες λοιπόν αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση και, ας ελπίσουμε, ότι όντως θα υπάρξει μία ημερομηνία που θα είναι βολική για όλους.
 
Το φετινό… ταξίδι των δύο φιναλίστ
 Ξεκινώντας η χρονιά και βλέποντας κανείς τα ρόστερ και το υλικό των φετινών ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα της περιοχής, δεν θα περίμεναν πολλοί πως το ζευγάρι του 36ου φετινού τελικού του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ξάνθης θα ήταν ανάμεσα σε Αστέρα Μαγικού και Παύλο Μελά Κουτσού, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά για ποιο λόγο αυτός ο θεσμός θεωρείται ο «θεσμός των εκπλήξεων», με τους δύο φιναλίστ να καταφέρνουν να εκπλήσσουν αρκετούς με τη φετινή πορεία τους στη διοργάνωση.
Ο Αστέρας Μαγικού, έκανε το πρώτο «βήμα» απέναντι στη Δόξα Μυρωδάτου όταν την απέκλεισε στην Α’ φάση της διοργάνωσης, συνεχίζοντας στη Β’ φάση όπου έκαμψε την αντίσταση της Θράκης Συδινής, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί, η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού έκανε το… μπαμ, καθώς κατάφερε να αποκλείσει το μεγάλο φαβορί του φετινού Κυπέλλου, Αναγέννηση Θαλασσιάς και να κερδίσει το «χρυσό» εισιτήριο για τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό.
Από την άλλη, ο Π. Μελάς Κουτσού φαίνεται πως… γλυκάθηκε από την περσινή κατάκτηση του τροπαίου και φέτος θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του και να κερδίσει τη 2η συνεχόμενη – αλλά και συνολικά – «κούπα» του. Πρώτο «θύμα» για την ομάδα του Κουτσού ήταν η Α.Ε. Ξάνθης, την οποία απέκλεισε στην Α’ φάση, παίρνοντας «διπλή» πρόκριση καθώς πέρασε άνευ αγώνα στους «16» της διοργάνωσης. Στα προημιτελικά, πέρασε το εμπόδιο της Ασπίδα Ξάνθης και στα ημιτελικά παρότι «ίδρωσε», κατάφερε εν τέλει να κάμψει την αντίσταση του Ερμή Μάνδρας και με τη σειρά της να κερδίσει θέση στον φετινό τελικό για 2η συνεχή χρονιά.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …