Σχόλια 8/01/14

0
savvidis kontos
Άλλοι ξεπαγιάζουν μέσα στα σπίτια τους κι άλλοι ξεγοφιάζονται στα σαλέ της Ελβετίας…Θεία δίκη;


 
 
Γιορτές τέλος
 Με τη γιορτή του Ιωάννου του Προδρόμου του Βαπτιστού, κλείνει μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδος εορτών του Ορθόδοξου θρησκευτικού εορτολογίου της χειμερινής περιόδου. Μάλιστα ενός εορτολογίου από τα σπουδαιότερα που τιμώνται με ιδιαίτερη τελετουργία και κορύφωση βέβαια τη Γέννηση του Θεανθρώπου, δεύτερη σημαντική εορτή για τους Ορθόδοξους.
Με την ευκαιρία, ευχόμαστε και πάλι σε όλους, Υγεία, Αγάπη, Κατανόηση, Υπομονή.
«Ε»


 
Κάτι ψήνεται
 Για τη δημιουργία ενός νέου και «ανεξάρτητου» συνδυασμού εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό οι καβαλιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι, Κίμων Παπαδόπουλος και Κώστας Παπακοσμάς!
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βολιδοσκοπήσει ήδη τις προθέσεις και άλλων εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων τόσο της διοίκησης, όσο και της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, ενώ παράλληλα, ειδικά ο κ. Παπακοσμάς, παρευρίσκονται σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και φορέων της περιοχής για να διατηρήσουν την επαφή τους με τους ψηφοφόρους τη 18ης Μαΐου.
«Ε»


 
Σε διπλό ταμπλό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
 Μέσα στο μήνα, κατά πάσα πιθανότητα στις 18 και 19 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με μοναδικό θέμα τις επόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, εκτός από τους όρους με τους οποίους θα συνεργαστούν με άλλες δυνάμεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες η ηγεσία του κόμματος θα εξετάσει και το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου σε κάποιους δήμους ή ακόμη και σε περιφέρειες της χώρας. Για την περιφέρεια Πελοποννήσου, επί παραδείγματι, ακούγεται το όνομα του παλιού ΟΝΝΕΔίτη και γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Γιώργου Αναγνωστάκου, ο οποίος διεγράφη το 2012 για την αντιμνημονιακή του στάση.
«Ε»


 
 Τουριστικό
 Τώρα που προγραμματίζει ενέργειες και δράσεις η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης και στον τομέα του τουρισμού, τους υπενθυμίζουμε την έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων από και προς τη Βουλγαρία και Ξάνθη.
Κάποιες πινακίδες στην πόλη θα βοηθούσαν πάρα πολύ και θα σταματούσαν το μπέρδεμα και το αλαλούμ. Και δεν μιλάμε για κόστος, διότι είναι ασήμαντο μπροστά στα οφέλη που δημιουργεί στην πόλη και το νομό.
Από τα μικρά ας ξεκινήσουν οι φίλοι της Επιτροπής.
«Ε»


 
Έχουνε ξεφύγει
 Ωραία η «μηχανή» των επωνύμων πολιτικών. Φτιάχναν τις βίλες τους με κοινοτική επιδότηση αφού τις βάφτιζαν «ξενώνες» και αφού τις δήλωναν στο όνομα συγγενών τους.
Κι αφού περνούσαν τα χρόνια της δέσμευσης του νόμου, τις παίρναν πλέον οι ίδιοι και τις χρησιμοποιούσαν για τη δική τους διαμονή.
Γνωστό το κόλπο. Το έχουν κάνει πάρα πολλοί σε όλη την Ελλάδα, απλά βγήκε το κόλπο στη φόρα με τον Λιάπη και τον Καμμένο που εμφανίζονται με τέτοιας κατηγορίας επαύλεις στην χώρα, όπως σε Αρκαδία και Ικαρία αντίστοιχα.
-Έχουνε ξεφύγει οι πολιτικοί μας, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς…
«Ε»


 
Πρωτιά Μπουτάρη
 Σε δημοσκόπηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το ποιον προτιμούν για δήμαρχο οι κάτοικοι, με συντριπτική πλειοψηφία, 30 τοις εκατό περίπου, στηρίζουν την υποψηφιότητα Μπουτάρη.
Τεράστιο ποσοστό αν ληφθεί υπ’ όψιν πως όλοι οι άλλοι υποψήφιοι έλαβαν 7, 6, και 2,1 τοις εκατό!
Το γκάλοπ που έγινε από την Metron Analysis αρχές Δεκεμβρίου, είναι ενδεικτικό της επιτυχίας του Μπουτάρη και της αποδοχής στους Θεσσαλονικείς.
Ας έχουν λοιπόν υπόψιν τους οι εδώ υποψήφιοι τι προτιμήσεις έχουν οι δημότες. Που προτιμούν δημιουργικούς δημάρχους, που έχουν ιδέες, είναι πραγματιστές και πετυχημένοι επαγγελματίες με λαϊκή αποδοχή αλλά όχι λαϊκισμό και υποκρισία.
«Ε»


 
 Έγινε λαγός και ο Ξηρός
 Άφαντος έγινε ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, εξαφανίστηκε μετά από ολιγοήμερη άδεια που πήρε από τις φυλακές. Την ανακοίνωση της «πολιτικής του απόδρασης» έκανε ο δικηγόρος του Φ. Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο πελάτης του ήταν «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία».
Κι όμως, μετά την αποφυλάκιση Μαζιώτη και διάφορων Αλβανών κακοποιών οι οποίοι φυσικά επέστρεψαν άμεσα στην ενεργό δράση, οι δικαστικές αρχές δεν έμαθαν τίποτε και συνεχίζουν να χορηγούν άδειες σε κρατούμενους χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τη φύση και τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τους. Και για πολλοστή φορά, μετά από κάθε απόδραση μετά από άδεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται «αποφασισμένος να αλλάξει το καθεστώς των αδειών». Κάτι που βέβαια δε γίνεται ποτέ και συνεχίζεται η ίδια ιστορία, η αστυνομία να κυνηγά ξανά τους ίδιους και τους ίδιους κακοποιούς.
Άραγε με ποια λογική δόθηκε άδεια στον καταδικασμένο σε έξι φορές ισόβια Χ. Ξηρό; Μήπως είδαν οι δικαστές κανένα σημάδι μεταμέλειας στα άρθρα που δημοσίευε μέσα από τη φυλακή υμνώντας τη «λαϊκή αντιβία»;
Έτσι χάρις στους έλληνες δικαστές, θα συνεχίζονται εσαεί οι «πολιτικές αποδράσεις», οι «πολιτικές δολοφονίες» και οι «απαλλοτριώσεις τραπεζών»…


 
Περιζήτητη η Καραλευθέρη…
 Νέα εποχή εγκαινιάστηκε στον συνδυασμό «Νέα Εποχή» στον Τόπειρο χθες το απόγευμα στις 6 οπότε έγινε η πρώτη ενδοπαραταξιακή σύσκεψη του συνδυασμού στο Δημαρχείο Ευλάλου με αντικείμενο εργασιών την εξεύρεση νέου επικεφαλής μετά την απομάκρυνση Χατζηευαγγέλου και τη σύνθεση του συνδυασμού ώστε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία διεκδικώντας για μια ακόμη αφορά τον δήμο Τοπείρου. Περισσότερες πληροφορίες για το τι έγινε θα δημοσιεύσουμε στο αυριανό φύλλο ωστόσο …παραπολιτικά και τελείως εμπιστευτικά σας λέμε ότι υπάρχουν πολλοί μνηστήρες αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά έως και να σχηματιστεί ένας ενιαίος συνδυασμός με επικεφαλής την Μαρία Καραλευθέρη αν και σε πρώτη φάση αυτό που επιχειρείται είναι η αυτοτελής κάθοδος του συνδυασμού στις εκλογές. Πληροφορίες επίσης λένε ότι την Μαρία Καραλευθέρη την καλοβλέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεδομένου ότι δεν θα κατέβει αυτόνομα στον Τόπειρο το πιο πιθανό είναι να στηρίξει Καραλευθέρη (Μπράβο ζήτηση η κα Καραλευθέρη!!!)
Αν τελικά επικρατήσει αυτό το σενάριο τότε θα έχουμε μετωπική με τον συνδυασμό του Θωμά Μίχογλου κι όποιος αντέξει…
Μ.Ξ.


 
Σαββίδης – Κοντος: Μαζί στο ματς Skoda– ΠΑΟΚ
 Όχι δεν ήρθε στην Ξάνθη ως ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ αλλά ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την Skoda που έγινε την Κυριακή στα Πηγάδια και ως γνωστόν είχε αρνητικό αποτέλεσμα για την Ξανθιώτικη ομάδα. Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στο γήπεδο συνοδευόμενος από το επιτελείο του αλλά και από τον βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό. Βέβαια οι δυο τους – όπως είναι φυσικό – υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες γι αυτό και παρακολούθησαν τον αγώνα από διαφορετικές κερκίδες, ωστόσο η κοινή τους εμφάνιση υποδηλώνει τις καλές σχέσεις των δύο ανδρών, γεγονός που επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο κ. Κοντός στην πώληση της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη


 

 «Αρρώστησαν» και οι γραμμές στο Νοσοκομείο της Ξάνθης
 
Δεν άντεξαν ούτε οι γραμμές τηλεφώνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης το πρωί της Τρίτης, οι οποίες παρουσίασαν βλάβη και κατέστησαν αδύνατη την οποιαδήποτε επικοινωνία των πολιτών. «Βλάβη» όμως, ετοιμάζεται να παρουσιάσει και το προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, οι οποίοι «βαράνε» την μια υπερωρία πίσω από την άλλη προκειμένου να καλύψουν το κενό που υπάρχει. «Βλάβες» θα υπάρξουν και στους ασθενείς, που δεν έχουν να καταβάλουν την νοσηλεία των 25 ευρώ, αλλά και στο νευρικό σύστημα όσων έχουν μεν μια οικονομική δυνατότητα, αλλά όχι απαραίτητα και την ψυχραιμία να περιμένουν για ώρες στις αίθουσες αναμονής του Νοσοκομείου!
Γ.Τ.


 
Κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο
 Λίγες ώρες πριν τον αγιασμό των υδάτων, κάποιοι «καλικάτζαροι» έσπασαν και αφαίρεσαν από τις όχθες του ποταμού Κοσύνθου τα σημαιάκια που στολίζει ο Δήμος για τα Θεοφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» το παραπάνω περιστατικό πρέπει να έλαβε χώρα κατά τις πρώτες πρωινές, ενώ ο λόγος που οδήγησε τους δράστες σε μια τέτοια πράξη παραμένει άγνωστος!
Γ.Τ. 


  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…