-1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
-λάδι ή βούτυρο λιωμένο
-2 μελιτζάνες φλάσκες
-2 κολοκυθάκια
-1 πιπεριά πράσινη και μία κόκκινη
-1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 πιπερίτσα καυτερή
-2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη
-½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσι
-2 κουτ. σούπας κάπαρη
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι
Δουλεύετε το κανταΐφι με τα χέρια σας και σχηματίζετε με τις κλωστές «φωλίτσες» με διάμετρο 10-12 εκ. Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και χονδροτριμμένο πιπέρι, τις περιχύνετε με λάδι ή βούτυρο και τις ψήνετε στο φούρνο, στους 170οC, μέχρι να ροδίσουν. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Σοτάρετε σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ροδίζετε ελαφρά. Ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Γεμίζετε τις ψημένες φωλιές κανταϊφιού με το μίγμα των λαχανικών και σερβίρετε. Αν σας έχει περισσέψει κι άλλη γέμιση, τη σερβίρετε ξεχωριστά.