Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επίσημα ο «γάμος» ΔΗΜΑΡ – Πούλιου

Επίσημα ο «γάμος» ΔΗΜΑΡ – Πούλιου

0
poulios 2
 

 Κείμενο – καταπέλτης για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής από τους πολίτες της ΔΗΜΑΡ

 

Με διακύβευμα την Αλλαγή σ’ ότι «στέκεται εμπόδιο στη δημιουργική ανάπτυξη της πόλης μας»!

 
 
 
Μ’ ένα κείμενο καταπέλτη για την δημοτική αρχή του Δήμου Ξάνθης οι «Πολίτες από τον χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς», όπως υπογράφουν γνωστοποιούν την απόφασή τους να συμπορευτούν με τον συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου θέτοντας ως διακύβευμα την Αλλαγή σ’ ότι «στέκεται εμπόδιο στη δημιουργική ανάπτυξη της πόλης μας», όπως αναφέρουν στην κατακλείδα της ανακοίνωσης. Αυτό που μέρες τώρα φημολογούνταν είναι πλέον γεγονός. Πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο Κώστας Δέλκος αλλά και άλλοι θα είναι υποψήφιοι στον συνδυασμό Πούλιου δίνοντας το στίγμα μιας ευρύτερης συνεργασίας αυτοδιοικητικών δυνάμεων.
 
Οι προϋποθέσεις της συνεργασίας
Αξιοσημείωτη είναι η έντονη όσο και ευθύβολη φρασεολογία που χρησιμοποιείται για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής που παρουσιάζεται ως «κρατικοδίαιτη, επαιτούσα, ελεγχόμενη , ψηφοθηρική» που ανατροφοδοτεί μια διαχείριση αγγαρείας και έχει μετατρέψει το δήμο σε έναν μηχανισμό, χωρίς φαντασία που αναλώνεται μόνο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ένα «μεροδούλι»!
Η διαπίστωση αυτή σε συνδυασμό με το ότι ο δήμος Ξάνθης χρειάζεται «δραστικές και ριζικές αλλαγές. Νέες ιδέες, νέες πρακτικές, νέες αντιλήψεις διαχείρισης και διοίκησης», αποτελούν τα κομβικά σημεία επαφής με τον συνδυασμό Πούλιου και συγχρόνως αποτελούν τις προϋποθέσεις της συνεργασίας.
 
Πολίτες της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΗ»
«Η δημοτική αρχή – στην εποχή των υψηλών χρηματοδοτήσεων – δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να αντιστοιχηθεί στις απαιτήσεις των πολιτών και της πόλης. Στην εποχή της κρίσης αφέθηκε στον αυτόματο πιλότο, ανίκανη να αντιδράσει.
Κρατικοδίαιτη, επαιτούσα. ελεγχόμενη , ψηφοθηρική, και πολλές φορές κινούμενη έξω από κανόνες και θεσμούς για να ‘εξασφαλίσει” τους ευνοούμενους της, δεν μπόρεσε να παίξει ένα θετικό ρόλο απέναντι στους πολίτες που υποφέρουν και έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης.
Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα, αδυνατώντας να χαράξει μία πορεία αντιμετώπισής τους στις νέες συνθήκες, αναπαράγει τον εαυτό της. Οργάνωση των υπηρεσιών, Δημοτικές επιχειρήσεις, πρόνοια – δίκτυο κοινωνικής στήριξης, διαχείριση απορριμμάτων – καθαριότητα, πολιτισμός, γιορτές παλιάς πόλης, λαογραφικές γιορτές, ανατροφοδοτούν μία διαχείριση αγγαρείας και τουλάχιστον αναποτελεσματική.
Με δύο λόγια, ο δήμος, ο πιο μεγάλος οργανισμός για τα δεδομένα του νομού μας, έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό, χωρίς φαντασία που αναλώνεται μόνο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ένα «μεροδούλι».
Γνωρίζουμε ότι σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε τα μέσα – ιδιαίτερα τα χρηματοδοτικά- λιγοστεύουν δραματικά. Γι αυτό απαιτούνται δραστικές και ριζικές αλλαγές. Νέες ιδέες, νέες πρακτικές, νέες αντιλήψεις διαχείρισης και διοίκησης. Εξοικονόμηση πόρων τόσο οικονομικών όσο και ανθρώπινου δυναμικού , εξεύρεση νέων και ανακατανομή τους με κριτήριο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Την προστασία των κοινωνικά αδύναμων αλλά και την ενίσχυση της δημιουργικότητας των δυναμικών στρωμάτων.
Αυτές τις αναπροσαρμογές δεν έδειξε να τις επιδιώκει η σημερινή Δημοτική αρχή, ούτε πιστεύουμε ότι μπορεί να αναγεννηθεί. Τα βαρίδια που η ίδια δημιούργησε δεν μπορεί να τα αποτινάξει. Ο κύκλος της ως διοίκηση δείχνει να έχει κλείσει.
Σωτήρες δεν υπάρχουν.
Μόνο η ευρύτερη δυνατή συμπόρευση αυτοδιοικητικών δυνάμεων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών δείχνοντας ότι θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα θα είναι και σε θέση να το πράξουν.
Με αυτό το κείμενο θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την αλλαγή στο Δήμο της πόλης μας. Με προωθητικούς συμβιβασμούς και συμπόρευση με το συνδυασμό που συγκροτείται με επικεφαλής τον Χρίστο Πούλιο. Κρατώντας ότι καλό έχει δημιουργηθεί αλλά αλλάζοντας ότι στέκεται εμπόδιο στη δημιουργική ανάπτυξη της πόλης μας.
Πολίτες από τον χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στο δήμο Τοπείρου

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλούνται να λάβουν απόφαση μη αναπροσαρμογής σε δια περι…