Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Απείλησε αστυνομικούς με …αλυσοπρίονο

Απείλησε αστυνομικούς με …αλυσοπρίονο

0
drosero-empros
 

Συμπλοκή στο Δροσερό την Παρασκευή. Συνελήφθηκαν συνολικά 4 άτομα

 

Τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ

 
Σε «σφηκοφωλιά» εγκληματικότητας και παρανομίας έχει μετατραπεί ο οικισμός του Δροσερού, γεγονός που χρήζει εντατικοποίησης της αστυνόμευσης αλλά και μακρόπνοου σχεδιασμού αντιμετώπισης και καταστολής αυτών των πυρήνων εγκληματικότητας
 
Ο «νταής» του Δροσερού κάλεσε τους αστυνομικούς για να τους …κυνηγήσει με αλυσοπρίονο!
Επίδειξη δύναμης πήγε να κάνει ο 42χρονος νταής του Δροσερού την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία αναφέροντας ότι στον οικισμό υπάρχει ύποπτο όχημα πιθανόν κλεμμένο. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 3 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ για να το ελέγξουν. Κατά τον έλεγχο, ο 42χρονος ο οποίος βρισκόταν εκεί αφού τους ενημέρωσε αρχικά ότι αυτός τους κάλεσε στην συνέχεια άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί ενώ τράπηκε σε φυγή.
Λίγο αργότερα όμως επέστρεψε, κρατώντας στα χέρια του… αλυσοπρίονο σε λειτουργία και κινήθηκε προς το μέρος ενός αστυνομικού, εκφράζοντας ταυτόχρονα απειλές για την ζωή του!
 
Έγινε συμπλοκή …Τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί
Όπως αναφέρεται στο αστυνομικό δελτίο υπήρξε άμεση αντίδραση των υπολοίπων αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το αλυσοπρίονο και να τον συλλάβουν.
Τι στιγμή της σύλληψης, εμφανίστηκε στο σημείο ομάδα τριάντα (30) περίπου ατόμων, τρεις από τους οποίους, ημεδαποί ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, επιχειρώντας να απελευθερώσουν τον 42χρονο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και συνελήφθησαν.
Από την συμπλοκή, προκληθήκαν φθορές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των αστυνομικών και τραυματίσθηκαν ελαφρά τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου, σωματικής βλάβης, διακεκριμένων φθορών, αντίστασης και εξύβρισης
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 42 και 18 ετών (πατέρας – υιός) έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@emrpos.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…