Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ: Προσδοκία η κάλπη να φέρει Ανατροπή και εθνικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Προσδοκία η κάλπη να φέρει Ανατροπή και εθνικές εκλογές

0
skourletis panel
 

 Π. Σκουρλέτης: «Είναι ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση…». Συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

 

Προβληματισμός για τις χαμηλές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινωνικούς φορείς και στα συνδικάτα. «Καρφιά» Χατζηθεοδώρου για τα συνεταιριστικά

 
Η πολιτική επικαιρότητα της χώρας, η τρόικα και οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, τα γεγονότα στην Ουκρανία, οι ευρωεκλογές, οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και η σημειολογία τους αλλά και τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα της περιφέρειας ΑΜΘ αποτέλεσαν τη θεματολογία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου το μεσημέρι. Ο κ. Σκουρλέτης πλαισιωνόταν από τον Βουλευτή Χουσεΐν Ζειμπέκ, το Γραμματέα Γιώργο Χατζηθεοδώρου, τον υπ. Περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη και την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Βάσω Αγοραστού.
 
Π. Σκουρλέτης: «Είναι ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση…»
Ο κ. Σκουρλέτης στην αρχή της εισήγησής του αναφέρθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τον οποίο είπε ότι είναι εξαφανισμένος και δεν ενημερώνει τους δημοσιογράφους και εμφανίζεται μόνο για να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την μνημονιακή πολιτική και ανέφερε ότι είναι ψευδεπίγραφη η διαπραγμάτευση που επικαλείται με την τρόικα ενώ στην ουσία η κυβέρνηση έχει χάσει την αυτονομία της. Ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο και ότι τα πράγματα πάνε από το κακό το χειρότερο με την ανεργία να καλπάζει και η κυβέρνηση …κραδαίνει τη σημαία του πρωτογενούς πλεονάσματος, συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές και με αιχμή του δόρατος τις απολύσεις στο δημόσιο την πολιτική στο γάλα και στα φάρμακα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις αλλά για απορρυθμίσεις και ότι το χρέος ήταν η αφορμή για να προωθήσουν μέτρα που έχουν ταξικό πρόσημο για να καταλήξει ότι είναι ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση και οι ευρωεκλογές παρέχουν μια καλή ευκαιρία να ανατραπεί καθότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να τροφοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις ανατροπής.
Σ’ ότι αφορά επίσης τις ευρωεκλογές ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι για πρώτη φορά είναι τόσο ελληνοκεντρικές και ότι σ’ αυτές συγκρούονται το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και η πολιτική της Μέρκελ την οποία υπηρετεί και η ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό και ότι αυτό καταδεικνύεται από την αφωνία που επιδεικνύει στα γεγονότα της Ουκρανίας.
 
Πολιτικό χαρακτήρα στις εκλογές των ΟΤΑ δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στις εκλογές των ΟΤΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ μιας ακομμάτιστης τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά τελευταία ότι είναι υποκριτική αυτή η μανία με τους ακομμάτιστους συνδυασμούς και ότι αυτό απλά βολεύει τα κόμματα της κυβέρνηση που θέλουν να κρυφτούν. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι πολιτικός ο χαρακτήρας των εκλογών και ότι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσωπα άφθαρτα έντιμα και ηθικά με πολιτικό όμως προσδιορισμό και ότι αυτά τα στοιχεία αποτυπώνονται και στους υποψήφιους στους δύο δήμους του νομού μας (Ανταμπούφη – Καλιαμπάκα) και στον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Μορφίδη και στην υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κα Αγοραστού.  
 
Προβληματισμός για τις χαμηλές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινωνικούς φορείς και στα συνδικάτα
Ωστόσο ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι αποτελεί πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει έντονος προβληματισμός από το γεγονός ότι διαπιστώνεται μια αναντιστοιχία στην αντιπροσώπευσή του στους κοινωνικούς φορείς και στα συνδικάτα όπως επίσης και αναντιστοιχία σε στελέχη να εκφράσουν αυτό το ποσοστό. Πρόσθεσε δε ότι: « πολλοί αγάπησαν το ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά και επιχειρούν να διεισδύσουν επειδή κατέρρευσε ο δικομματισμός αλλά υπάρχει και το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφώσει τη νέα αριστερά».
 
Δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Σαμή Καραμπουγιούκογλου από την ΕΡΤ, επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να ξανανοίξει η ΕΡΤ με το καθεστώς που ίσχυε τον Ιούνιο αλλά και να αναβαθμιστεί σε ένα δημόσιο φορέα που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της ενώ χαρακτήρισε την σημερινή Δημόσια Τηλεόραση ως μόρφωμα κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ σχολίασε δεν δηκτικά το δελτίο ειδήσεων λέγοντας: «πρέπει να περνά πρώτα από το γραφείο τύπου της ΝΔ πριν εκφωνηθεί».
Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με τοπικά προβλήματα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοπικά προγράμματα δράσης που βασίζονται στην ιδιομορφία της κάθε περιοχής ο κ. Σκουρλέτη ανέφερε ότι τα προβλήματα της περιοχής προέκυψαν από σωρεία λαθεμένων πολιτικών και χαμένων ευκαιριών που ευθύνονται για τα εργοστάσια – κουφάρια αλλά και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που επικράτησε στη χώρα και δημιούργησε καταστάσεις ζούγκλας καθιστώντας τις επενδύσεις έρμαια των αγορών: «Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να επενδύσουμε στην χρησιμότητα της τοπικής ιδιομορφίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής».
 
«Καρφιά» Χατζηθεοδώρου για τα συνεταιριστικά
Στη συνέχεια παρενέβη ο Υπ. Περιφερειάρχης Κώστας Μορφίδης σημειώνοντας ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν ήταν καταστροφικές για την περιοχή μας και ότι οι κυβερνήσεις έβλεπαν απλά να κλείνουν τα εργοστάσια χωρίς να κάνουν τίποτε: «…. στην καλύτερη περίπτωση, ενώ σε κάποιες άλλες υπουργοί όπως ο Θ. Πάγκαλος έκαναν εγκαίνια στα εργοστάσια όπου μετέφεραν τη δραστηριότητα, στη Βουλγαρία»! Επί του θέματος παρενέβη και ο γραμματέας της Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου και σε αυστηρό τόνο είπε ότι «αυτοί που έκλεισαν τα συνεταιριστικά και τα ξεπούλησαν έχουν ονοματεπώνυμα και διοικούν ακόμη και σήμερα την περιοχή και ψηφίζουν μνημόνια».
Τέλος όπως αναφέρθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης θα γινόταν η παρουσίαση των υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα στις 9 το πρωί ο κ. Σκουρλέτης και η συνοδεία του θα επισκεπτόταν το Κ.Υ των Αβδήρων και θα έχουν συζητήσεις με κατοίκους του οικισμού.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…