600 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι κανέλλα
μισό κουταλάκι τριμμένο μαχλέπι
μισό κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
κανέλλα
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υγρά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Βάζουμε μία γερή κουταλιά ταχίνι και 1-2 κουταλιές ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκές τις θέλουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλλα, τυλίγουμε σε χοντρό “κορδόνι” και σχηματίζουμε ένα “σαλιγκάρι”. Τις πατάμε για να “κάτσουν”.
Μεταφέρουμε τις ταχινόπιτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένες με μια καθαρή πετσέτα. Πριν τις ψήσουμε διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό με ένα κουταλάκι μέλι και τις αλείφουμε από πάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα καραμελένιο από πάνω και από κάτω.