– 3 μέτριες σουπιές, καθαρισμένες
-1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια, σε φέτες
-3 φλ. μάραθο, ψιλοκομμένο
-½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
-3/4 φλ. νερό
-20 πράσινες ελιές, σε φέτες
-½ κ.γ. κορν φλάουρ
-χυμός από 1 λεμόνι
-½ κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Χωρίζουμε τις σουπιές στα δύο, τραβώντας τες ελαφρά µε τα χέρια προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Απλώνουμε κάθε κομμάτι σε ξύλο κοπής και το κόβουμε κάθετα σε λωρίδες 1 εκ., µόνο στο κέντρο. Έτσι τα κομμάτια θα καμπυλώσουν όμορφα όταν ψηθούν.
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε τις σουπιές. Τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε µε τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια και τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε και σβήνουμε µε το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι οι σουπιές να τρυπιούνται µε το πιρούνι. Προσθέτουμε τις ελιές, αφήνοντας στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ µε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.