Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Άνοιξε πανιά» η «Δημοκρίτεια Κίνηση»

«Άνοιξε πανιά» η «Δημοκρίτεια Κίνηση»

0
dhmokriteia kinhsh

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Κώστας Αντωνιάδης παρουσίασε τους στόχους της παράταξης και τους πρώτους 20 υποψηφίους

 

Αντωνιάδης: «Σαν παράταξη θα λύσουμε τα μικρά προβλήματα του τόπου. Το ΕΣΠΑ θα λύσει τα μεγαλύτερα»

 
 
Τις θέσεις της και το πρόγραμμα του συνδυασμού παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αβδήρων «Δημοκρίτεια Κίνηση», Κώστας Αντωνιάδης. Όπως σημείωσε ο ίδιος, αποτελούν την μοναδική παράταξη που έχει κατεβάσει πρόγραμμα, καθώς θέλει να ξέρουν τόσο τα μέλη του συνδυασμού όσο και οι πολίτες, ποιος είναι ο σκοπός της «Δημοκρίτειας Κίνησης». Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η παράταξη του θα λύσει τα μικρά προβλήματα -τα αυτονόητα που ωστόσο παραμένουν άλυτα- ενώ τα μεγάλα θα λυθούν μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, προγράμματα που αποτελούν το κύριο όπλο του, όπως φάνηκε και από την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης
 
Στόχος: Ένας Δήμος αυτοχρηματοδοτούμενος που δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από ότι του αναλογεί από το νέο ΕΣΠΑ
Η «Δημοκρίτεια Κίνηση» είναι η δημοτική παράταξη του Δήμου Αβδήρων, η οποία, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της, έχει ως στόχο την πολιτιστική και τουριστική εκμετάλλευση της περιοχής καθώς και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς του τομέα, μέσα από τα φυσικά εργαλεία του δήμου, όπως είναι η γεωθερμία.
Επιγραμματικά το πρόγραμμα της «Δημοκρίτειας Κίνησης»:
1.Δημιουργία Οίκου Ευγηρίας και στήριξης ευπαθών ομάδων.
2. Λειτουργία της «Δημοτικής Κοινωνικής Κουζίνας», με άμεσο στόχο την καταπολέμηση της κρίσης και την έμπρακτη βοήθεια για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (φαγητό σε τιμή κόστους με 4 διαφορετικά γεύματα καθημερινά).
3. Λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για όλους τους δημότες μας με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20,000 ευρώ με άμεση απορρόφηση των ανέργων καθηγητών με βάση την εντοπιότητα.
4. Κατασκευή κυκλικών κόμβων σε όλο το μήκος των οδών Ξάνθης- Πόρτο Λάγος & Ξάνθης – Ιασμού & Κόμβου ΣΕΒΑΘ – Αβδήρων για την σωστή και ασφαλή κυκλοφορία και την άμεση αποφυγή άλλων θυμάτων από τροχαία.
5. Δημιουργία πλατειών και πάρκων σε όποιους οικισμούς δεν υπάρχουν (εξόφθαλμο παραδείγματα η Γενισέα και ο Πετεινός).
6. Ενίσχυση στης υποδομές και της εικόνας της Γενισέας ως Καλλικρατικής πρωτεύουσας του δήμου και των Αβδήρων ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του δήμου.
7. Δημιουργία ειδικής ομάδας μελετών και εκπόνησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό επιστημόνων με μόνο στόχο την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων που αναλογούν στο δήμο μας, ως κύριο μοχλό ανάπτυξης του.
8. Δημιουργία γεωτεχνικού τμήματος επανδρωμένου με γεωλόγους, γεωπόνους και μηχανικούς για επισταμένη στήριξη της πρωτογενούς παράγωγης και την πλήρη εκμετάλλευση της γεωθερμίας ως ατμομηχανή ανάπτυξης του Δήμου.
9. Σύσταση πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο με άμεσο στόχο την πλήρη πολεοδομική ανασυγκρότηση όλων των οικισμών του Δήμου.
10. Κατασκευή μικρών αγροτικών φραγμάτων κατά μήκος του Κόσυνθου και του Ξεροπόταμου Σουνίου για την άρδευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων και εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων.
11. Αξιοποίηση του υδάτινου όγκου που παράγεται από τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΞ, που βρίσκεται εντός του χώρου του δήμου Αβδήρων.
12. Εκσυγχρονισμός όλων των ποδοσφαιρικών γηπέδων των οικισμών με άμεση συνέπεια την έμπρακτη βοήθεια μας στο γεμάτο ταλέντο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του δήμου μας.
13. Πλήρης συμμέτοχη του Μουσικού Γυμνάσιου του Δήμου μας σε όλες τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις.
14. Άμεση λειτουργία και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Κάμπινγκ του Μυρωδάτου.
15. Κατασκευή δημοσιών WC σε όλους τους οικισμούς και χώρους όπου πραγματοποιούνται τα παζάρια.
16. Χαρτογράφηση της περιουσίας του Δήμου.
17. Πανελλαδική τουριστική προώθηση του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου των Αβδήρων.
 
Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης
Ο κ. Αντωνιάδης έδωσε στην δημοσιότητα και τα πρώτα 20 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του, ενώ σημείωσε ότι τα υπόλοιπα θα ανακοινώνονται ανά πεντάδες ή δεκάδες κάθε εβδομάδα. Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι είναι: ο Αρβανιτίδης Ηρακλής (Μηχανικός Αυτοκίνητων), ο Στεφανίδης Στέλιος (Μουσικός), ο Δημητριάδης Κώστας (Έμπορος), ο Κετζετζίδης Κώστας        (Οδηγός), ο Χαλιάνης Ανέστης (Συνεταιριστικός Υπάλληλος), ο Παυλίδης Δημήτριος (Ιδιωτικός Υπάλληλος), η Παπαδοπούλου Άννα (Αισθητικός), ο Κιοισέ Ρετζέπ Σαλιέ (Ιδιωτικός Υπάλληλος), ο Παπαδόπουλος Σάββας (Μάγειρας), η Μαλαδένη Ευστρατία (Ιδιωτική Υπάλληλος), ο Μαλουσάρης Φίλλιπος (Συνταξιούχος), η Σειτανίδου Γεωργία (Τραπεζικός Υπάλληλος), ο Παπασιμόπουλος Παναγιώτης (Ιδιωτικός Υπάλληλος), ο Καρά Εμίν Αμέτ (Μάγειρας), ο Θεοδωρακάκης Χρήστος (Δάσκαλος), ο Χασάν Αμέτ (Οικοδόμος), η Μπαλαμπανίδου Λεμονιά (Οικιακά), ο Σταύρος Μιχαηλίδης (Άνεργος), ο Τουμπάν Ρετζέπ (Οικοδόμος) και ο Παυλίδης Σάββας (Σιδεράς).
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχέδιο αστικής προσβασιμότητας για τα εμποδιζόμενα άτομα στον δήμο Ξάνθης  

Με πόρους του Πρασίνου Ταμείου   Ειδικός σύμβουλος θα αναλάβει την εκπόνηση του Σχεδίου Ασ…