Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκινάρες με σαφράν & lime

Αγκινάρες με σαφράν & lime

0
agginares safran
 
 
6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
3 καρότα κομμένα σε κύβους
300 γρ. αρακάς
1 ματσάκι άνηθο (να βγει ψιλοκομμένη ½ κούπα)
Στήμονες Κρόκου Κοζάνης (Σαφράν)
3 Λάιμ (γλυκολέμονα) χυμό & ξύσμα
2-3 κ.σ. ούζο
2/3 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
800ml Νερό ή Ζωμό λαχανικών
Αλάτι & πιπέρι
 
Όταν οι αγκινάρες μας είναι πολύ τρυφερές δεν πετάμε το βλαστό τους. Τον ξεφλουδίζουμε και τον χρησιμοποιούμε όπως και την αγκινάρα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, τις πατάτες, τις αγκινάρες & τα βλαστάρια με αυτή τη σειρά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, προσθέτουμε το άνηθο ψιλοκομμένο, το ούζο, το ξύσμα και τον αρακά. Προσθέτουμε και το σαφράν και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσει σε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Σε μία κούπα μεγάλη διαλύουμε το κορν φλάου σε λίγο νερό. Παίρνουμε μια κουτάλα από το ζωμό της κατσαρόλας τον ρίχνουμε στο κορν φλάου και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα να βράσουν τα λαχανικά μας και να δέσει σαν αβγολέμονο η σάλτσα. Δοκιμάζουμε την αγκινάρα να έχει μαλακώσει και διορθώνουμε το αλάτι & το πιπέρι.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…