Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ξεπαγιάζουν οι αστυνομικοί στο Κέντρο Λαθρομεταναστών Ξάνθης

Ξεπαγιάζουν οι αστυνομικοί στο Κέντρο Λαθρομεταναστών Ξάνθης

0
kendro lathrometanaston
 

 Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας θυμίζει η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Ξάνθης

 

Καυστική Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης στηλιτεύει το γεγονός

 
 
Αντιμέτωποι με το κρύο και το αγιάζι για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκονται οι αστυνομικοί του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών Ξάνθης. Οι αστυνομικοί της κάθε βάρδιας ανάβουν υπαίθριες φωτιές και κάθονται μέσα σε κιόσκια που τα έχουν κλείσει με νάυλον προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες. Αγανακτισμένη από την αδιαφορία της ηγεσίας η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης εξέδωσε καυστική ανακοίνωση προκειμένου να γνωστοποιήσει το γεγονός στην τοπική κοινωνία και να αναγκάσει τους αρμόδιους να σκύψουν επιτέλους πάνω στο πρόβλημα.
 
«Έως πότε» αναρωτιούνται οι αστυνομικοί του Κέντρου
Τι και αν είναι ο δεύτερος συνεχόμενος χειμώνας που έχει έρθει στη Ξάνθη. Στην Αθήνα είναι αλλιώς…Θα έπρεπε όσοι αποφασίζουν για τους συναδέλφους μας που είναι στο δρόμο, πριν βγάλουν τις αποφάσεις τους, να κλείνουν τις πόρτες των γραφείων τους, να έρχονται να βλέπουν τις συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι για ένα οχτάωρο, πριν υπογράψουν τις διαταγές.
Στο κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών για δεύτερο χειμώνα, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το κρύο με υπαίθριες φωτιές και μέσα σε κιόσκια που τα έχουν κλείσει με νάυλον… κι όμως αυτή είναι η αστυνομία του 2014…και ακριβώς απέναντί τους, στα 20 μέτρα στους θαλάμους καλώς οι παράνομοι μετανάστες βρίσκονται με κοντομάνικα λόγω… αφόρητης ζέστης από τα καλοριφέρ!!!!
Κύριε Υπουργέ δεν μας αξίζει και δεν μας αρμόζει πια αυτή η αδιαφορία από την ηγεσία μας, ούτε από την πολιτική ούτε από τη φυσική, ζητάμε ΑΜΕΣΑ την προμήθεια 3 κοντέινερ κατάλληλα διαμορφωμένων για τους συναδέλφους που υπηρετούν στη φύλαξη του κέντρου, για την αντιμετώπιση του ψύχους το χειμώνα και αντίστοιχα της ζέστης το καλοκαίρι.
 
Κ. Μαλλικόπουλος: «Έχουμε καταθέσει το αίτημα από πέρυσι και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση»
Για αδιαφορία της ηγεσίας μιλά στο «Ε» ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, Κωνσταντίνος Μαλλικόπουλος. «Έχουμε καταθέσει το αίτημα για παροχή κοντέινερ κατάλληλα διαμορφωμένων για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών από όταν πρωτοξεκίνησε το Κέντρο» αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει «δυστυχώς δεν υπήρχε καμία απάντηση. Πέρυσι με την βοήθεια του Τύπου καταφέραμε να προμηθευτούμε από το Δήμο Ξάνθης κάποια από τα σπιτάκια που χρησιμοποιούνται στις γιορτές της Παλιάς Πόλης και τοποθετήσαμε μέσα κάποια σώματα, καταφέρνοντας να περιορίσουμε λίγο το πρόβλημα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαλλικόπουλος υπογραμμίζει ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με την Διοίκηση του Κέντρου και το μόνο παράπονο είναι απέναντι στην ηγεσία και πως αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα Κέντρα Κράτησης. Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Κίνησης σε ερώτηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που δεν ακουστούν και αυτή τη φορά, απάντησε ότι θα μελετήσουν την επόμενη κίνηση τους με τον Νομικό τους Σύμβουλο.
Γεωργία Ταραξοπούλου
  • asyrmatos-copy

    Με ελλιπή εξοπλισμό η Αστυνομία της Ξάνθης

    Η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού μας αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που δυσχεραίνο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…