Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέα δεδομένα στην «Νέα Εποχή» στον Τόπειρο

Νέα δεδομένα στην «Νέα Εποχή» στον Τόπειρο

0
delis
 

 Επανέρχεται ο Δελής. Ερμηνεύει ως «παρερμηνεία» τα περί αποχώρησής του

 

Μπαίνει «σφήνα και ο Κώστα Λειβαδίτης. Φόβοι για διάσπαση…

   tsiliggiris  dalatsis close
 
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στην δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» του πρώην δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο και «λευκός καπνός» δεν φαίνεται να βγαίνει – στο άμεσο διάστημα τουλάχιστον –παρότι είναι συνεχείς οι επαφές και οι συζητήσεις των διεκδικητών της ηγεσίας του συνδυασμού αλλά και των μελών του συνδυασμού. Όπως είναι γνωστό τα μέλη του εξουσιοδότησαν τους τρεις υποψηφίους: Κώστα Δαλάτση, Χρήστο Δελή και Μάκη Τσιλιγγίρη να συμφωνήσουν και να καταλήξουν μεταξύ τους στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του συνδυασμού, αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο ρήξης της ενότητας. Όμως όπως φαίνεται αυτό δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο…
 
Επανέρχεται δριμύτερος ο Χ. Δελής
Σε σχόλιο του «Ε» στο φύλλο της 21/1/2014 αναφέρθηκε – σύμφωνα με έγκυρη πληροφορία – στην αποχώρηση του Χ. Δελή από την διεκδίκηση της ηγεσία του συνδυασμού. Όμως αυτό τελικά δεν υφίσταται καθώς στη ανοιχτή συνάντηση της Τρίτης παρόντων όμως των μελών ο κ. Δελής επαναβεβαίωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος. Κάποιοι αυτό το ερμήνευσαν ως «χέρι Χατζηευαγγέλου», δεδομένης της στενής σχέσης των δυο ανδρών όμως μόνο σε επίπεδο εικασίας αυτό ευσταθεί καθώς ο κ. Χατζηευαγγέλου φανερά απέχει από οποιαδήποτε διαδικασία. Ο ίδιος ο κ. Δελής μιλώντας στο «Ε» και κληθείς να αιτιολογήσει τη στάση του είπε ότι παρερμηνεύτηκαν οι απόψεις του: «Ποτέ δεν είπα ότι αποχωρώ. Πρόκειται για παρερμηνεία των θέσεων που εξέφρασα. Απλά κατέθεσα τις επιφυλάξεις μου και τον προβληματισμό μου για τον τρόπο ανάδειξης του επικεφαλής σε περίπτωση που υπάρξει μεν συμφωνία μεταξύ μας αλλά δεν υπάρχει αποδοχή από τον συνδυασμό, τότε θα κινδυνεύσει η συνοχή του αλλά και θα «καεί» ο επικεφαλής». Ωστόσο ο κ. Δελής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εντός δεκαημέρου θα υπάρξει συμφωνία και ότι όλες αυτές οι ζυμώσεις είναι για το καλό καθώς το ζητούμενο είναι να βρεθεί η καλύτερη επιλογή με ευρύτερη αποδοχή ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση που θα δώσει και την ώθηση και την δυναμική που χρειάζεται ο συνδυασμός για μια νικηφόρο πορεία στις εκλογές.
 
Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι…Και ο Κώστας Λειβαδίτης δήλωσε παρών
Στο μεταξύ αντί να μειώνονται οι υποψήφιοι αυξάνονται καθώς στην συνέλευση της Τρίτης συμμετείχε και ο γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός Κώστας Λειβαδίτης που είναι υποστηριχτής και ψηφοφόρος του συνδυασμού χωρίς όμως ποτέ να ήταν υποψήφιος.
Παίρνοντας το λόγο δήλωσε παρών στη διεκδίκηση της ηγεσίας του συνδυασμού ενώ την ίδια στιγμή έβαλε και τον Χρήστο Φεταχίδη στο παιχνίδι προτείνοντας να τον στηρίξουν όλοι γιατί πιστεύει «ότι μ’ αυτόν επικεφαλής θα έχει περισσότερες προοπτικές ο συνδυασμός. Ο ίδιος ο κ. Φεταχίδης δήλωσε άγνοια για την πρόταση Λειβαδίτη και δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής όπως και ο Φώτης Πυροστιάνης. Η υποψηφιότητα Λειβαδίτη θεωρείται περισσότερο ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και χωρίς πολιτικό υπόβαθρο ωστόσο δημιουργεί νέα δεδομένα κυρίως από το γεγονός ότι περιπλέκονται τα πράγμα και η καθυστέρηση να καταλήξουν σε μια συμφωνία λειτουργεί εις βάρος της ενότητας της παράταξης που πλέον αρχίζει να μην θεωρείται και τόσο δεδομένη.
Ωστόσο χθες αργά το απόγευμα είχαν και νέα συνάντηση οι υποψήφιοι.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…