Σχόλια 22/3/14

0
tsiakiroglou 3
Από ΠΕΔΥ στα βάσανα
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Ευσεβείς πόθοι
 Διαβάζουμε κι ακούμε κάποιους όψιμους αναλυτές των δημοτικών πραγμάτων ότι ο τάδε συνδυασμός είναι σίγουρα πρώτος, ο δείνα δεύτερος και τέτοια.
Προφανώς δικαίωμά τους. Όμως βιάζονται. Βιάζονται πολύ και άκριτα. Γι’ αυτό και θα εκπλαγούν δυσάρεστα γι’ αυτούς. Προτρέχουν και δήθεν ερμηνεύουν τις προθέσεις των Ξανθιωτών, ενώ εκφράζουν τις δικές τους επιθυμίες που είναι συνάρτηση και των δικών τους συμφερόντων.
Οι δημοτικές εκλογές, αλλά και οι Περιφερειακές, όπως και για την Ευρωβουλή, θα έχουν εκπλήξεις. Γι’ αυτό, προσοχή, μεγάλη προσοχή.
«Ε»


 
 Βανδαλισμός
 Είναι πεσμένο κάτω εδώ και καιρό. Σε κομμάτια, δείγμα ότι δέχτηκε «επίθεση». Κι επειδή είναι σε χώρο μη προσβάσιμο από αυτοκίνητα, η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι ότι άνθρωποι το έσπασαν. Πρόκειται για ένα δημοτικό φανοστάτη, στο χώρο του μικρού πάρκου, αμέσως μετά τη γέφυρα του Κόσυνθου στην οδό Β. Σοφίας, δεξιά πεσμένο στο γκαζόν καιρό τώρα.
Το πρόβλημα πλέον μ’ αυτούς τους βανδαλισμούς δεν είναι η αντικατάσταση των φθορών, αλλά γιατί γίνονται, από ποιους και ότι θα πρέπει – επιτέλους – να τιμωρούνται οι δράστες όχι με δικαστήρια, αλλά με την πληρωμή του κόστους της ζημιάς και του κόστους αποκατάστασης.
Μόνον έτσι θα υπάρξει μείωση των ζημιών και βανδαλισμών.
«Ε»


 
Έχει ξεφύγει ο Ερντογάν
 Κατά γενική ομολογία οι ενέργειες του Τούρκου πρωθυπουργού είναι τελείως αψυχολόγητες. Επιδίδεται τελευταία σ’έναν πόλεμο εναντίον της ηλεκτρονικής επικοινωνίας κυρίως του ίντερνετ. Το κυνηγάει σα να πρόκειται για τον μεγαλύτερο εχθρό και αντίπαλο. Έτσι, εφαρμόζει συνέχεια νέες μεθόδους και λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις που δεν τις έχουν λάβει ούτε δικτατορίες και ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Ο Ερντογάν μετά τις συνομιλίες με το γιο του και άλλους αξιωματούχους για μίζες και εν γένει ενεργειών διαφθοράς, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αμυνόμενος, οδηγείται σε ακραίες αποφάσεις τέτοιες που στη Δύση πλέον μένουν άναυδοι, ενώ το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με το κυνηγητό που υφίσταται στην Τουρκία.
Προφανώς είναι γελασμένος ο Τούρκος πρωθυπουργός αν νομίζει ότι έτσι θα περιορίσει την ενημέρωση και θα σταματήσει να βγαίνουν στη φόρα οι παράνομες ενέργειές του κατά τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης.
«Ε»


 
Ολοκληρώνονται οι συνδυασμοί
 Εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνονται οι συνδυασμοί για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.
Έτσι, στο δήμο Τοπείρου, Καραλευθέρη και Μίχογλου στήνουν τους συνδυασμούς τους και Δευτέρα-Τρίτη θα είναι έτοιμοι. Θα αφήσουν κάποιες θέσεις για πιθανές εξελίξεις της τελευταίας στιγμής.
Το ίδιο συμβαίνει επίσης και στο Δήμο Αβδήρων. Τσιτιρίδης και Τσολακίδης μετρούν τις δυνάμεις τους στο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ όντως ο Ιντζέ Μπιρόλ, από μέρες είχε ενημερώσει τον Τσολακίδη ότι βάζει πλώρη για Περιφερειακό συνδυασμό και συγκεκριμένα με τον Γιώργο Παυλίδη.
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι συνδυασμοί του δήμου Μύκης, τέσσερις τελικά.
«Ε»


 
Μεγάλος αριθμός στην πόλη
 Η λειψανδρία βέβαια είναι αισθητή και στο δήμο Ξάνθης. Έτσι, πέρα από τη δυσκολία να πεισθούν κάποιοι είναι ότι απαιτούνται και πολλοί υποψήφιοι. Έτσι η «μάχη» είναι σκληρή και απαιτεί πειθώ αρκετή για να έχει επιτυχία.
Από την άλλη και οι συνδυασμοί είναι αρκετοί οπότε ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων αυξάνεται πάρα πολύ.
Πάντως οι υποψήφιοι δήμαρχοι προσπαθούν, κάνουν επαφές και τρέχουν για να ολοκληρώσουν τους συνδυασμούς τους με ονόματα σωστά, επιτυχημένων ανθρώπων, κοινωνικά καταξιωμένοι και βέβαια με ήθος και αρχές.
Το νέο πάντως έρχεται και θα κάνει την έκπληξη.
«Ε»


 
Θα είναι υποψήφιος
 Είναι προφανής η σκοπιμότητα κάποιων με τη φήμη που διαδίδουν πως τάχα δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Σωτήρης Τσιακίρογλου. Ουδέν ψευδέστερον.
Γνωστό γιατί λέγεται το ψέμα και πού αυτό αποσκοπεί, μας έλεγε χθες ο ίδιος ο Τσιακίρογλου σε ερώτηση μας. Συνέχισε δε λέγοντας: «Νοικιάσαμε το χώρο για το εκλογικό μας κέντρο, το οποίο είναι και έτοιμο σχεδόν. Ο συνδυασμός έχει αυτή τη στιγμή 70-75 άτομα και εντός των ημερών ολοκληρώνεται. Φτιάχτηκε η ιστοσελίδα μας και θα αναρτηθεί το κείμενο με τις Αρχές και τις Θέσεις του Συνδυασμού, έχει ετοιμαστεί το κείμενο του Προγράμματός μας που τέθηκε σε διαβούλευση και γενικώς πάμε καλά, αισιοδοξώντας να μας εμπιστευτούν οι Ξανθιώτες την τύχη του δήμου και την αποκατάσταση των σωστών κανόνων λειτουργίας αυτού, χωρίς τις γνωστές αμαρτίες του παρελθόντος».
-Τερτίπια του άρρωστου παρελθόντος λέμε εμείς όπως και η πλειοψηφία των Ξανθιωτών.
«Ε»


 
O άθεος και η Άνοιξη
 Ένας από τους φίλους μου είναι εντελώς άθεος. Όχι μόνο δεν πιστεύει στον Παντοδύναμο και Πανάγαθο – αλλά θεωρεί και τις θρησκείες πιο επιβλαβείς από το τσιγάρο (ή το όπιο, για να θυμηθούμε τον Μαρξ). Έχει και στατιστικές: π. χ. πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί λόγω της πίστης τους (σε διωγμούς, Ολοκαύτωμα και θρησκευτικούς πολέμους).
Όμως όταν έρθει η άνοιξη (όπως καληώρα) τον βλέπω λίγο αμήχανο. Οι πιστοί έχουν μία εξήγηση για τα πουλάκια που κελαηδάνε, τα δέντρα που ανθίζουνε, τα συναισθήματα που φουντώνουνε. Όλα αυτά τα έχει ενορχηστρώσει ο καλός Θεός, για να χαίρεται ο άνθρωπος την ομορφιά της φύσης. Άμα όμως σου λείπει ο συνθέτης, πώς να δικαιολογήσεις την «Συμφωνία της Άνοιξης»;
Εντάξει, σαν καλός δαρβινιστής ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι των ειδών και σαν γνώστης της φυσικής και της αστρονομίας, γνωρίζει γιατί μεγαλώνουν οι μέρες και ζεσταίνει ο καιρός. Αλλά όλες αυτές οι γνώσεις είναι ψυχρές και στεγνές. Ουδεμία σχέση έχουν με την πλημμύρα των συναισθημάτων που σου φουσκώνουν το στήθος.
«Παραμύθι είναι η θρησκεία φίλε» μου λέει «έλα όμως που ο άνθρωπος το χρειάζεται!». Το χρειάζεται και στην ευτυχία, σκέπτομαι, αλλά ακόμα περισσότερο στην δυστυχία. Και η μέλλουσα ζωή και η δίκαιη κρίση, παραμύθια είναι παρηγορητικά για τους ανθρώπους που φοβούνται να αντικρίσουν το μηδέν. Εκατομμύρια έζησαν και πέθαναν με αυτά, λιγότερο δυστυχισμένοι. Βέβαια ο άθεος δεν θα πιστέψει με ένα κελάηδισμα. Θα καταλάβει όμως γιατί πιστεύουν οι άλλοι…
Συμπολίτες, η φετινή άνοιξη είναι από τις ωραιότερες, Απολαύστε την!
Ν.Δ.


 
Η κυβέρνηση πνίγεται σε μια κουταλιά…γάλα
 Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζει, για άλλη μια φορά, τα ίδια συμπτώματα. Γεμίζει την καρδάρα με το γάλα και τώρα ετοιμάζεται να την κλοτσήσει. Εν προκειμένω, κυριολεκτικά!
Οι διατάξεις για το γάλα ημέρας κινδυνεύουν να τινάξουν την κυβέρνηση στον αέρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο να ετοιμάζεται να παραιτηθεί καθώς δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ τρεις ακόμα βουλευτές είναι στα κάγκελα (Μ.Κασσής, Θ. Μωραϊτης από ΠΑΣΟΚ και Δ. Τζαμτζής από ΝΔ) ενώ κι άλλοι βουλευτές της περιφέρειας επίσης είναι επικίνδυνοι για αρνητική ψήφο.
Η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών δημιουργεί φόβους για κάποιο ατύχημα όμως μπορεί η φυλάκιση των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής να δώσει μια χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο ακόμη και με 148 ψήφους, ενδεχομένως και λιγότερες αν από την ψηφοφορία υπάρχουν απουσίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης ή δεν τηρήσουν όλα τα εκτός κυβέρνησης κόμματα κοινή αρνητική στάση.
Υπάρχουν βέβαια και οι επανακάμψαντες μέσω Ελιάς Αν. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης που ίσως δώσουν ένα μικρό αέρα στην ψηφοφορία…


 
Αθώος ξανά
 Αθωώθηκε για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομία Αλέκος Κυριακίδης σε δίκη που αφορούσε υπόθεση της ΕΑΠΑΞ. Ο κ. Κυριακίδης, ο οποίος δεν μπορεί να ησυχάσει μετά την ανάμιξη του στην εν λόγω δημοτική επιχείρηση, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, καθώς κατηγορούταν για παράβαση του νόμου 690/45 κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Αν και ξεμπέρδεψε για την ώρα, δυστυχώς για τον ίδιο δεν φαίνεται να κλείνει η υπόθεση τόσο εύκολα!
Γ.Τ.


 
Κολλημένος με το twitter
 Κολλημένος με το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο φαίνεται να είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος απαντά σε ερωτήσεις κι απορίες των χρηστών που θέλουν να υποβάλλουν τη δήλωση εισοδήματος.
Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ποιος ήταν ο πρώτος που υπέβαλε  φορολογική δήλωση για το 2013 μόλις άνοιξε το Taxisnet έπειτα από σχόλια δύο followers του, οι οποίοι διαφωνούσαν για το αν ήταν ο ίδιος ο γενικός γραμματέας εκείνος που υπέβαλε την πρώτη φορολογική δήλωση. «Νικάει η @sotomi! Ο πρώτος ήταν φιλοξενούμενο παιδί χωρίς εισοδήματα. Ούτε 15′ ανοικτό το σύστημα και οριστικοποίησε!» σχολίασε ο ίδιος φανερά ευδιάθετος.
Γ.Τ.


 
Αποδυναμώνουν το Κ.Υ. Αβδήρων για να στελεχώσουν το ΠΕΔΥ
 Για κλάματα είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ξάνθη με τους ασφαλισμένους στον πρώην ΙΚΑ, μετά ΕΟΠΠΥ και τώρα ΠΕΔΥ. Με τρεις γιατρούς όλους κι όλους και απ’ αυτούς δύο οδοντίατροι και έναν ακτινολόγο (ούτε ένας παθολόγος ή παιδίατρος δηλαδή!)πώς να λειτουργήσει ο οργανισμός; Αναγκαστικά οι ασφαλισμένοι ή στρέφονται σε ιδιώτες γιατρούς και πληρώνουν την επίσκεψη κάτι 40ευρα ή απευθύνονται στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Ακούγεται ότι θα πάρουν ιατρικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας για να στελεχώσουν το ΠΕΔΥ. Ήδη όπως έμαθα κάτι τέτοιο δρομολογείται στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων. Δηλαδή θα αποδυναμώσουν τα Κέντρα Υγείας για να στελεχώσουν το ΠΕΔΥ. Και βέβαια μετά την αποδυνάμωση θα έλθει η απαξίωση και το λουκέτο στη σημαντικότατη αυτή υγειονομική μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που σηκώνει όλο το βάρος της υγειονομικής κάλυψης της παραλιακής ζώνης του νομού.
Τ’ ακούει η κα Εύα Τσακίρη έργο της οποίας είναι το Κέντρο Υγείας Αβδήρων και τώρα είναι αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Ξάνθης;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…