-2 φύλλα σφολιάτας
-200 γρ, φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
-6 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες ή πολτό ελιάς
-1 πιπεριά πράσινη ή Φλωρίνης σε μικρά καρέ καλύτερα ωμές
-6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
-1 κ.γλ. ρίγανη
-1 κρόκο για το άλειμμα διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
-Λίγο σουσάμι
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα από τη μεγάλη πλευρά σε 3 μέρη. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με πολτό ελιάς ή ελιές, βάζουμε λίγη ρίγανη, φέτα, πιπεριές, λιαστή. Αλείφουμε τη μια πλευρά της λωρίδας με νερό και ρολάρουμε από την άλλη πλευρά και κλείνουμε καλά το ρολό μας, σε αυτό βοηθά και η βρεγμένη πλευρά. Αφού φτιάξουμε τα τρία ρολά αρχίζουμε να τα πλέκουμε φτιάχνοντας πλεξούδα όπως τα τσουρέκια. Αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180ο για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.