400γρ ρεβίθια
4 μέτριες μελιτζάνες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
500ml χυμό ντομάτας
4 κσ βασιλικός
8 κσ ελαιόλαδο
½ φλ. νερό από τα βρασμένα ρεβίθια
αλατοπίπερο
Το προηγούμενο βράδυ βάζω σε ένα βαθύ μπολ τα ρεβίθια να μουσκέψουν μέσα σε νερό. Το πρωί τα ξεπλένω και τα βάζω σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα σοτάρω με το ελαιόλαδο, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και 1 ½ ποτήρι νερό και το αφήνω να βράσει, όταν θα έχει δέσει η σάλτσα προσθέτω και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Εν τω μεταξύ έχω κόψει σε φέτες τις μελιτζάνες και τις έχω ψήσει στο γκριλ (στους 200οC ) σε λαδωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα, άμα θέλετε μπορείτε να τις τηγανίσετε αλλά θα γίνει το φαγητό πολύ πιο βαρύ. Και τώρα το πάντρεμα: Ρίχνω τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με την σάλτσα, αλατοπιπερώνω και προσθέτω και τα βρασμένα ρεβίθια, ανακατεύω καλά και βάζω το μείγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτω και μισό φλιτζάνι νερό (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια) και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά στους 180ο C. Νόστιμο ψωμάκι και φετούλα συνοδεύουν αρμονικά το πιάτο μας.