Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δεν τα βρήκαν τα Επιμελητήρια με την ΑΕΠΙ

Δεν τα βρήκαν τα Επιμελητήρια με την ΑΕΠΙ

0
kafeneio-web
 

Ενώ ολοκληρώνεται ο εθνικός διάλογος για τα Πνευματικά Δικαιώματα

 

Οι υπόλοιπες εταιρείες συμφώνησαν λέει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και πρόεδρος της Επιτροπής για τα Πνευματικά δικαιώματα Στέλιος Μωραΐτης

 
 
Ολοκληρώνεται ο εθνικός διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων επί των προτάσεων που κατέθεσαν τα Επιμελητήρια της χώρας (ΚΕΕΕ) αναφορικά μ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τις επιχειρήσεις εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος που ακούει στο όνομα «Πνευματικά Δικαιώματα». Υπενθυμίζουμε ότι το Επιμελητήριο Ξάνθης έπαιξε κομβικό ρόλο τόσο στη διαμόρφωση του πλαισίου και του πακέτου των προτάσεων που τέθηκαν στο τραπέζι όσο και στην διαδικασία του διαλόγου καθ’ όσον ο πρόεδρός του Στέλιος Μωραΐτης συμμετείχε ως πρόεδρος της Επιτροπής για τα Πνευματικά δικαιώματα που εκλέχθηκε στην γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Άρτα.
 
Συμφώνησαν όλοι πλην της ΑΕΠΙ Α.Ε.
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαβούλευσης επισημαίνοντας μάλιστα ότι βρήκαν θετική αποδοχή οι προτάσεις των Επιμελητηρίων κατά 99% από τις εταιρείες που εκπροσωπούν τα συμφέρονται των δικαιούχων (πνευματικών δημιουργών, καλλιτεχνών τραγουδιστών, κ.λ.π.) και μόνο η ΑΕΠΙ ΑΕ δήλωσε αρνητική καταγγέλλοντας το διάλογο και εγκαλώντας τα Επιμελητήρια για προεκλογικές σκοπιμότητες: «Έχει μεγάλη επιτυχία ο εθνικός διάλογος. Έγιναν δεκτές οι προτάσεις μας απ’ όλες σχεδόν τις εταιρείες όπως «Αυτοδιαχείριση, Gramo, Απόλλων , Ερατώ που εκπροσωπούν πλήθος πνευματικών δημιουργών πλην της ΑΕΠΙ η οποία είναι μια Ανώνυμη εταιρεία που αλώνιζε ανεξέλεγκτα και τώρα που προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε την κατάσταση θίγονται τα συμφέροντά της και αντιδρά», τονίζει ο κ. Μωραϊτης.
Υπενθυμίζουμε ότι οι προτάσεις των Επιμελητηρίων που κατέθεσαν στον υπουργό Πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο κατά τη σύσκεψη που είχαν τον Δεκέμβριο και απ τον οποίο δόθηκε το «πράσινο φως» για εθνικό διάλογο, συνίστανται αφ’ ενός στη διεύρυνση της βάσης των επιχειρήσεων που πληρώνουν ώστε να μειωθεί το αναλογούν ποσό και αφ’ ετέρου σε μια εκλογίκευση του ποσού που καταβάλλεται σε αντιστοιχία με την οικονομική κατάσταση της χώρας όπως και ν’ αναλάβουν τα Επιμελητήρια το ρόλο του εισπράκτορα μειώνοντας το κόστος των εταιρειών.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…