Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σερφάρισμα σε πλατείες και πάρκα της Ξάνθης

Σερφάρισμα σε πλατείες και πάρκα της Ξάνθης

0
 

 Μέσα στον Μάρτιο 3.000 σημεία στην Ελλάδα θα έχουν δωρεάν ασύρματο ίντερνετ. Τα δικά της σημεία διεκδικεί και η Ξάνθη

 

Πλατείες και πάρκα υποδείχθηκαν από το Τμήμα Πληροφορικής Ξάνθης. Αναμένεται η έγκριση

 
 
Δύο μήνες μετά τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (free Wi Fi), οι Δήμοι της χώρας έλαβαν επιστολή από το υπουργείο Υποδομών μεταφορών και Δικτύων να υποδείξουν τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο στο δήμο τους καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν.
 
Δωρεάν ίντερνετ διεκδικεί και ο Δήμος Ξάνθης
Σε επικοινωνία του «Ε» με το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή ήδη εξέφρασε ενδιαφέρον υποδεικνύοντας τα σημεία και αναμένει να εγκριθούν όλα ή κάποια από αυτά. Όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Αντώνη Χατζητουλούση είναι οι πλατείες της πόλης, όπως είναι η Κεντρική Πλατεία, η Πλατεία Ελευθερίας, η Πλατεία Μητροπόλεως, το πάρκο της Κυψέλης, το πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μεξικάνα, το πάρκο του Λιμνίου, τα Κιμμέρια, το Εύμοιρο και η Σταυρούπολη. Βέβαια, ο ίδιος τονίζει ότι ακόμη η υπηρεσία δεν ξέρει πόσα και ποια θα εγκριθούν
 
Εντός Μαρτίου τα πρώτα αποτελέσματα
Σε αυτή τη φάση η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Μεταφορών επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν στείλει οι Δήμοι. Οι πρώτοι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση 3.000 νέων σημείων δωρεάν ασύρματου ίντερνετ (free wifi) αναμένεται να βγουν στον αέρα εντός Μαρτίου και θα ακολουθήσουν άλλοι επτά διαγωνισμοί, ένας ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…