Σχόλια 10/1/14

0
mnimoniomixli
Τώρα που αναλάβαμε την Προεδρία της ΕΕ: Σούζα η Μέρκελ!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Παλιά ξεπερασμένη μέθοδος
 Κάποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και να βάλουν ταμπέλες στα Μέσα Ενημέρωσης. Βιάζονται πολύ. Βέβαια δικαίωμά τους, αλλά ως συνήθως είναι άσχημα πληροφορημένοι και πέφτουν έξω. Από τη βιασύνη και την επιπολαιότητά τους.
Ξεχνούν ότι ο χρόνος που διανύουμε και οι προσεχείς ημέρες, θα είναι που θα καθορίσουν πολλά πράγματα σε επίπεδο προσώπων και υποψηφιοτήτων. Κι αυτό διότι οι ζυμώσεις τώρα γίνονται, όλα είναι ρευστά και τα ΜΜΕ απλά παρακολουθούν και σχολιάζουν όσα συμβαίνουν. Εάν κάποιοι επισημαίνουν τις βιασύνες κάποιων και τη μεθοδολογία κάποιων άλλων, αυτό δεν σημαίνει ταύτιση ή άκριτη υποστήριξη κάποιου υποψηφίου.
Εξάλλου όλοι οι υποψήφιοι που λογικά θα μπουν στην ίδια ευθεία, για την Ξάνθη θ’ αγωνιστούν, για να την κάνουν καλύτερη, να λύσουν τα προβλήματά της.
Ο εύκολος τρόπος να μπαίνουν «ταμπέλες» είναι μια πολύ παλιά ιστορία που θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει διότι δεν έχει πλέον ακροατήριο.
«Ε»


 
Τραγέλαφος
 Γελάει η χώρα, αγανακτεί, απορεί, διερωτάται ο Έλληνας πολίτης για το κατάντημα με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Κάναν πολλά χρόνια να τον πιάσουν και αργότερα, αυτόν τον αρχιτρομοκράτη και εκτελεστή, του έδιναν άδεια να βγαίνει έξω και να κάνει διακοπές!
Ξεφτιλιστήκαμε άλλη μια φορά ως χώρα, ως σύστημα διακυβέρνησης, ως Δικαιοσύνη, σε όλα. Με ανοιχτό το στόμα έμεινε η Ευρώπη με τη νέα γκάφα που δίνει και το στίγμα της έλλειψης οργάνωσης. Και τώρα, αφού το έσκασε ο Ξηρός, ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλο. Και συστήνουν Επιτροπή για να δουν τι έγινε! Η οποία επιτροπή θα βρει τον πλέον αδύναμο κρίκο για να του φορτώσει τις ευθύνες ως συνήθως.
Τρελά και παλαβά πράγματα ενός ανύπαρκτου και μη οργανωμένου κράτους.
-Ντροπή για όλους!
«Ε»


 
Δεν ήρθε ο Τέρενς
 Οι ραγδαίες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κράτησαν τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αθήνα. Η προγραμματισμένη για εχθές επίσκεψή του στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Αν και κυριαρχεί στα ενδιαφέροντά του η Θράκη μας, έχει κι άλλα σοβαρά προβλήματα η χώρα που πρέπει να επιληφθεί ο αγαπητός Τέρενς…


 
Εδώ κι αλλού
 Είναι επίκαιρο κι αξίζει να το αναφέρουμε για να δούμε τις διαφορές και για να μάθουμε ποια είναι μία από τις αιτίες της κρίσης της χώρας.
Λοιπόν, η μικρή Ολλανδία, η γνωστή μας ευρωπαϊκή χώρα, έχει πληθυσμό 18 εκατομμύρια. Αυτή λοιπόν η χώρα έχει συνολικά 235.000 Δημοσίους Υπαλλήλους. Η Ελλάδα η οποία έχει 10, 5 εκατομμύρια πληθυσμό έχει τριπλάσιους Δημοσίους Υπαλλήλους!
Έχουν φτιάξει όλες οι κυβερνήσεις δυο αιώνες τώρα, ένα κράτος ουσιαστικά ανύπαρκτο, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς αρχή και τέλος. Ένα μόρφωμα που απλώς υπάρχει για να ξοδεύει, να λαδώνεται, να δημιουργεί αντί να λύνει προβλήματα, να είναι αντίπαλος του πολίτη κι όχι συμπαραστάτης και φίλος.
Και βέβαια την ευθύνη για το δημιούργημα αυτό έχουν κυρίως οι πολιτικοί που εφάρμοσαν πελατειακό και κομματικό κράτος και οι πολίτες της χώρας που πίεζαν για να διοριστούν στο Δημόσιο που τους εξασφάλιζε σίγουρο μισθό, λίγη εργασία και μονιμότητα.
Και σήμερα, σ’ αυτήν την κρίση των πάντων, ακόμη οι Συνδικαλιστές του Δημοσίου πιέζουν, απειλούν και ζητούν να μην αλλάξει τίποτε, να συνεχίσει η ίδια κατάσταση που κατέστρεψε τη χώρα.
Δυστυχώς, αυτοί είμαστε…
«Ε»


 
Ας βγει ο Τσίπρας, να τελειώνουμε!
 Έχω βαρεθεί να ακούω όλους αυτούς που βρίζουν το Μνημόνιο, την Γερμανική Κατοχή, τους ξένους τοκογλύφους και όλους τους τρίτους που θεωρούν υπεύθυνους για τα χάλια μας. Και παρόλο που είναι άκρως επικίνδυνο για όλους μας, μέσα μου σχηματίζεται μία αντίδραση. Πες τε την μαζοχιστική, αυτοκτονική, ή απλώς αντιδραστική. Λέω: «Ας βγει ο Τσίπρας να τελειώνουμε»!
Να έρθει επιτέλους στα πράγματα η Αριστερά που τόσα χρόνια κάνει μόνο κριτική και γκρίνια. Και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, όπου πατώντας πάνω στην κρίση, την φτώχεια, την δυστυχία και την ανεργία έχει κερδίσει πολλούς πόντους και ψήφους.
Ας διώξει λοιπόν την Τρόικα και τους Ξένους, ας καταργήσει σε μία μέρα το επαχθές Μνημόνιο – να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Ότι θα έρθουν πολύ χειρότερες μέρες, το θεωρώ σίγουρο. Ότι ο Αλέξης θα τα ρίξει στους προκατόχους του, είναι βέβαιο. Ότι θα κάνει συμβιβασμούς και ίσως πιρουέτες 180 μοιρών α λα Ανδρέα (που «έδιωξε» τις Βάσεις, κι εμάς από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ), είναι προφανές.
Γιατί βέβαια δεν έφερε το Μνημόνιο την Κρίση – αλλά η Κρίση το Μνημόνιο. Οι αιτίες της είναι πιο σύνθετες και βαθιές και δεν καταργούνται με μια σπαθιά, σαν τον Γόρδιο Δεσμό.
Μακάρι να βγω ψεύτης και να πετύχει, για το καλό όλων μας – κι ας μοιάζει αδύνατο.
Αλλά αν δεν πετύχει, ελπίζω τουλάχιστον να τελειώσουμε με τον μύθο του άλλου, νέου ουτοπικού κόσμου, που δήθεν είναι εφικτός – αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σε αυτή τη γη… Και μετά από τόσους ψεκασμούς και λαϊκισμούς, αυτή η κοινωνία να ενηλικιωθεί – έστω με την μέθοδο του σοκ..
 Ν.Δ.


 
Η γραφειοκρατία γιγαντώνει…
 Παρά την κατά τα φαινόμενα μάχη που δίνεται ενάντια στη γραφειοκρατία, οι έλληνες φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι αντί να περιορίζονται οι διαδικασίες, τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά, συνεχίζουν να αναλώνουν χρόνο και ψυχικά αποθέματα στις ουρές των εφοριών, σε ταμεία και υπηρεσίες.
Μία βόλτα στην εφορία Ξάνθης και αυτή την εβδομάδα θα πείσει όσους δεν έχουν εικόνα της κατάστασης. Τεράστιες ουρές, εκνευρισμός και ελάχιστοι υπάλληλοι που καλούνται να αναλάβουν και μεγάλο όγκο δουλειάς, αλλά και τη δυσφορία των πολιτών.
Αν δε κρίνει κανείς από τις νέες απαιτήσεις του ΥΠΟΙΚ για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, που καθηλώνουν τις υπηρεσίες των ΔΟΥ, καθώς δημιουργούν επιπλέον απαιτήσεις από ένα σύστημα χωρίς καθολική μηχανογράφηση, ενώ αυξάνουν και τις ευθύνες των υπαλλήλων, καθώς και οι τελευταίοι υπό το βάρος των κυρώσεων προσπαθούν να καλύπτουν τα «νώτα» τους χαμένοι στη μετάφραση διαταγών και εγκυκλίων.
Κι όλα αυτά μας κοστίζουν…
Ε.Δ.


 
ΔΗΜΑΡ σε αναζήτηση
 Δε γνωρίζω σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επαφές των τοπικών στελεχών τις ΔΗΜΑΡ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο υπάρχει συζήτηση και προβληματισμός μετά το οριστικό «διαζύγιο», όπως φαίνεται μετά ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοτική παράταξη.
Οι επαφές με τον Χρίστο Πούλιο, αν δεν έγιναν ακόμη θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν, ενώ από ότι έμαθα και ο Δημήτρης Μπενης πρότεινε συνάντηση μαζί τους.
Η απόφαση που θα πάρει η ΔΗΜΑΡ κρίνεται σημαντική για το δήμο, καθώς τα στελέχη της ήταν αυτά με την κατά κύριο λόγο δημοφιλία στην παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη».
Ε.Δ.


 
Η πιο θεριακλού…
 Οι Ελληνίδες αναδεικνύονται οι πιο φανατικές καπνίστριες ανά τον κόσμο (!) σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Μέτρησης και Αξιολόγησης της Υγείας (IHME) που καταγράφει τις διεθνείς καπνιστικές τάσεις.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό καπνιστριών παγκοσμίως (34,7% το 2012), ενώ μαζί με μερικές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Βουλγαρία και την Αυστρία, εμφανίζουν σημαντική αύξηση των καπνιστών, ανδρών και γυναικών, κατά την τελευταία 30ετία.
Το συμπέρασμα αυτό έχει ενδιαφέρον, αφού καταγράφεται αύξηση παρά την οικονομική κρίση και τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην τιμή του καπνού.
Ε.Δ.


 
Συγκρουόμενα στους δρόμους της Ξάνθης
 Απέφυγε τα παρκαρισμένα και μείνε στο ρεύμα σου όσο περισσότερο μπορείς είναι οι κανόνες του νέου παιχνιδιού στους δρόμους της Ξάνθης τις ώρες που είναι ανοιχτή η αγορά. Το πρόβλημα της ήδη αυξημένης κυκλοφορίας έρχεται να ενισχύσει το πολυειπωμένο πρόβλημα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, όπου βολεύει τους ασυνείδητους οδηγούς. Μάλιστα, χθες στις 11 το πρωί, μια κυρία δεν μπόρεσε να συμμορφωθεί με τους κανόνες και «αγκαλιάστηκε» με ένα άλλο αυτοκίνητο στην συμβολή των οδών Μπρωκούμη και Κουγιουμτζόγλου. Καλή συνέχεια και προσοχή στους υπόλοιπους…
Γ.Τ.


 
Τοπίο στην Ομίχλη – Αιθαλομίχλη – Μνημονιομίχλη…
 Το Αγγελοπουλικό σκηνικό «Τοπίο στην ομίχλη» θύμιζε την Τετάρτη το βράδυ αλλά και χθες η πόλη μας! Μόνο δεν ήταν μια απλή ομίχλη αλλά και αιθαλομίχλη και καθότι προερχόμενη εκ Μνημονίου ήτοι: Μνημονιομίχλη. Η ομίχλη δημιουργείται όταν σχετικά ζεστός αέρας περνάει από κρύο έδαφος, τότε το κρύο αυτό έδαφος ψύχει τον αέρα και ουσιαστικά «υγροποιείται» ο αέρας αυτός, δηλ. δημιουργούνται μικροσκοπικά σωματίδια νερού που αιωρούνται. Η αιθαλομίχλη δημιουργείται όταν νυχθημερόν καίνε τζάκια και ξυλόσομπες με ότι βρεθεί πρόχειρο και μικροσκοπικά σωματίδια αιωρούνται και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Η Μνημονιομίχλη που είναι γενεσιουργός αιτία της αιθαλομίχλης δημιουργήθηκε όταν οι ευφυείς πολιτικοί μας για να καλύψουν την μνημειώδη ανεπάρκειά τους μας φόρτωσαν με μνημόνια, φόρους και περικοπές μισθών, μας άδειασαν τις τσέπες και μας κατάντησαν να ξεπαγιάζουμε επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης και να …αιωρούμαστε σαν σωματίδια μέσα στην απελπισία!
– Ελπίζω να μην φτάσουν οι …ομίχλες στο μυαλό μας!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…