Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα αζήτητα τα γραφεία του ΕΒΕ

Στα αζήτητα τα γραφεία του ΕΒΕ

0
eve jan1
 

 Το Τελωνείο Ξάνθης βλέπει τους πελάτες του να φεύγουν στην Κομοτηνή

 

Εκλέχθηκε νέος Αντιπρόεδρος Β’ μετά την παραίτηση του προκατόχου της θέσης

 
 
Με ασυνήθιστα συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τακτική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τα μέλη του οποίου πήραν αποφάσεις για έξι θέματα της ημερήσιας διάταξης. Περισσότερη βαρύτητα δόθηκε στην παραίτηση του Β’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου και η εκλογή νέου, το αίτημα για οικονομική ενίσχυση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, ο ανοίκιαστος χώρος του δευτέρου ορόφου καθώς και η τάση φυγής των πελατών προς το τελωνείο Κομοτηνής.
 
Ο Ισμέτ Ογλού Χακάν ο νέος Αντιπρόεδρος Β’
Επικαλούμενους προσωπικούς λόγους και συγκεκριμένα πολλαπλές επαγγελματικές υποχρεώσεις ο Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Χατίπ Σερκάν του Ισμέτ υπέβαλε την παραίτηση του. Έτσι τα μέλη του Δ.Σ., σεβόμενοι την απόφαση του, προχώρησαν στην εκλογή νέου Αντιπροέδρου Β’.
Ως διεκδικητής της θέσης παρουσιάστηκε μόνο ένας υποψήφιος, ο κ. Ισμέτ Ογλού Χακάν, ο οποίος εξελέγει καθώς συγκέντρωσε στους 14 ψηφοφόρους 10 υπέρ και 4 λευκά ψηφοδέλτια.
Ο κ. Μωραΐτης καλωσόρισε τον νέο Αντιπρόεδρο Β’, ενώ σημείωσε για τον προηγούμενο ότι ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης τόσο στα εσωτερικά, όσο και στα εξωτερικά θέματα.
 
Κερδίζει ολοένα έδαφος η Κομοτηνή
spetsiotisΣτο χώρο της συνεδρίασης παρουσιάστηκε ο εκτελωνιστής του Τελωνείου Ξάνθης Άγγελος Σπετσιώτης, ο οποίος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. πως υπάρχει μια τάση φυγής των πελατών του Τελωνείου προς αυτό της Κομοτηνής.
«Ζητάω κάποια δικαιολογητικά και μου λένε: “Μόνο εσύ τα ζητάς. Πιο καλά εξυπηρετούν στην Κομοτηνή”. Τι είναι αυτό το πιο καλά;» ο κ. Σπετσιώτης εξέφρασε τον προβληματισμό του στα μέλη του Δ.Σ.  και ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ αν και απέδωσε το γεγονός στην υποστελέχωση του Τελωνείου, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα.
«Ας μην αφήνουμε αιχμές. Χάνονται έσοδα γιατί δεν μπορούμε να καλύψουμε τις 3 βάρδιες. Μας ζητούν εταιρείες να πάμε να εισπράξουμε και αδυνατούμε και αυτό να κάνουμε. Θα ζητήσουμε από όλους τους υπουργικούς παράγοντες να σκύψουν πάνω στο ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης υπογραμμίζοντας πως η υπολειτουργία του Τελωνείου βοηθάει το παραεμπόριο να ανθήσει.
 
Απόφαση με την βοήθεια του τηλεφώνου
Ένα από τα θέματα που πήραν θέση σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν το αίτημα μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την οικονομική ενίσχυση τους από το ΕΒΕ για αγώνες ποδηλάτου που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο στην ορεινή Ξάνθη. Τα μέλη του Δ.Σ. φάνηκαν ιδιαίτερα διστακτικά και με αρκετές αμφιβολίες για την ταυτότητα της εν λόγω εταιρείας, καθώς οι περισσότεροι αγνοούσαν την ύπαρξη και τη δράση της.
Έπειτα από τηλεφώνημα που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ στον εκπρόσωπο της εταιρείας –κατά την διάρκεια της συνεδρίασης- προκειμένου να μάθει πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες αποφασίστηκε να αναβληθεί το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση του οργάνου ώστε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και να παρουσιαστεί κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας προκειμένου δώσει περισσότερες πληροφορίες και να απαντήσει στα ερωτήματα των μελών.
Κλείνοντας βέβαια, ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι το ποσό που θα δοθεί αν εντέλει αποφασιστεί από το Δ.Σ. δεν θα είναι μεγάλο καθώς τα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι ανθηρά.
 
Στα αζήτητα τα γραφεία του δευτέρου ορόφου
Άδεια παραμένουν τα γραφεία του δευτέρου ορόφου του κτιρίου του Επιμελητηρίου, αφού και οι λίγοι που έδειξαν ενδιαφέρον δεν τόλμησαν να πάνε ένα βήμα παρακάτω, καθώς ο ενοικιαστής παρά το χαμηλό κόστος της ενοικίασης θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να «σουλουπώσει» το χώρο.
Έπειτα από πρόταση του κ. Μωραΐτη να θέσουν καινούριους όρους λόγω της χαμηλής ζήτησης, τα μέλη χαμήλωσαν το μίσθωμα στα 50, 60, 80 και 100 ευρώ για τα γραφεία της μπροστινής όψης ανάλογα με τα τετραγωνικά. Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα να συμμαζευτεί ο χώρος και να μεταφερθούν πάνω τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και του Αντικαρκινικού καθώς υπάρχουν οχλήσεις για τα καταστήματα του ισογείου. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ανακοίνωσε σχετικά με το θέμα του ανελκυστήρα ότι θα επεκταθούν και σε άλλους νομούς για να πάρουν προσφορές, καθώς οι επιχειρηματίες της Ξάνθης δεν έχουν σημειώσει κανένα ενδιαφέρον όλον αυτόν τον καιρό.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…