Για το ζυμάρι:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
10 μεγάλες ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
1 αυγό χτυπημένο
1 κρόκο αυγού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι για τον πάγκο εργασίας
Για τη γέμιση:
3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα τέσσερα
200 γραμμ. τυρί κρέμα
1 φλ. τρίμματα βαρελίσιας φέτας
4 κ.σ. γάλα
2 αυγά
3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε σε αντιστάσεις στους 200οC για 15΄. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ, χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό και προσθέτουμε στο αλεύρι με τις ελιές. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια και συνεχίζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5΄. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα ενός λαδωμένου ταψιού 22εκ. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20΄. Ψήνουμε τα κομμάτια της πιπεριάς στη σχάρα του φούρνου μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Αμέσως τις βάζουμε σε σακουλίτσα και αφήνουμε 10΄. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βγάζουμε τη φόρμα με το ζυμάρι από το ψυγείο, στρώνουμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε λίγο ρύζι σαν βαρίδι. Την ψήνουμε για 10΄ και αφαιρώντας το χαρτί ψήνουμε για ακόμη 5΄. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές, το βασιλικό, τρίβουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25΄ στους 170΄.