Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πασαρέλα» υποψηφίων στα εγκαίνια νέου δημαρχείου

«Πασαρέλα» υποψηφίων στα εγκαίνια νέου δημαρχείου

0
egainia dimarxeio1
 

 Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Στυλιανίδης: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος,…είναι ένα κτίριο φιλόξενο, λειτουργικό, προσβάσιμο για όλους…»

 

Ωστόσο πρότεινε να μεταφερθεί το γραφείο του Δημάρχου στο παλαιό Δημαρχείο όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του

  egainia dimarxeio2
 
Με τη δέουσα λαμπρότητα και παρουσία σύσσωμης της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, της περιφέρειας και αρκετών δημοτών κόπηκε η κορδέλα του νέου Δημαρχείου που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το νέο Δημαρχείο που λειτουργεί άτυπα από τον Αύγουστο παραδόθηκε πλέον επίσημα στους δημότες μετά από την τελετή εγκαινίων την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.
 
Παρούσα η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Ξάνθης και όλοι οι υποψήφιοι
Ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης κατά την σύντομη ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων ευχαριστώντας έναν έναν ξεχωριστά για την παρουσία τους σε μια μέρα ιδιαίτερης σημασίας για τον δήμο Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι παρέστησαν οι βουλευτές της περιοχής Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Αλέξανδρος Κοντός, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, οι Δήμαρχοι Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, Τοπείρου Μάκης Τσιλιγγίρης, ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης Χρήστος Καλογουλίδης, πλήθος συμβούλων και υποψηφίων, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Πούλιος, Νίκος Ανταμπούφης, Γιώργος Κολλάρος, υπηρεσιακοί παράγοντες και αρκετός κόσμος.
 
Στυλιανίδης: «Ένα κτίριο φιλόξενο, λειτουργικό, προσβάσιμο για όλους…»
Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων δώρισε στο δήμαρχο μια εικόνα για το νέο δημαρχείο και ευχήθηκε να’ ναι λειτουργικό και εξυπηρετικό για τους δημότες ενώ κατά την ομιλία του ο δήμαρχος έδωσε τα …διαπιστευτήρια του κτιρίου και αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να αγοραστεί από τη Τράπεζα της Ελλάδος ευχαριστώντας το δημοτικό συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση αγοράς του κτιρίου: «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος, όπως νομίζω και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που επίσημα παραδίδουμε στους συμπολίτες μας το κτίριο αυτό, που στεγάζει πλέον τις βασικές υπηρεσίες του Δήμου μας, ένα χώρο φιλόξενο, λειτουργικό, με άνετη και ασφαλή προσβασιμότητα για όλους (ΑΜΕΑ), που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, στο καλύτερο σημείο της κεντρικής μας πλατείας, της Πλατείας Δημοκρατίας, δίπλα στο ψηλό μας το ρολόι.Ένα κτίριο που έχει τη δική του ιστορία, το δικό του κύρος, τα δικά του ξεχωριστά αρχιτεκτονικά στοιχεία και την απαιτούμενη επάρκεια για την υποδοχή, φιλοξενία και εξυπηρέτηση των πολιτών», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
 
Ευχαριστίες σ’ όλους όσους βοήθησαν στην απόκτηση του κτιρίου
Αναφερόμενος στην προσπάθεια απόκτησης του κτιρίου υπενθύμισε: «Το συμβόλαιο αγοράς υπογράφηκε στις 18/5/2009. Η προσπάθεια άρχισε το 2007. Ευτυχώς είχαμε σωστή και έγκυρη ενημέρωση, σταθμίσαμε όλοι στο Δήμο με σοβαρότητα την κατάσταση, είδαμε τα πλεονεκτήματα του εγχειρήματος και πήραμε τη σωστή πολιτική απόφαση διαμορφώνοντας τις περαιτέρω εξελίξεις.
Βέβαια έπρεπε να περάσουμε πολλά εμπόδια, αγωνιστήκαμε όμως μέχρι το τέλος και τα καταφέραμε. Πείσαμε το Δ.Σ. της Τράπεζας για την απευθείας αγορά (Α.Ε. – Χρηματιστήριο – Μέτοχοι). Βρήκαμε χρηματοδότηση. Πήραμε τις εγκρίσεις από το Ελεγκτικό συνέδριο». Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό, που βοήθησε στις επαφές με τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και στελέχη της Τράπεζας, που συνέβαλλαν με τις γνωριμίες τους, ώστε οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τράπεζας να κάνουν θετική εισήγηση.
 
Πρόταση Στυλανίδη να μεταφερθεί το γραφείου του δημάρχου στο κτίριο της Μαυρομιχάλη
Τέλος αναφέρθηκε και στο παλαιό δημαρχείο στο ιστορικό κτίριο της οδού Μαυρομιχάλη, ενημερώνοντας ότι εντάχθηκε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και ήδη γίνεται πλήρης αποκατάστασή του και ανάδειξη όλων των αρχιτεκτονικών στοιχείων του, καθώς και του πλούσιου εσωτερικού διάκοσμου οι δε εργασίες θα ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο και το κτίριο – κόσμημα θα χρησιμοποιείται ως «Κέντρο Διασύνδεσης της Επιστήμης και του Πολιτισμού» και ως « Κέντρο ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού».
Εκεί θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και άλλων φορέων, καθώς και οι πολιτικοί γάμοι. Πρότεινε δε σ’ αυτό το κτίριο να είναι το γραφείο του Δημάρχου: «ώστε να συνεχίσει να δίνει ζωή στην Παλαιά πόλη, την «Ξάνθην την διατηρητέαν» όπως αποκαλούσε τη γενέτειρά του πόλη ο Μάνος Χατζιδάκις», υπογράμμισε καταλήγοντας.
Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας και η ξενάγηση από τον ίδιο στους χώρους και στα γραφείο του νέου δημαρχείου. Στη κεντρική αίθουσα υπήρχε πλούσιος μπουφές για τους προσκεκλημένους ενώ ο κ. δήμαρχος δεξιώθηκε όλους τους θεσμικούς φορείς στο γραφείου του.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…