Σχόλια 27/03/14

0
dhmarxos steafani
Πεδυαρίσματα του Άδωνη!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Επικίνδυνο άνοιγμα
 Κάποιος, προφανώς Ρομά, κατάφερε και άνοιξε την πλαϊνή επί της οδού Κουγιουμτζόγλου πόρτα του γνωστού κτιρίου κρατικής ιδιοκτησίας. Και το έκανε αυτό προφανώς για να πάρει ξύλα. Μόνον που η υπόθεση κλοπή ξύλων εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια τη ζωή όσων το αποπειρώνται.
Παλαιότερα είχαν παρθεί μέτρα, κάποιες είσοδοι και παράθυρα ασφαλίστηκαν. Να όμως που η φτώχεια φέρνει επικινδυνότητα ίσως και θάνατο.
Κι επειδή περί κρατικής ιδιοκτησίας, κάποιος αντίστοιχος φορέας ας επιληφθεί δεόντως.
«Ε»


 
Στο Νατάσσα
 Ο αγαπημένος τόπος συνάντησης με τους φίλους του γενικώς και πολιτικούς ειδικώς είναι το ξενοδοχείο Νατάσσα της πόλης μας για τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Αλεξ. Κοντό. Όταν βρίσκεται στην Ξάνθη όλο και θα περάσει από κει. Βέβαια άλλους δύο χώρους που τον βρίσκει κανείς είναι το πολιτικό του γραφείο, όπως και η ΣΕΚΕ.
Θυμίζουμε πως στη ΣΕΚΕ, στην παλιά στην 12 Αποστόλων, είχε χώρο συνάντησης και ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
«Ε»


 
Τρία Ταμεία
 Από το 2015 αλλάζει σημαντικά το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Και η δομική αλλαγή που θα γίνει είναι ότι θα έχουμε τρία πλέον Ταμεία, κι όχι 13 και 103 όπως παλιά!
Ένα Ταμείο θα υπάρχει για τους Μισθωτούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, το δεύτερο θα καλύπτει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες όπως αυτοαπασχολούμενους) κι ένα τρίτο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όσους δηλαδή ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα π.χ. αλιεία, μελισσοκομία και άλλα συναφή.
Καιρός ήταν να συγκεντρωθούν και απλοποιηθούν κάποια πράγματα και στη χώρα μας, όπως καιρός είναι να πάψουν να υπάρχουν τα «ευγενή» λεγόμενα Ταμεία.
«Ε»


 
Άντε πάλι με τα ταξί!
 Σε τροχιά σύγκρουσης η κυβέρνηση και με τα ταξί, μετά το γάλα. Οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται για τη ρύθμιση ενοικίασης οχήματος με 7-9 θέσεις και οδηγό.
Γενικώς γίνονται κάποιες αλλαγές τις οποίες δεν θέλουν τα ταξί όπως και οι μεταφορείς Ι.Χ. φορτηγών όπως και Δ.Χ.
Οι συνδικαλιστές των αυτοκινητιστών απειλούν ακόμη και με αποκλεισμό λιμανιών και αεροδρομίων. Τι σημαίνει αυτό; Πλήγμα στον τουρισμό μας. Άρα, καυτό αναμένεται το καλοκαίρι!…
«Ε»


 
 Περί Δικαιοσύνης
 Αξιολόγηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Η χώρα μας λοιπόν συγκαταλέγεται ως η τρίτη χειρότερη μεταξύ των 22 κρατών –μελών της Ε.Ε. που υπάρχουν στοιχεία.
Και τι λένε τα στοιχεία; Ότι ο χρόνος για την εκδίκαση αστικών και εμπορικών διαφορών πρωτοβάθμια έχει αυξηθεί από 190 το 2010 σε 460 ημέρες το 2012. Τρεις φορές αύξηση δηλαδή που δεν δικαιολογείται από τις συνήθεις δικαιολογίες των Δικαστικών και Εισαγγελέων περί έλλειψης προσωπικού και άλλα τινά. Δικαιολογίες εύκολες. Γιατί, το λέει η έρευνα αλλά το ξεχνούν οι Έλληνες δικαστές, «δικαιοσύνη που καθυστερεί είναι δικαιοσύνη που δεν δίνεται».
Φαντάζει κοινότοπο αυτό; Σε μια χώρα της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, της πολυλογίας και όλων των άλλων σε υπερθετικό βαθμό, εκτός από τα στοιχεία της ταχύτητας και της ποιότητας αποτελεί γεγονός που βασανίζει επί χρόνια όχι μόνο τους ιδιώτες πολίτες, όσο και τους δικηγόρους και εν μέρει τους δικαστές. Αποτέλεσμα; Αρνησιδικία, παρά τις αποφάσεις που λαμβάνουν –δήθεν –οι εκάστοτε υπουργοί Δικαιοσύνης για επιτάχυνση του χρόνου διεξαγωγής των δικών.
Το θέμα της αρνησιδικίας, αλλά και τα λοιπά που θίγονται στην έρευνα, δεν εξαντλούνται σε λίγες γραμμές ή σε ανακοινώσεις. Απαιτούν σοβαρό εθνικό διάλογο στον οποίο πρέπει να ενταχθούν, εκτός από τις οργανώσεις της κοινωνίας και της οικονομίας και οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι δικαστικές ενώσεις, χωρίς όμως να προτάσσουν το στενό συντεχνιακό τους συμφέρον. Διότι συνήθως έτσι γίνεται…
«Ε»


 
Ο Έλληνας και οι αποδείξεις
 Οι τρεις στους δέκα Έλληνες (30%) παραδέχονται ότι το 2013 αγόρασαν αγαθά ή υπηρεσίες που ήταν προϊόντα αδήλωτης εργασίας συμφωνά με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου. Από την ίδια πηγή προκύπτει ότι το ποσοστό είναι το υψηλότερο στην EE των 28 και έχει αυξηθεί δραματικά σε σχέση με το 2007, όταν ήταν μόλις 17%.
Επίσης το 44% των Ελλήνων παραδέχεται ότι καταφεύγει στην αδήλωτη εργασία επειδή υπάρχει έλλειψη ελέγχου από τις αρμόδιες Αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό στην EE είναι 21%. Επιπλέον το 33% των Ελλήνων δηλώνει ότι καταφεύγει στην αδήλωτη εργασία επειδή οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης είναι πάρα πολύ υψηλοί. Το αντίστοιχο ποσοστό στην EE είναι 26%.Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι πλέον διαδεδομένες υπηρεσίες που αμείβονται χωρίς απόδειξη στην Ελλάδα και στην EE είναι οι επισκευές και οι ανακαινίσεις σπιτιών 25% (29% στην EE), οι υπηρεσίες υγείας .16% (8% στην EE), οι επισκευές αυτοκινήτων 13% (22% στην EE) και η καθαριότητα οικιών 12% (15% στην EE). Ακόμη το 23% των Ελλήνων (25% στην EE) παραδέχεται ότι τον τελευταίο χρόνο ξόδεψε από 50 ώς 200 ευρώ σε αγαθά και υπηρεσίες χωρίς απόδειξη, ενώ το 19% δηλώνει ότι ξόδεψε περισσότερα από 500 ευρώ.


 
Στην τελική ευθεία ο συνδυασμός Τσιακίρογλου
 Με κυρίαρχο αντικείμενο συζήτησης τις προγραμματικές θέσεις, προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις για τη χάραξη της στρατηγικής του προεκλογικού σχεδιασμού, συνεδριάζουν, σε κλειστή συγκέντρωση, τα στελέχη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Σωτήρη Τσιακίρογλου, ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ. Η συνάντηση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Ελισσώ την Παρασκευή 28-3-14 στις 20:30 το βράδυ με προσκεκλημένους υποστηρικτές και φίλους του συνδυασμού.


 
Έφυγε απρόσμενα ο Νικόλας
 Όσοι γνώριζαν τον Νίκο Βαβατσικλή συγκλονίστηκαν από την είδηση του θανάτου του ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο Νίκος ήταν δημοσιογράφος με ήθος και με αίσθηση συνεργατικότητας. Άνθρωπος με χαμόγελο και μια καλή κουβέντα γι’ αυτούς που σεβόταν και αγαπούσε. Εμείς έτσι τον γνωρίσαμε. Κι έτσι θα τον θυμόμαστε. Αντίο Νίκο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.
Ε.Δ.


 
«Σκάλωσε» η δίκη για το τέμενος
 Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι καθυστερεί το ζήτημα της εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης του Μητροπολίτη Πειραιά για το τέμενος της Αθήνας. Η υπόθεση αρχικά προοριζόταν να εκδικαστεί από τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου, αλλά στη συνέχεια «λόγοι σπουδαιότητας» υποχρέωσαν την Ολομέλεια να ασχοληθεί μαζί του. Ωστόσο, έκτοτε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα. Να θυμίσουμε δε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο μουφτής της Κομοτηνής που αιτείται να θεμελιώσει δικαίωμα εκπροσώπησης των μουσουλμάνων που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για το θέμα.
Ε.Δ.


 
Έκανε κρότο με την σιωπή του!
Ο εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Αστέριος Ιωαννίδης συνόδευσε το 7ο Γυμνάσιο φορώντας την γνωστή μπλούζα της ΕΛΜΕ που ζητά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ο καθηγητής παρέλασε μπροστά από τους επισήμους και τους Ξανθιώτες κάνοντας «κρότο με την σιωπή» του και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο –εσκεμμένα ή άθελα του- ότι η φωνή σου ακούγεται καλύτερα όταν τελείς τα επαγγελματικά σου καθήκοντα και χωρίς οχλαγωγίες. Άλλωστε, όπως έχουμε πει πολλές φορές κατά το παρελθόν οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν, αλλά με ένα καινούριο τρόπο. Οι απεργίες και οι καταλήψεις είναι τακτικές του παρελθόντος.
Γ.Τ.


 
Το «τελευταίο» στεφάνι του Δημάρχου!
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, κατέθεσε την Τρίτη 25 Μαρτίου στο Ηρώο της πόλης στεφάνι, ως φόρο τιμής στους πεσόντες του ’21. Ένα στεφάνι, που αποτελεί το τελευταίο για τον επί 14 χρόνια Δήμαρχο της Ξάνθης, ο οποίος έχει ανακοινώσει από καιρό ότι δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές.
Γ.Τ.


 
Τα προϊόντα της ΣΕΚΑΠ στην Αιγυπτιακή αγορά…
 … προωθεί η Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββιδη μετά από συμφωνία που υπέγραψε στο Κάιρο με την αιγυπτιακή εταιρεία καπνού Eastern Tabacco Company. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης «καταφέραμε να διαπραγματευτούμε με τον μεγαλύτερο αιγυπτιακό κατασκευαστή προϊόντων καπνού, στις εγκαταστάσεις του οποίου σχεδιάζουμε να παράγονται προϊόντα με τα δικά μας εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Donskoy Tabak και της ΣΕΚΑΠ».
Περισσότερες έγκυρες πληροφορίες για την συμφωνία θα παρουσιάσει το «Ε» τις επόμενες μέρες…
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…