500 γραμμάρια λαζάνια ολικής άλεσης άβραστα
840 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
450 γραμμάρια μυζήθρα με χαμηλά λιπαρά
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη μαγειρεμένη γαλοπούλα
2 φλιτζάνια ή 420 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
225 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τη μυζήθρα και λίγη από τη βρασμένη γαλοπούλα. Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μυζήθρα, γαλοπούλα, επαναλαμβάνοντας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τέλος ραντίζουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.