Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έγινε η οριστική παραλαβή της πλατείας

Έγινε η οριστική παραλαβή της πλατείας

0
mpenis plateia
 

 Ξέσπασμα Μπένη: «Έφαγα πολύ λάσπη επειδή ο ανάδοχος έτυχε να είναι θείος μου…»

 

Προβληματισμός για τη Σάρδεων – Στον «αέρα» το έργο. Γκρίνιες της μείζονος αντιπολίτευσης για το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας


 
Τρία έργα μεγάλα έργα και για διαφορετικούς λόγους απασχόλησαν ως θέματα ημερήσιας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Συγκεκριμένα: α)Το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, προϋπολογισμού 2.140.000 ευρώ Το έργο ενοποίησης των πλατειών και το έργο επέκτασης της οδού Σάρδεων.
 
«Κεραυνοί» Πούλιου για το έργο ανάπλασης της Πλατεία Ελευθερίας
Σκληρή κριτική άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος στον δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδης για το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας. Η ένστασή του δεν αφορούσε το ίδιο το έργο αλλά την τακτική που επιλέχτηκε από τη δημοτική αρχή, να τους φέρει προ τετελεσμένων «με το μαχαίρι στο λαιμό», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πούλιος, για να ψηφίσουν ένα έργο χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση γι αυτό και να γνωρίζουν την μελέτη. Εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον της Διευθύντριας των Τεχνικών υπηρεσιών κας Μανά. Σε μια προσπάθεια κατευνασμού ο δήμαρχος έδωσε εντολή στην κα Μανά να γίνει παρουσίαση του έργου από τους μελετητές ενώ σ’ ένα ξέσπασμα αγανάκτησης επειδή δεν ηρεμούσαν τα πνεύματα είπε: «Ήταν ένα έργο μικρό και καταφέραμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ με τη βοήθεια της περιφέρειας. Δεν θα απολογηθώ γι αυτό. Είμαι περήφανος γι αυτό. Δεν ήθελα στην πλατεία Ελευθερίας να αναποδογυρίσω μόνο τα πλακάκια …Άμα θέλετε μην το ψηφίζετε…»
 
Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για την οριστική παραλαβή της πλατείας – Ξέσπασμα Μπένη
Μετά από 3 χρόνια από την περάτωση του έργου ενοποίησης των πλατειών και αφού αντιμετώπισε περιπέτειες στο Ελεγκτικό συμβούλιο με τις συμπληρωματικές εργασίες έγινε πλέον η οριστική παραλαβή του έργου κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα ψήφισαν λευκό ο κ. Νίκος Φωτιάδης επικαλούμενος κακοτεχνίες στο θεατράκι, ο κ. Κολλάρος και ο κ. Αγκόρτσας ενώ το καταψήφισε η μείζονα αντιπολίτευση.
Επειδή έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα και ακούστηκαν πολλά όσον αφορά την ανάδοχο εταιρεία αλλά και το ίδιο το έργο ο κ. Μπένης πήρε το λόγο λέγοντας ότι δέχτηκε πολύ λάσπη επειδή τυγχάνει ο ανάδοχος να είναι θείος του. Είπε επίσης ότι σκοπίμως αποκρύπτεται το γεγονός ότι το έργο είχε έκπτωση 50% και στοίχισε στο δήμο 2.5 εκ. ευρώ και όχι 5.5 εκ. ευρώ όπως κατά κόρον λέγεται και ότι η εταιρία δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση να το παραδώσει ότι η ίδια τήρησε τους χρόνους και εκτέλεσε τη μελέτη και είχε κάθε συμφέρον να το παραδώσει, καθότι επί τρία χρόνια έχει δεσμευμένες τις εγγυητικές της.
 
Προβληματισμός για τη Σάρδεων – Στον «αέρα» το έργο  
Ούτε το «γεφύρι της Άρτας» να’ τανε το έργο επέκτασης της οδού Σάρδεων καθότι συνεχίζονται τα προβλήματα που καθυστερούν την ολοκλήρωσή του. Συγκεκριμένα ο εργολάβος ζήτησε διάλυση της σύμβασης επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο λόγω προβλημάτων που δημιουργούνται από το Στρατόπεδο Στεφανίδη. Ο προβληματισμός του αντιδημάρχου κ. Σπυριδόπουλου ήταν η αποζημίωση που ζητά ο εργολάβος και πρότεινε να κάνει μια προσπάθεια ο δήμος να διαπραγματευτεί τη συνέχιση του έργου χωρίς την πληρωμή της αποζημίωσης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…