Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τι θα γίνει με το κλοφέν στην «ΦτΑ»;

Τι θα γίνει με το κλοφέν στην «ΦτΑ»;

0
foni amerikis-empros

Σιγή ιχθύος από το ΤΑΙΠΕΔ παρά το θόρυβο

 

Σ. Ραψωμανίκης: «Πρέπει οπωσδήποτε να το μεταφέρουν…κίνδυνος για την περιοχή αν διαρρεύσει»

 
 
Εντείνεται το κλίμα ανησυχίας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τοπείρου εξαιτίας της ύπαρξης του τοξικού κλοφέν στις εγκαταστάσεις της “Φωνής της Αμερικής”. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έχει εισαχθεί με την μορφή ερωτήματος από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ στη Βουλή, υπάρχουν πλήθος δημοσιεύματα του τοπικού τύπου μεταξύ των οποίων και του «Ε» αλλά και του αθηναϊκού τύπου που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όμως η επίσημη πολιτεία σιωπά την ίδια στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ έχει εντάξει την έκταση προς πώληση και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο». Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουν να την πουλήσουν… μαζί με το κλοφέν!!!
 
Σ. Ραψωμανίκης: «Πρέπει οπωσδήποτε να το μεταφέρουν…»
Το «Ε» αναζήτησε την επιστημονική άποψη του Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, Σπύρου Ραψωμανίκη θέτοντας το ερώτημα αν αποτελεί οικολογική «βόμβα» για όλη την περιοχή το εγκαταλελειμμένο κλοφέν στις εγκαταστάσεις της «ΦτΑ»: «Θα πρέπει οπωσδήποτε να το μεταφέρουν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Υπάρχει κίνδυνος διαρροής αν σκουριάσουν οι μετασχηματιστές όπου φυλάσσεται. Είναι τοξικό και αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους και το περιβάλλον γι αυτό πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα», επισημαίνει ο κ. Ραψωμανίκης. Όπως ανέφερε το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης έχει εγκαταστήσει εδώ και ένα χρόνο ένα σταθμό μέτρησης στην πιο υψηλή κεραία στην ΦτΑ. Πρόκειται – όπως είπε ο καθηγητής κ. Ραψωμανίδης – για τον μοναδικό σταθμό στην Ελλάδα. Όμως δεν έχουν κάνει ακόμη ανάλυση των φίλτρων λόγω έλλειψης χρημάτων…
 
Στο στάδιο της προανάκρισης το θέμα της διαρροής του υδραργύρου
Σ’ ότι αφορά ένα άλλο θέμα, αυτό της διαρροής του υδραργύρου κατά την μεταφορά οργάνων του ΔΠΘ για το οποίο ο κ. Ραψωμανίκης έχει κάνει μετρήσεις και έχει ολοκληρωμένη έκθεση (αποσπάσματά της παρουσίασε το «Ε») σύμφωνα με την οποία ο χώρος (Μπρωκούμη )δεν καθαρίστηκε καλά, όπως μας ενημέρωσε βρίσκεται στο στάδιο της προανακριτικής εξέτασης από την αστυνομία και θα αποφανθεί η εισαγγελική αρχή αν θα προχωρήσει την υπόθεση. Ο κ. Ραψωμανίκης εξέφρασε την πικρία του καθώς δεν έχει λάβει ακόμη μια απάντηση ούτε από το υπουργείο ούτε από την Πολιτική Προστασία αλλά ούτε από την Πρυτανεία, όπου έχει αποστείλει την έκθεση.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…