Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μύλος» στη «Νέα Εποχή» στον Τόπειρο

«Μύλος» στη «Νέα Εποχή» στον Τόπειρο

0
xoyliaras 2-empros
 

 Άκαρπη η σύσκεψη με τον πυρήνα του συνδυασμού. Εντείνεται η ανησυχία για διάλυση

 

Ο Γιώργος Χουλιάρας και η «Νέα Εποχή». Θα υποκύψει στις …πιέσεις να πάρει τα ηνία; Ρίχνει το γάντι σε Χατζηευαγγέλου – Μάντατζη

 
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» του πρώην δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου. Άκαρπη απέβη και η σύσκεψη της Τετάρτης αφού δεν κατέστη δυνατό να υπάρχει απαρτία προκειμένου να προχωρήσουν στην ψηφοφορία και ν’ αναδείξουν αυτόν που θα ηγηθεί. Όπως είναι γνωστό στη σύσκεψη κλήθηκε να συμμετέχει ο πυρήνας της παράταξης δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, συνολικά 23 μέλη. Προσήλθαν όμως 17. Από τους απόντες μόνο δύο αιτιολόγησαν την απουσία τους οι υπόλοιποι απλά απαξίωσαν, γεγονός που υποδηλώνει και την κούραση του συνδυασμού από την δυστοκία στους τέσσερις που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να ηγηθούν ήτοι: Δελής, Δαλάτσης, Τσιλιγγίρης, Λειβαδίτης να συναινέσουν και να στηρίξουν έναν επικεφαλής!
 
Συμφώνησαν ότι διαφωνούν…
Η μόνη συμφωνία που επήλθε στη σύσκεψη ήταν η νέα διαπίστωση της πλήρους …διαφωνίας! Ουδείς εκ των τεσσάρων κάνει πίσω …αλλά και ουδείς εκ των τεσσάρων φαίνεται διατιθεμένος να στηρίξει με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, σημάδι ιδιαίτερα ανησυχητικό για την ενότητα της παράταξης.  
 
Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει
Ένα γενικό «μούδιασμα» διακατέχει τους 4 διεκδικητές. Ο αναπληρωτής δήμαρχος και εις εκ των διεκδικητών Δήμος Τσιλιγγίρης αναγνωρίζει ότι αυτή η καθυστέρηση λειτουργεί εις βάρος της παράταξης όμως την αιτιολογεί κάτι σαν το καλό πράγμα που αργεί: «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο…», δηλώνει στο «Ε», διαψεύδοντας παράλληλα ότι προτίθεται να υποχωρήσει από την διεκδίκηση της ηγεσίας της παράταξης. Πιο προβληματισμένος και λιγότερο σίγουρος για το αν θα συνεχίσει μέχρι τέλους φαίνεται ο Χρήστος Δελής: «Είμαστε σε αδιέξοδο. Σίγουρα αυτή η εικόνα είναι απογοητευτική και δημιουργεί ανησυχία και αγωνία στον κόσμο που μας στηρίζει. Θεωρώ όμως ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της παράταξης. Όσο για μένα …δεν ξέρω ακόμη… είναι όλα πολύ μπερδεμένα ». Παραμένει στις επάλξεις και ο Κώστας Δαλάτσης: «Έχω την πρόθεση να συνεχίσω τη διεκδίκηση. Ο καιρός όμως περνά και αυτό είναι εις βάρος όλων μας. Πιστεύω πως μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο». Στο μεταξύ ο Κώστας Λειβαδίτης στη σύσκεψη έδωσε διορία 10 ημερών να τους απαντήσει αν θα συνεχίσει ή θα σταματήσει να διεκδικεί την ηγεσία του συνδυασμού. Μιλώντας στο «Ε» εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος όντας ο μόνος μη αιρετός. : «Θα’ θελα να είμαι εγώ αυτός που θα ηγηθεί της παράταξης που πάντα στήριζα έστω και αν συμμετείχα ως υποψήφιος. Θα αποσύρω όμως το ενδιαφέρον μου αν υπάρξει συναίνεση σε κάποιον. Έχω όραμα για το δήμο μου και θέλω να προσφέρω. Πιστεύω πως τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».
 
Ο Γιώργος Χουλιάρας και η Νέα Εποχή:(Θα υποκύψει στις πιέσεις;)
Παράλληλα μ’ όλα αυτά αναπτύσσεται μια φημολογία για ενδιαφέρον αλλά και κινήσεις του γνωστού δικηγόρου Γιώργου Χουλιάρα ν’ αναλάβει τα ηνία της μετά Χατζηευαγγέλου «Νέας Εποχής». Συγκεκριμένα φήμες λένε ότι έχει τη στήριξη μιας ομάδας συμβούλων και κάποιων του χώρου που προσπαθούν να τον προωθήσουν. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στο «Ε» όμως παραδέχτηκε ότι δέχεται πιέσεις και παροτρύνσεις από δημότες που του εκφράζουν τις αγωνίες τους για όλη αυτή την κατάσταση. Προαναγγέλλει δε ότι την προσεχή εβδομάδα θα πάρει τι αποφάσεις του:«Κατάγομαι από τον Άγιο Αθανάσιο του Δήμο Τοπείρου όπου και έμενα μέχρι τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια. Πάντα ενδιαφερόμουνα για τα κοινά και για τις εξελίξεις στο δήμο καταγωγής μου. Δέχομαι πιέσεις και παροτρύνσεις να ηγηθώ της παράταξης την οποία πάντοτε στήριζα. Παρακολουθώ τις εξελίξεις, συνομιλώ και αξιολογώ την κατάσταση και θα πάρω τις αποφάσεις μου». Ο κ. Χουλιάρας είπε επίσης εμμέσως πλην σαφώς ότι έθεσε κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες αν διαμορφωθούν θα τον πείσουν να εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος: «Δεν θα έκανα κίνηση να είμαι υποψήφιος αν δεν υπάρχει μια κίνηση από ανθρώπους που να με στηρίζει και αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αναπτύξουμε μια δυναμική να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον δήμο. Επίσης είμαι διατιθεμένος όπως έκανα άλλωστε με τον κ. Χατζηευαγγέλου να στηρίξω κάποιον που θα τον κρίνω άξιο». Στην ερώτηση του «Ε» αν κρίνει άξιο κάποιον απ’ τους 4 διεκδικητές απάντησε: «Ουδέν σχόλιο» και ξεκαθάρισε ότι όταν λέει ότι θα στηρίξει κάποιον δεν εννοεί ότι θα είναι υποψήφιος ως δημοτικός σύμβουλος!
 
Έριξε το γάντι ο Χουλιάρας σε Χατζηευαγγέλου και Μάντατζη
Τέλος έριξε το γάντι τόσο στον κ. Χατζηευαγγέλου όσο και στον κ. Μάντατζη: « Ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη νίπτουν τας χείρας τους αλλά να πάρουν δημόσια θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν στην παράταξή τους…», είπε χαρακτηριστικά
 
Τρίβουν τα χέρια τους στην παράταξη Μίχογλου
Τα τεκταινόμενα στην «Νέα Εποχή» δημιουργούν κλίμα ευφορίας στην παράταξη Μίχογλου που θεωρούν ότι θα κάνουν περίπατο και δεν θα έχουν αντίπαλο: «Είμαστε πανέτοιμοι…Μόνος μας αντίπαλος είναι τα τεράστια προβλήματα του δήμου μας που δημιούργησε η πολιτική απραξία του Χατζηευαγγέλου. Η μόνη μας έννοια είναι πως θα συμμαζέψουμε τα οικονομικά του δήμου πως θα πληρώσουμε τα έξοδα πως θα νοικοκυρέψουμε το δήμο μας», τονίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θωμά Μίχογλου, Στέλιος Μωραΐτης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…