Για τη ζύμη
60 ml έ.π. ελαιόλαδο
60 ml γάλα
30 ml γιαούρτι
2 αβγά, μεγάλα
120 γρ. αλεύρι, μαλακό, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με 1 γεμάτη κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
80 γρ. φέτα, τρίμμα
70 γρ. ελιές, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. μείγμα αρωματικών από ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο και ξύσμα λεμονιού
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (προαιρετικό)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στο δοσομετρικό κύπελλο μετράμε τα υγρά υλικά, πρώτα το λάδι, μετά το γάλα και το γιαούρτι και τελευταία τα αβγά. Θα πρέπει να έχουμε όγκο υλικών 240 ml. Αν τα αβγά είναι μικρότερα σε μέγεθος, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και λάδι. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το τυρί, τις ελιές, με τα αρωματικά και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά, όσο χρειάζεται για να βραχεί το αλεύρι και να έχουμε ένα μείγμα που ρέει από το κουτάλι. Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα ως τα ¾ της φόρμας. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Στα στεγνά υλικά της γέμισης μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ψημένο κρέας ή αλλαντικά, σε όποιον συνδυασμό προτιμάτε.