Σχόλια 5/2/2014

0
georgiadis
Πρόταση: Ας μεταφερθεί η πρωτεύουσα στο Αργοστόλι να μην πηγαινοέρχονται κι οι υπουργοί. Ταιριάζει και καλύτερα με το χάλι της χώρας…


 
 
Θα μας τρελάνουν…
 Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης υπέβαλαν ερώτηση σε έξι υπουργεία για τη διαρροή υδραργύρου στο κέντρο της Ξάνθης. Και καλά μέχρις εδώ. Αναφέρουν όμως πως το ατύχημα αναδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της χώρας, λόγω της υποχρηματοδότησης αυτών!
-Σιγά σύντροφοι, σιγά. Χάσατε και το χιούμορ σας με το βουλευτιλίκι, κυρίως εσύ βρε Ελένη που το είχες ανεπτυγμένο. Τότε παλιά, πριν αρκετά χρόνια…
«Ε»


 
Το ετήσιο αγροτικό έθιμο
 Τα τρακτέρ στους δρόμους. Και πάλι. Χειμωνιάτικα, κατ’ έθιμο πλέον. Βγαίνουν έτσι για το καλό του χρόνου. Αν δεν βγουν φοβούνται μη και δεν τους πάει καλά η χρονιά. Και βέβαια συνήθως με τα ίδια αιτήματα. Από το «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά», φτάσαμε σήμερα να ζητούν να μην πληρώνουν φόρο. Θέλουν ν’ αυξηθεί το αφορολόγητο πάνω από τα 20.000 ευρώ.
Το θέμα σ’ αυτή τη χώρα είναι ότι όλοι θέλουν. Και θέλουν από το κράτος. Και κυρίως θέλουν να μην πληρώνουν φόρους! Έτσι και οι αγρότες μας. Θέλουν δικαιώματα, χωρίς όμως υποχρεώσεις. Όπως τους είχαν μάθει πριν χρόνια οι κυβερνήσεις. Κι αυτών, και των δημοσίων υπαλλήλων και των ΔΕΚΟ. Μόνο να παίρνουν.
Τώρα που τα δανεικά στέρεψαν, πρέπει να δίνουν όλοι!
«Ε»


 
 Τίποτε δεν είναι τυχαίο
 Η ανοδική πορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης δεν είναι τυχαία. Κατ’ αρχάς να πάμε πίσω. Στους πρωτοπόρους. Που έβαλαν τις βάσεις για την επιτυχημένη πορεία η οποία συνεχίζεται χρόνια, μέσα από δράσεις και αποφάσεις που είναι ορατές σε όλους. Κάθε διοίκηση δρούσε δημιουργικά και με όραμα για το μέλλον.
Το ίδιο και σε πολύ υψηλό επίπεδο κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια η σημερινή διοίκηση υπό τον κ. Γεωργιάδη. Η οποία διοίκηση οραματίστηκε και σταδιακά υλοποιεί υψηλούς όντως στόχους που θα οδηγήσουν το υπεραστικό ΚΤΕΛ σε νέους δρόμους πλέον, καθιστώντας το πρωτοποριακό στη βόρεια Ελλάδα.
Γι’αυτό το πετυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, η Ξάνθη είναι υπερήφανη απ’ όλες τις απόψεις.
«Ε»


 
«Έφυγε» ένας παλιός Ξανθιώτης
 Σε ηλικία 90 χρόνων περίπου, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Παπαρώσης. Ζούσε στη Θεσσαλονίκη και ήταν ο τελευταίος της παλιάς γνωστής οικογένειας εμπόρων.
Η οικογένεια Παπαρώση που δραστηριοποιείτο εδώ, αποτελείτο από 4 παιδιά, 2 αγόρια και 2 κορίτσια, τα οποία και δεν ζουν πλέον. Ήταν Ηπειρωτικής καταγωγής και αποτελούσαν εκλεκτά μέλη της κοινότητας αυτής.
Η οικογένεια Παπαρώση αποτελούσε μέρος των ηπειρωτών εμπόρων Ράσσα, Παπαστεργίου και άλλων, που έζησαν και διακρίθηκαν στις δουλειές τους.
«Ε»


 
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο
 Η είδηση είναι σαφής: Βερολίνο, Βρυξέλλες και Αθήνα (οι κυβερνήσεις βέβαια), συζητούν να δοθεί ένα νέο δάνειο στη χώρα μας, γύρω στα 10-12 δις ευρώ, όχι στα πλαίσια του μνημονίου, αλλά με τη δέσμευση να γίνουν μεταρρυθμίσεις μόνον κι όχι εφαρμογή εισπρακτικών μέτρων».
Λοιπόν ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να έχει αντίρρηση; Ουσιαστικά κανείς. Διότι τι ζητούν οι δανειστές; Να γίνουν μεταρρυθμίσεις, δηλαδή αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν δεκάδες χρόνια τώρα αλλά δεν έκανε –δυστυχώς – καμία κυβέρνηση.
Ας είμαστε ειλικρινείς: Ποιος ευθύνεται που δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις; Όχι οι Ευρωπαίοι βέβαια. Ποιος φταίει για την κακή δημόσια διοίκηση που έχουμε; Όχι οι Ευρωπαίοι.
Μάθαμε να φορτώνουμε όλες μας τις ευθύνες και δικές μας αρνήσεις στους Ευρωπαίους. Όπως και το ανάθεμα. Λοιπόν, ό,τι δεν έγινε πριν, υποχρεωτικά θα γίνει τώρα. Αυτό θα πρέπει να το χωνέψουμε μια για πάντα.
«Ε»


 
Ταλαιπωρία χωρίς τέλος
 Δεν τους έφτανε τους Κεφαλλονίτες που η γη τρέμει ασταμάτητα εδώ και δέκα μέρες, που τα περισσότερα σπίτια έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές κι έχουν μείνει στους δρόμους μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες, έχουν να παλέψουν και με την κακοήθεια ορισμένων.
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Ληξουρίου, κάποιοι ντυμένοι αστυνομικοί, κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης καλώντας με ντουντούκες τους κατοίκους να την εκκενώσουν, καθώς πρόκειται να γίνει νέος μεγάλος σεισμός! Όπως είναι φυσικό το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη αναστάτωση, και ο εισαγγελέας του νησιού διέταξε έρευνα για να βρεθούν οι ένοχοι.
Από τη μια ο σεισμός και οι συνεχείς βροχές έχουν κάνει μαρτυρική τη ζωή των κατοίκων του νησιού. Από την άλλη οι κακοήθεις που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για δικούς τους σκοπούς. Για να μην πούμε και για τις κουστωδίες των υπουργών που πηγαινοέρχονται για να «ελέγξουν αυτοπροσώπως την κατάσταση», δημιουργώντας μεγαλύτερη αναστάτωση παρά δίνοντας λύσεις για την όλη κατάσταση.
Μόνο η παρουσία της εκκλησίας προσφέρει κάποια ανακούφιση, μέσω συσσιτίων και διανομών τροφίμων στους άστεγους νησιώτες. Ο κρατικός μηχανισμός, που ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί ούτε σε ομαλές συνθήκες, τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εμφανίζεται επικίνδυνα ανίκανος…


 
Ένσταση
Ένσταση κατατέθηκε κατά του διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικού διαχωριστικού τοιχίου στη δεξαμενή του κολυμβητηρίου Ξάνθης. Η ένταση θα εξεταστεί από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που θα προσέλθουν σε τακτική συνεδρίαση αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00 στο Δημαρχιακό κατάστημα Ξάνθης.
Άλλη μία καθυστέρηση προκαλεί το ανάχωμα στη διαδικασία (αν και δεν παύει να αποτελεί προβλεπόμενο δικαίωμα), την ώρα που το κολυμβητήριο παραμένει σε αναμονή της προμήθειας, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά. Σε αναμονή και οι αθλητές που τα τελευταία χρόνια μένουν στο «περίμενε».
Ε.Δ.


 
Έγκριση
 Πρώτος σταθμός του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη ήταν η Ξάνθη, την οποία επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας για να παραβρεθεί στη συνέλευση της οργάνωσης μελών της τοπικής οργάνωσης, η οποία στο πλαίσιο της συνάντησης ομόφωνα ενέκρινε τις υποψηφιότητες του Νίκου Ανταμπούφη και του Νίκου Καλιαμπάκα για τους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων αντίστοιχα.
Ε.Δ.


 
Κόντρα ΑΕΠΙ και Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης
 Στο δικαστήριο βρέθηκε χθες ο Γιάννης Χρηστίδης για μια υπόθεση που εκκρεμούσε από τότε που διατελούσε χρέη Προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης. Η μήνυση που ασκήθηκε εις βάρος του από την ΑΕΠΙ αφορά την μη καταβολή του 2,2% από τα έσοδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου που αποτελούνται κατά 90% από τις επιχορηγήσεις του Δήμου. Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Χρηστίδης εξηγεί πως η υποχρέωση του Δημοτικού Ραδιοφώνου ήταν να καταβάλουν το 2,2% των χρημάτων από τις διαφημίσεις και όχι από της επιχορηγήσεις του Δήμου, οι οποίες δινόταν ως οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων του ραδιοφώνου. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η ΑΕΠΙ ζήτησε διακοπή με σκοπό να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων και να ελεγχθεί αν όντως καταβαλλόταν τουλάχιστον το 2,2% από τα έσοδα των διαφημίσεων. Η νέα ημερομηνία της εκδίκασης της υπόθεσης ορίστηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
Γ.Τ.


 
Στον αγώνα της επιβίωσης
 Για άλλη μια φορά αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους οι αγρότες με σκοπό να ακουστούν τα προβλήματα τους και να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους έχουν τάξει. Χορτάτοι από λόγια –και μόνο από αυτά, καθώς το ψωμί λείπει από πολλές οικογένειες, λόγω των τελευταίων κακουχιών και πολιτικών αποφάσεων- πραγματοποιούν παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το γραφείο του Περιφερειάρχη της ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή. Το μόνο που τους δίνει έστω και μια ελπίδα είναι η δίψα για ψήφους των κατά τα άλλα εκπροσώπων του λαού για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Μαίου.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…