Σχόλια 29/1/14

0
Πλαφόν στην αξιολόγηση σημαίνει ότι δεν είναι αντικειμενική!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Μνήμη Γ. Ταβουλτσίδη
 Σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου αλλά πριν 7 χρόνια, το 2007, ξημερώματα και τελείως ξαφνικά, έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ταβουλτσίδης. Ήταν μόνον 56 χρόνων. Πέρασαν ήδη 7 χρόνια από το ξαφνικό και αναπάντεχο νέο που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και οδύνης.
Ο Γ. Ταβουλτσίδης υπήρξε ακούραστος εργάτης του Πολιτισμού των Ποντίων τοπικά αλλά και Πανελλαδικά.
Η κηδεία του έγινε την επομένη, στη μικρή εκκλησία της Γαλάνης, ενώ χιλιάδες ήταν οι Πόντιοι που προσήλθαν για να τιμήσουν τον άνθρωπο που πρόσφερε στον Σύλλογο πάρα πολλά και γενικά στην ποντιακή ιδέα.
Υπήρξε δραστήριος, δημιουργικός, οραματιστής και έβαζε στόχους που πάντα υλοποιούσε. Ήταν αγαπητός προς όλους, δυναμικός αλλά και ευαίσθητος, με θετικά και αρνητικά, ένας γνήσιος Πόντιος που με τη λύρα, τον χορό και το τραγούδι έδινε μια άλλη διάσταση στη ζωή του.
Τον γνωρίσαμε, γίναμε φίλοι και η σχέση οικοδομήθηκε με αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Πορευτήκαμε πολλά χρόνια αλλά ο ξαφνικός θάνατος τα έκοψε όλα αυτά τα όμορφα με τραγικό τρόπο. «Έκοψε» την πορεία του Γ. Ταβουλτσίδη που ήταν προς τα επάνω, με οράματα και ιδέες που δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν.
Για έναν άνθρωπο απλό, που πρόσφερε στον ιδιαίτερο τόπο του και που αγαπούσε με πάθος καταθέτουμε σήμερα, στην 7η επέτειο του θανάτου, αυτά τα λόγια καρδιάς και λίγα λουλούδια ως μια ανάμνηση όμορφων ημερών που θα μπορούσαν να είχαν συνέχεια.
Στον ιδιαίτερο αυτόν Πολίτη, με την ορμή και το πάθος εφήβου, αφιερώνονται αυτές οι λίγες γραμμές σαν Μνημόσυνο για τα επτά χρόνια απουσίας του.
«Ε»


 
Υποψήφιος δήμαρχος ο…Μπέος!
 Τι άλλο μένει ν’ακούσουμε αλήθεια! Ο γνωστός Μπέος, ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ως υποψήφιος δήμαρχος…Βόλου!
Εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα σ’ αυτήν την χώρα, όλα πλέον θα πρέπει να τα περιμένει κανείς και τίποτε δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει. Υπόδικος για συμμετοχή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο οποίος έχει αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους.
Ο άνθρωπος μάλιστα είναι τόσο χαλαρός που χωρίς ντροπή ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το άφθαρτο και το νέο! Ποιος, ο Μπέος! Κι όμως είναι έτσι δυστυχώς για τους Βολιώτες…
Πάντως η υποψηφιότητα Μπέου είναι ενδεικτική της αντίληψης κάποιων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιοι θα πρέπει να την υπηρετούν…
«Ε»


 
 Περιφερειακός αγώνας
Μεγάλος αγώνας γίνεται στο να οριστικοποιηθούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες των δύο μεγάλων παρατάξεων, Γιαννακίδη και Παυλίδη. Μάλιστα έχουμε και κάποιες κινήσεις μεταγραφικού είδους.
Ο Γιαννακίδης, λένε στελέχη που βρίσκονται κοντά του, επιθυμεί να φτιάξει ένα συνδυασμό από στελέχη διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων. Γι’αυτό , βγάζει Πασόκους και βάζει Νεοδημοκράτες!
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παυλίδης ανακατώνει κι αυτός την τράπουλα για να του βγει ό,τι καλύτερο και αποδοτικότερο σε προσέλκυση ψηφοφόρων. Γενικά προβλέπεται αγώνας με αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κατεβάσει δικό του συνδυασμό.
Με δυο λόγια θα γίνει χαμός στις εκλογές!
«Ε»


 
Το τέλος του καπνιστή
 Πολλοί θα θυμούνται τη διαφήμιση του τσιγάρου Marlboro με τον καουμπόι με το τσιγάρο στο στόμα και το αντίστοιχο καπέλο.
Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός, που έγινε το σύμβολο μιας εποχής στη διαφήμιση, πέθανε σε ηλικία 72 χρόνων από ένα είδος πνευμονοπάθειας. Ξεκίνησε να καπνίζει από την ηλικία των 14 χρόνων και συνέχισε μέχρι λίγο πριν πεθάνει.
Τώρα σχετικά με το κάπνισμα στη χώρα μας, οι νέοι αρχίζουν από την ηλικία των 12 χρόνων και το τραγικό είναι ότι ετησίως 10.000 άνθρωποι χάνονται από καρκίνους που σχετίζονται με το κάπνισμα. Το κάπνισμα εδώ και λίγους μήνες έχει απαγορευτεί σε καταστήματα όπως καφενεία, καφετέριες, μπαρ και ταβέρνες, σε μια προσπάθεια από την Πολιτεία να το μειώσει για να μειωθούν παράλληλα και οι θάνατοι από το κάπνισμα.
Βέβαια ο Έλληνας καπνιστής αντιδρά, όμως τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα μεγάλα οπότε σιγά σιγά αρχίζει η εφαρμογή του ΜΗ καπνίσματος.
«Ε»


 
Σημαντική διάκριση για τη Ντόρα Μπακογιάννη
 Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξελέγη ομόφωνα η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από πρόταση του ΕΛΚ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής και δη γυναίκα εκλέγεται στη θέση αυτή.
Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων είναι η σημαντικότερη επιτροπή του Συμβουλίου, καθώς ασχολείται με όλα τα πολιτικά ζητήματα, τα διμερή θέματα και γενικότερα με τα ζητήματα Δημοκρατίας στα κράτη-μέλη. Η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την εκλογή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ευρωπαϊκό σχέδιο έχει ατονήσει. Μας λείπει το τιμόνι και η κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργείται και ένα χάσμα Βορρά- Νότου. Η επιτροπή μας θα διευρύνει τον ρόλο της και θα δώσει τη δυνατότητα η φωνή του Συμβουλίου της Ευρώπης να ακουστεί προς κάθε κατεύθυνση».


 
Προσοχή στις αναπάντητες
 Επιτήδειοι έχουν εφεύρει έναν καινούργιο τρόπο για να κερδίζουν χρήματα, φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες, αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού. Μάλιστα, το συνηθέστερο είναι οι αναπάντητες κλήσεις να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, που ο ανυποψίαστος χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνο του κλειστό.
Οι κλήσεις αυτές, όπως εξηγούν στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, γίνονται κατά κανόνα από κάποιον άγνωστο αριθμό υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. Όταν ο Έλληνας χρήστης εντοπίσει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να καλέσει πίσω για να δει ποιος τον έχει ζητήσει με αποτέλεσμα να πέσει στην παγίδα. Μια παγίδα που του στοιχίζει ακριβά, αφού οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ!
Γ.Τ.


 
Στο τελωνείο Ξάνθης…
 Επειδή αρκετοί συμπολίτες μας ρώτησαν ποιος είναι ο εκτελωνιστής που είπε κάποιες αλήθειες, στην τακτική Συνεδρίαση του ΕΒΕ, για τις εισαγωγές προϊόντων από την Τουρκία που απαιτούν έλεγχο γνωστοποιούμε ότι ήταν ο κ. Άγγελος Σπετσιώτης. Υπενθυμίζουμε οτι, ο κ. Σπετσιώτης, που συνεργάζεται χρόνια με το τελωνείο της Ξάνθης, είχε αναφερθεί στα δικαιολογητικά του Χημείου Ξάνθης που προβλέπονται από τους νόμους της Ευρωπαϊκής ένωσης σε προϊόντα που απαιτείται να ελεγχθούν.
Γ.Τ.


 
Αθώος ο Μίχογλου
 Στο ειδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, οδήγησε το πρωί της Δευτέρας, τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου η παράλειψη του να δηλώσει το πόθεν έσχες όπως είχε υποχρέωση, παράβαση που επιβεβαιώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2011. Η έδρα αθώωσε τον κ. Μίχογλου καθώς δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι το υπέβαλε εκπρόθεσμα.
Να σημειωθεί ότι και φέτος, όπως είχε καταγράψει το «Ε», πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τοπείρου και Ξάνθης δεν κοινοποίησαν στις ιστοσελίδες του Δήμου που ανήκουν το πόθεν έσχες τους.
Γ.Τ.


 
 Καλοπιάσματα
 Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έκοψε τη συζήτηση για συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ορθά κοφτά και μέσω facebook, μακριά και αγαπημένοι, με νέο post επιδιώκουν να δείξουν ότι επιθυμούν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χώρων, αφού πρώτα έγινε βέβαιο ότι η ΔΗΜΑΡ βρήκε συνεργασία για τις εκλογές στο δήμο Ξάνθης.
Με την ανάρτησή τους αφού κόψανε κάθε περιθώριο συνεργασίας στη δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη» τώρα λένε ότι «Η ΔΗΜΑΡ» διάλεξε το δρόμο της… Δε λείπουν ωστόσο και οι φιλοφρονήσεις, αφού αναφέρουν ότι «το ήθος και η αξιοπρέπεια κάποιων στελεχών σίγουρα δεν αμφισβητείται». Ακόμη, σημειώνουν: «ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθούμε στα ίδια μετερίζια ώστε να αγωνιστούμε και να αλλάξουμε, να καθαρίσουμε από τη «βρωμιά» τον πολύπαθο δήμο μας».
Ελπίζουν δηλαδή σε συνεργασία μεν, αλλά με άλλους όρους. Κυριολεκτικά δηλαδή λίγο μακριά… λίγο κοντά… και αγαπημένοι!
Ε.Δ.


 
Βρήκαν επικεφαλής!
 Για «λευκό καπνό» στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αβδήρων μιλά η τοπική οργάνωση του κόμματος, με νέα ανάρτηση στο facebook. Κυριακή και Δευτέρα τα τοπικά στελέχη βρισκόταν σε πυρετώδεις συναντήσεις και επαφές, προκειμένου να αρχίσουν σιγά-σιγά να κλείνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Στο δήμο Αβδήρων ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έχει παρουσία, αλλά αναζητούσε τον επικεφαλής, που δηλώνει τώρα ότι πλέον έχει «κλείσει». Η μεγάλη δυσκολία που συναντά το κόμμα πάντως, και στο ψηφοδέλτιο του δήμου Αβδήρων είναι ότι έχει πολλά στελέχη που είναι νεαρά σε ηλικία, πρόθυμα μεν, αλλά αυτό που γεννά προβληματισμό είναι κατά πόσο η κοινωνία της Ξάνθης και της υπαίθρου θα εμπιστευτεί νέα πρόσωπα, μιας και στην περιοχή μας είναι γνωστός ο συντηρητικός χαρακτήρας και η εμμονή σε πρόσωπα γνωστά, που όλοι ξέρουμε και… αγαπάμε (λέμε τώρα!).
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…