1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
1/2 φλ. πλιγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
σέλερι, ψιλοκομμένο
1 χούφτα σταφίδες
2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
δεντρολίβανο
μάραθος, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι κ πιπέρι
Μουλιάζουμε σε νερό το πλιγούρι. Μετά από 2-3 ώρες θα το έχει πιει και θα έχει μαλακώσει. Το στύβουμε με τα χέρια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σταφίδα, το κρεμμυδάκι, τον μάραθο, το σέλερι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψί αλειμμένο με 2 κ.σ. λάδι τοποθετούμε τα λαχανάκια, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και κόψει στα 2. Τα αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, σκόρδο και περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού. Ψήνουμε στους 180C μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μια και τα γυρίζουμε από την άλλη για λίγα ακόμα λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε στο μπολ με το πλιγούρι κ σερβίρω. Τρώγεται ωραιότατα κ ζεστή κ παγωμένη αυτή σαλατίτσα.