1 πακέτο (500 γραμ.) πένες
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
30 γραμ. αποξηραμένα μανιτάρια
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 σφηνάκι κονιακ
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τρίβουμε στο μούλτι τα αποξηραμένα. Σοτάρουμε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τα τριμμένα αποξηραμένα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.