Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Δημιουργία Ξανά» στην Ξάνθη

«Δημιουργία Ξανά» στην Ξάνθη

0
tzimeros

 Ο Ιδρυτής του κόμματος Θάνος Τζήμερος μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα

 

Ανατρεπτική άποψη για την μειονότητα: «Έχεις περισσότερα πλεονεκτήματα αν είσαι μουσουλμάνος παρά χριστιανός….», επισημαίνει ο κ. Τζήμερος

 
 
«Δημιουργία Ξανά», του κράτους, με δομικές μεταρρυθμίσεις σ’ όλους τους τομείς και τις διαβαθμίσεις της δημόσιας διοίκησης και προτεραιότητα στις αναπτυξιακές πολιτικές με παράλληλη άρση των παθογενειών και των στρεβλώσεων που «καταπνίγουν» τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα προτείνει ο ιδρυτής της ομότιτλης πολιτικής κίνησης Θάνος Τζήμερος ο οποίος περιοδεύει στην Θράκη. Με όπλα του έναν αιχμηρό αντισυμβατικό και όχι ξύλινο λόγο ο κ. Τζήμερος, θέτει ως διακύβευμα των ευρωεκλογών την ενοποίηση της Ευρώπης ενώ παράλληλα σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα χαρακτηρίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα «λογιστικό» και όχι πραγματικό. Αναφερόμενος στην Ξάνθη βλέπει προοπτικές ανάπτυξης και συγκριτικά πλεονεκτήματα όχι όμως και το θεσμικό πλαίσιο που μπορεί να τις στηρίζει. Αίσθηση δε προκαλεί η άποψή του για την μειονότητα της Θράκης για την οποία βλέπει μια ευνοϊκότερη μεταχείριση σε σχέση με την πλειονότητα με αποτέλεσμα να είναι πλέον οι μουσουλμάνοι πολίτες πρώτης κατηγορίας σε σχέση με τους χριστιανούς.  
 
«Ε»: Ποιο το σημειολογικό περιεχόμενο της επίσκεψή σας και ποιο το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών;
Τζήμερος: «Έχει και συμβολισμό και ουσία. Η προεκλογική μας εκστρατεία ξεκίνησε από την Κρήτη, στην μια αρχή της Ελλάδας και έρχομαι στην Θράκη στην άλλη αρχή της Ελλάδας. Ο συμβολισμός έγκειται και στην ουσία των ευρωεκλογών. Τον Μάιο θα ψηφίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε. Δεν κουβεντιάζουμε γι αυτή την Ευρώπη. Οι πολιτικές συζητήσεις που γίνονται είτε στις τηλεοράσεις είτε στον δημόσιο διάλογο αφορούν εθνικά θέματα. Οι ευρωεκλογές θεωρούνται ένα είδος εκτεταμένου γκάλοπ δεν είναι έτσι όμως…Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρώπη βρίσκεται σ’ ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Πρέπει να αποφασίσει να κάνει ταχύτατα βήματα προς την ενοποίηση που ξεχάστηκε να κάνει εδώ και 10 χρόνια και το όραμά μας στην «Δημιουργία Ξανά» είναι κάποια στιγμή να ζήσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»! Να συμμετέχουμε ομόφωνα με τους λαούς της Ευρώπης στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος, τα σύνορά μας να είναι σύνορα της Ευρώπης και ο οποιοσδήποτε κίνδυνος θα αντιμετωπίζεται από τον κοινό ευρωπαϊκό στρατό και από το αμυντικό δόγμα, το οικονομικό περιβάλλον θα είναι διαφορετικό και δεν θα υπάρχουν αυτές οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο φορολογικό σύστημα, στην δημοσιονομική πολιτική, στις τράπεζες, στην δυνατότητα χρηματοδότησης».
 
«Ε»: Δεν είναι ουτοπικό αυτό; Βλέπουμε για παράδειγμα στο θέμα της Ουκρανίας η Ευρώπη είναι απούσα! Για ποια ενοποίηση μιλάμε;
 
Τζήμερος:»Η Ευρώπη είναι απούσα αλλά ποιος μιλάει για την Ευρώπη. Ποιος είναι ο υπουργός της Ευρώπης που θα μπορεί τη δύσκολη στιγμή να λάβει μια απόφαση;
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μοντέλο στην Ευρώπη υπάρχουν κράτη που κάποτε ήταν μεγάλες δυνάμεις που ονειροπολούν εκείνη την εποχή και δεν έχουν συναίσθηση της σημερινής πραγματικότητας και το λέω για την Γαλλία που την θεωρώ τον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης. Είναι η χώρα που αν φανεί η γύμνια της θα πλευριτωθεί ολόκληρος ο κόσμος. Δεν υπάρχει κανένα μοντέλο ανάπτυξης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή γιατί η Ευρώπη δεν έχει θεσμούς. Από την απόρριψη του συντάγματος της Λισαβόνας και μετά η κεντρική ευρωπαϊκή εξουσία υποβαθμίστηκε και κατέληξε σε μια δυσκίνητη και δυσλειτουργική γραφειοκρατία. Όμως το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι γραμμένο κάπου στο …σύμπαν σ’ ένα μυστικό αρχείο. Το μέλλον της διαμορφώνεται από τους λαούς της. Και όλοι μαζί έχουμε μια μικρή δύναμη να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης»
 
«Ε»: Ακούμε ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα ο πρωθυπουργός άρχισε την …διανομή του! Πως το σχολιάζετε;
Τζήμερος: «Ακούμε για πρωτογενές πλεόνασμα – όπως είπατε – δεν το έχουμε και φτάσαμε να τα διανέμουμε κιόλας…Η λογιστική αποτύπωσή του πρωτογενούς πλεονάσματος περνάει από 150 μαγειρέματα υποχρεώσεων που έχει το κράτος τις οποίες δεν τηρεί και οι οποίες δεν έχουν υπολογιστεί στο πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν έχουν υπολογιστεί τα τοκοχρεολύσια. Θα πρέπει δηλαδή για ν’ αρχίσουμε να νοικοκυρεύουμε τα του οίκου μας το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι κατά τι μεγαλύτερο από τον τόκο ώστε να αρχίσουμε να πληρώνουμε και κάτι ως χρεολύσιο. Όταν δεν αρκεί ούτε για τον τόκο και υπάρχει ένα λογιστικό δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα αλλά το χρέος μας αυξάνεται. Βλέπουμε όμως ότι παρότι αυτό έχει λογιστικό χαρακτήρα, η κυβέρνηση άρχισε να το μοιράζει….μέχρι και επαναφορά των συντάξεων στις άπορες κορασίδες ακούσαμε …Δεν γίνεται να μαζευτεί με ιδρώτα και αίμα ότι μαζεύτηκε και να το μοιράζει η κυβέρνηση στις ισχυρές ομάδες πιέσεων…»
 
 
«Ε»: Τι προτείνει η «Δημιουργία Ξανά» ως λύση εξόδου από την κρίση;
Τζήμερος:Αν ένα μεταρρυθμιστικό κόμμα όπως η «Δημιουργία Ξανά» αν ήταν κυβέρνηση η έξοδος από την κρίση θα άρχιζε να φαίνεται την επαύριο! Πώς; Δημιουργώντας αυτό που σ’ όλο τον κόσμο δημιουργεί ανάπτυξη. Δηλαδή σταθερό φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια τουλάχιστον, φόρος λογικός χαμηλός που να επιβάλλεται στο εισόδημα και όχι στο μη εισόδημα ή στα ντουβάρια…Προτείναμε ένα γραμμικό φόρο 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ώστε να καταστήσει την φοροδιαφυγή ασύμφορη. Μόνο όταν είναι ασύμφορο να «μαγειρέψεις» τα εισοδήματά σου θα τα δηλώσεις όλα…Επίσης μηχανογράφηση παντού στο δημόσιο ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και η διαφθορά. Απλή, σαφής και κατανοητή νομοθεσία χωρίς 150 εγκυκλίους…δικαιοσύνη που να αποδίδεται μέσα σε 6 μήνες και όχι σε …20 χρόνια!
 
 
«Ε»: Ξάνθη και προοπτικές ανάπτυξης ή …τοπίο στην ομίχλη;
Τζήμερος: «Η Ξάνθη έχει τις ιδιαιτερότητες της είναι κοντά στη Βουλγαρία, έχει το μείζον πρόβλημα της μειονότητας…»
 
«Ε»: Είναι πρόβλημα η μειονότητα;
Τζήμερος: «Πρόβλημα είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος το θέμα της μειονότητας. Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα αν είσαι μουσουλμάνος παρά χριστιανός. Δεν μπορεί σ’ ένα κράτος να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων . Κάποτε ήταν το αντίθετο. Η μουσουλμανική μειονότητα ήταν κάποτε δεύτερης κατηγορίας. Σήμερα ισχύει το αντίθετο!»
 
«Ε»:Που το βασίζεται αυτό;
Τζήμερος: «Στο ότι μπορεί να εισαχθεί σ’ ένα πανεπιστήμιο με ποσόστωση, μπορεί να δανειοδοτηθεί ευκολότερα, στο ότι αν καταφύγει στον μουφτή για ένα θέμα αστικού δικαίου θα πάρει την απόφαση σε μια μέρα, ενώ αν πάει στα δικαστήρια θα πάρει την απόφαση σε 20 χρόνια! Το κράτος είναι απών και όταν συμβαίνει αυτό το κενό συμπληρώνεται από διάφορους και αυτοί που το συμπληρώνουν το κάνουν για το προσωπικό τους όφελος και όχι για το κοινό όφελος! Έχω γράψει ένα εκτενές άρθρο με τίτλο: «Ούτε κραυγές ούτε ψίθυροι» που αναφέρεται στο θέμα της μειονότητας και στις θέσεις μας. Η Ξάνθη μπορεί ν’ αναπτυχθεί όταν αναπτυχθεί όλη η Ελλάδα . Έχει πολλά πλεονεκτήματα, είναι κοντά στην Ευρώπη, έχει την πανέμορφη παλιά της Πόλη, έχει κουλτούρα, έχει ιστορία, έχει παρελθόν παραγωγικό, συνεταιριστικό, εδώ γεννήθηκε ο αγαπημένος μου συνθέτης…Είναι πολλά αυτά που μπορεί να πουλήσει στο διεθνές περιβάλλον. Για όλα όμως χρειάζεται ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν υπάρχει ούτε για την Ξάνθη, ούτε για τον Βόλο, ούτε για το Ρέθυμνο…Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει και δεν μπορούν να το αλλάξουν όσοι το έφτιαξαν έτσι…Η Δημιουργία Ξανά είναι ένα αντικομματικό κόμμα , μια πολιτική κίνηση η οποία μιλάει για δομικές, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο».
 
«Ε»: Επικριθήκατε για μια επιστολή που στείλατε στην Μέρκελ. Σε τι αποσκοπούσε και ποια τα κίνητρά της; Τι θυμάστε απ’ αυτό;
Τζήμερος: Η επιστολή ήταν πραγματική όμως απομονώθηκε μια φράση της από 8 σελίδες. Ουσιαστικά ήταν μια επιστολή στον Έλληνα Πολίτη, απλά χρησιμοποίησα αυτό το τρικ για να διαβαστεί…Αυτό που ήθελα να πω στον Έλληνα πολίτη ο οποίος ήταν ο παραλήπτης είναι ότι έπρεπε να καταλάβει ότι όλοι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για να φτιάξουμε τα του οίκου μας. Επίσης την έστειλα σε πολλές εφημερίδες και αν θυμάστε ήταν τότε που έβγαινε ο τότε πρωθυπουργός, ο ανεκδιήγητος Γιώργος Παπανδρέου και έλεγε σ’ όλο τον κόσμο ότι είναι πρωθυπουργός ενός διεφθαρμένου κράτους…Ήθελα να πω ότι δεν είναι οι πολίτες διεφθαρμένοι αλλά η πολιτική τάξη που εκπροσωπείς. Αυτή η επιστολή ήταν ένας ύμνος στην αξία και στην δημιουργικότητα των ελλήνων και ένας λίβελος για την χαμηλή ποιότητα και τη διαφθορά του πολιτικού προσωπικού και οι δημοσιογράφοι που είναι στην υπηρεσία αυτού του πολιτικού προσωπικού απομόνωσαν μια φράση και με χτύπησαν . Καλώ όσους δεν τη διάβασαν να τη διαβάσουν και να πουν αν διαφωνούν έστω σε μία λέξη…».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά σενάρια για ΑΟΖ με τη Συρία

Διπλωματική εγρήγορση και πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο…