Σχόλια 19/3/2014

0
Sgouridis 8-empros
Σε 1.000.000 πολίτες θα μοιραστεί το πλεόνασμα! Όσοι αναξιοπαθούντες προσέλθετε…


 
 
Διάσπαση Οικολόγων
 Σε δύο κομμάτια θα δούμε τους Οικολόγους Πράσινους σ’ αυτές τις εκλογές για την Ευρωβουλή. Τσακώθηκαν μεταξύ τους και απεχώρησαν Χρυσόγελος και Τρεμόπουλος και θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέας παράταξης.
Όχι ότι ενδιαφέρει πολλούς η διάσπαση των Οικολόγων, όμως είναι ενδεικτικό ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες δημιουργούν τριβές και αποχωρήσεις. Και κατά πως λέει ο λαός «κακό χωριό τα λίγα σπίτια».
«Ε»


 
Φεύγουν ένας-ένας
 Εγκαταλείπουν σιγά –σιγά οι βουλευτές την Χρυσή Αυγή. Ένας-ένας την «κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια κατηγορώντας μάλιστα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.
Την αρχή έκανε ο Αλεξόπουλος, ακολούθησε ο Μπούκουρας και μάλλον θα υπάρξουν και άλλοι. Από το φόβο της φυλακής βέβαια και της καταδίκης τόσο των πρωταιτίων όσο και των υπολοίπων πρωτοπαλίκαρων.
Προβλέπουν να πέσει βαρύ το τσεκούρι της Δικαιοσύνης πάνω τους και θεωρούν πως λύση είναι η ανεξαρτητοποίησή τους αλλά και η αποκήρυξη της Χρυσής Αυγής.
Τέλος πάντων, έστω και τώρα, η αναγνώριση των λαθών είναι μια εξέλιξη θετική γι’ αυτούς που αποδέχονται το λάθος τους.
«Ε»


 
«Μεγάλη έκρηξη»
 Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα χαρακτηρίστηκαν από ερευνητές τα βαρυτικά κύματα που εντόπισε η εν λόγω ομάδα των αμερικανών επιστημόνων. Και τι είναι αυτά τα βαρυτικά κύματα; Είναι η πρώτη στιγμή της δημιουργίας του σύμπαντος, το γνωστό «Big Bang» που το 1916 είχε προβλέψει ο Αϊνστάιν μέσω της θεωρίας της Σχετικότητας.
Με απλά λόγια τώρα, η ανακάλυψη-ορόσημο ρίχνει φως στις απαρχές της δημιουργίας του σύμπαντος μέσω της «Μεγάλης Έκρηξης».
Εφόσον λοιπόν επιβεβαιώθηκε η ανακάλυψη θα είναι η μεγαλύτερη του αιώνα και σίγουρα θα βραβευτεί με Νόμπελ.
«Ε»


 
Η απόφαση Σγουρίδη
 Είναι προφανές και πέραν πάσης αμφισβήτησης πως η απόφαση του Παναγιώτη Σγουρίδη να εκτεθεί ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου πως ξάφνιασε πολλούς. Τους περισσότερους μάλιστα δυσάρεστα, κυρίως τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, αναγνωρίζουν όλοι πως είναι δικαίωμα του κάθε πολιτικού να επιζητά ρόλο και αποστολή στην πολιτική σκηνή της χώρας όταν πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει σ’ αυτήν. Εκείνο όμως που ξάφνιασε δεν είναι αυτή η παράμετρος, αλλά η επιλογή της «στέγης», δηλαδή του κόμματος που επελέγη για να συνεργαστεί στην πολιτική αυτή εκλογική αναμέτρηση.
Βέβαια σημεία ο Σγουρίδης έδειχνε την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής. Υποστήριζε θέσεις έξω και πέρα από τις επίσημες του ΠΑΣΟΚ τόσο ως προς τη μειονότητα της Θράκης, τα εθνικά θέματα εν γένει, σύμπλευσης με ομάδες όπως ο Καλεντερίδης, υποστηρικτής Οτσαλάν κλπ άλλων απόψεων και θέσεων. Σταδιακά δηλαδή ακολουθούσε μια άλλη άποψη για τα εθνικά θέματα με άρθρα και δηλώσεις του. Ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να ξαφνιάζει η σημερινή επιλογή να συμπορευτεί στις Ευρωεκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Βέβαια η εκλογή του (με σταυρό) είναι δύσκολη διότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι ΑΝΕΛ θα εκλέξουν 2, το πολύ 3 Ευρωβουλευτές. Τώρα αν καταφέρει να είναι ένας από αυτούς ο Σγουρίδης, μπράβο του και μαγκιά του. Κατά τα λοιπά, του ευχόμαστε να πάνε όλα καλά γι’ αυτόν…
«Ε»


 
Ένας μήνας
 Μειώνεται ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ο χρόνος περιορίζεται στον ένα μήνα και σ’ αυτόν το χρόνο, πιεσμένοι και οι υποψήφιοι, θα πρέπει να κάνουν τις ομιλίες και τις επαφές τους με τους δημότες.
Για τους μικρούς δήμους ο χρόνος είναι αρκετός, αλλά για τους μεγάλους δύσκολο να προλάβουν. Γι’ αυτό, καλή δύναμη σε όλους.
«Ε»


 
Η Νέα Ελλάδα
Η επίσημη ανακοίνωση του κλεισίματος της συμφωνίας με την τρόικα από τον πρωθυπουργό υπέκρυπτε και μία πολιτική είδηση. Ο Α. Σαμαράς τόνισε μεταξύ όλων ότι “Θα σηκώσουμε και πάλι ψηλά τη Νέα Ελλάδα”, φωτογραφίζοντας έτσι τη φημολογούμενη πολιτική μετεξέλιξη της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός, μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές και τον απεγκλωβισμό από το μνημόνιο, υπάρχουν πληροφορίες ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μία νέα ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, για να επαναπατρίσει ψηφοφόρους από τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ. Έτσι θέλει να αφήσει πίσω τις αμαρτίες και τις έχθρες που κουβαλάει το όνομα της παράταξής του και να φτιάξει έναν νέο πόλο (είναι και της μόδας) που θα στεγάσει πιο εύκολα αυτούς που εγκατέλειψαν τα χρόνια της κρίσης το κόμμα. Ψηφοφόρους και πολιτικούς. Και το όνομα αυτού «Νέα Ελλάδα»!


 
Τον έκανε μάγκα…
 Τώρα θυμήθηκε ο Βασίλης Τσολακίδης να τρίξει τα δόντια στον Μπηρόλ; Και του’ στειλε τελεσίγραφο να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος αν δεν είναι μαζί του υποψήφιος; Όταν πλήρωνε όλος ο δήμος Αβδήρων τα 700.000 ευρώ σε δάνεια και τα 1,5 εκ. ευρώ σε χρέη του δήμου Σελέρου και τον ίδιο τον έκανε αντιδήμαρχο (για να τον επιβραβεύσει μήπως;) δεν είδαμε να έχει αντιρρήσεις!
Πρώτα τον έκανε μάγκα…και τώρα που τον πουλάει ενοχλήθηκε! Δεν ήξερε ότι αυτή είναι η …ιδεολογία του κ. Μπηρόλ; Να πάει δηλαδή με τον νικητή για να ξαναείναι αντιδήμαρχος. Έτσι αντιλαμβάνεται την προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση…
Θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου!!!
Μ.Ξ.



Κοστίζει να είναι κανείς υποψήφιος…
 Παραπονούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι ότι δεν μπορούν να βρουν υποψηφίους να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Είναι όντως έτσι…Υπάρχει μια απροθυμία του κόσμου να συμμετέχει και δεν οφείλεται μόνο στην απαξίωση καθότι πρόκειται για εκλογές της αυτοδιοίκησης που έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Πρωτίστως οι λόγοι είναι οικονομικοί. Γιατί, για να είναι κάποιος υποψήφιος πρέπει ένα διχίλιαρο (στην ξεφτίλα δηλαδή) να το διαθέσει. Να κάτι βόλτες στα χωριά και βενζίνες, να κάτι κεράσματα στα καφενεία… τι είναι τα λεφτά …αέρας! Απ’ την άλλη πες ότι βγήκες …ποια η ανταμοιβή, αφού κομμένες οι αντιμισθίες. Μόνο χαμαλίκι δηλαδή …(Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέπτονται έτσι…)!
Μ.Ξ.


 
«Θολά» τα νερά του κολυμβητηρίου
 Έλεγαν ότι ήθελαν να ανοίξουν το κολυμβητήριο όσο γίνεται συντομότερα για να επωφεληθούν παιδιά και αθλητές το καλοκαίρι. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να εξαφανίζεται μετά την κήρυξη άγονου του διαγωνισμού για το διαχωριστικό της πισίνας. Ο Δημήτρης Μπένης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για απευθείας ανάθεση και γι’ αυτό αν δε λάβει θέση δυναμική το δημοτικό συμβούλιο το θέμα θα «βαλτώσει».
Πάντως, απ’ όσα λέχθηκαν στην οικονομική επιτροπή φαίνεται να υπάρχει μια… «θολούρα» στο ζήτημα του διαγωνισμού, αφού έγινε λόγος για «εταιρία που κυνηγάει το διαγωνισμό», για «κάποιους που προκαλούν προβλήματα γιατί δεν έχουν οι ίδιοι την τεχνογνωσία», για προσπάθεια να τεθεί ο δήμος σε ομηρία, καθώς και για υπάλληλο που εκ παραδρομής άνοιξε το φάκελο προσφοράς ενδιαφερόμενου από τη Λάρισα, ο οποίος δε θέλησε να επανακαταθέσει την προσφορά του…
Ε.Δ.


 
Εκλογικές σπόντες
 Δε λείπουν οι σπόντες, τα σχόλια και τα πειράγματα άλλοτε σε χαλαρό ύφος και άλλοτε πιο δηκτικά σε επιτροπές και συνεδριάσεις, όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Και είναι αλήθεια ενδιαφέρουσες οι τάσεις που διαμορφώνονται και ο τρόπος που διευθετούνται τα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ανάμεσα στους πέντε δημοτικούς συμβούλους, οι τέσσερις προέρχονταν από τρεις συνδυασμούς και ο ένας αποχωρεί. «Ιστορικό» επίσης που Μπένης και Βορίδης κάθισαν δίπλα-δίπλα!
Ε.Δ.


 
Όλα στον βωμό της ψήφου
 Πήραν στα χέρια τους το πρωτογενές πλεόνασμα και είπαν να το μοιράσουν δίνοντας ψίχουλα στους φτωχότερους Έλληνες και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν για να κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ενόψει εκλογών. Αναμφισβήτητα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από την οικονομική ενίσχυση, αλλά τα 500 ευρώ που αντιστοιχούν κατά μέσο όρο στον κάθε ένα, δυστυχώς, με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα δεν θα τους φτάσουν να καλύψουν ούτε το 1/10 των υποχρεώσεων τους.
Και έτσι, από την μια σκέφτεσαι ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει κάτι πιο παραγωγικό και μακροπρόθεσμο με αυτά τα χρήματα για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά μετά το ξανασκέφτεσαι συνειδητοποιώντας που ζεις και καταλαβαίνεις πως το μόνο που θα επιτυγχάνονταν με αυτή την τακτική θα ήταν τα χρήματα να κάνουν φτερά και να πετάξουν προς τις τσέπες κάποιων…
Γ.Τ.


 
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά
 «Έκαναν σε όλα πίσω, η τρόικα δεν πήρε τίποτε από ό,τι ζητούσε» δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Όπως φαίνεται το εν λόγω στέλεχος δεν έχει ενημερωθεί ότι η Τρόικα έχει πάρει αυτά που ζητούσε και με το παραπάνω, ούτε του είχαν μάθει στο σχολείο την φράση των προγόνων μας κατά την οποία πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …