Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Σε εσωκομματική αναδιοργάνωση για τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε εσωκομματική αναδιοργάνωση για τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

0
syriza nomarxiaki
 

 Εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέα Νομαρχιακής

 

Παθογένεια η αναντιστοιχία μελών με τα ποσοστά του κόμματος, η έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης

 
 
Σε πορεία εσωκομματικής αναδιοργάνωσης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καθώς με βάση το καταστατικό του κόμματος καλείται να εκλέξει νέα συντονιστική επιτροπή. Αυτό ήταν το αντικείμενο συζήτησης της Νομαρχιακής συνέλευσης των μελών του κόμματος που συγκλήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ», παρουσία του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του μέλους της Κ.Ε. υπεύθυνης για την ΑΜΘ κα Μάγδας Σπηλιοπούλου και του απερχόμενου γραμματέα της νομαρχιακής Νίκου Καλιαμπάκα. Στη συνέλευση συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανταμπούφης, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρία Λουκοπούλου, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Αδαμίδης, μέλη του κόμματος από την Ξάνθη αλλά και καλεσμένοι από τον Βόλο. Να σημειώσουμε ότι η συνέλευση όρισε τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των 13 μελών της νέας Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα μέχρι της 9 το βράδυ, οπότε και έκλεισαν οι κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε 18 ανήλθαν οι υποψήφιοι οι οποίοι κλήθηκαν να εκλεγούν από 100 περίπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι 13 εκλεγμένοι θα εκλέξουν είτε με κάλπη είτε δι’ ανατάσεως της χειρός τον νέο συντονιστή και την συντονιστική γραμματεία
 
Ν. Καλιαμπάκας: «Οι καλές στιγμές ήταν πιο πολλές απ’ τις κακές…»
Απολογισμό της 7ετούς θητείας του ως επικεφαλής της Νομαρχιακής του ΣΥΝ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο απερχόμενος γραμματέας Νίκος Καλιαμπάκας επισημαίνοντας ότι: «οι καλές στιγμές ήταν πιο πολλές απ’ τις κακές…»
αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τα ΜΜΕ της Ξάνθης που στήριξαν και προώθησαν τις απόψεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του νέου γραμματέα επισημαίνοντας με νόημα ότι θα κληθεί να στηρίξει μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο κ. Καλιαμπάκας εντόπισε το αδύνατο σημείο του κόμματος στην αναντιστοιχία των οργανωμένων μελών με το ποσοστό του επισημαίνοντας ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά, χρόνος ενασχόλησης και καλύτερος συντονισμός των τμημάτων, ξεχωρίζοντας ως θετικό παράδειγμα την λειτουργία των Τμημάτων Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επίσης συνεχάρη τον βουλευτή κ. Ζεϊμπέκ για την πρωτοβουλία του στη διοργάνωση του μεγαλύτερου αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στην Ξάνθη τον Απρίλη του 2012.
 
Χ. Ζεϊμπέκ: «Χρειαζόμαστε περισσότερα οργανωμένα μέλη
Ο κ. Ζεϊμπέκ παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι η προσφορά του Νίκου Καλιαμπάκα στο κόμμα ήταν πολύ μεγάλη και ότι ο ίδιος επέλεξε ν’ αποχωρήσει ενώ με την επισήμανσή του: «Όμως ο Νίκος δεν φεύγει από το κόμμα…», προοιώνισε ότι θα «χρησιμοποιηθεί» από άλλο μετερίζι… Επίσης σημείωσε ότι το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό δεν ήταν τυχαίο ούτε οφείλεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του αλλά στη συλλογική δουλειά που έγινε. Υπογράμμισε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης χρειάζεται περισσότερα οργανωμένα μέλη: «Μας περιμένει μια δύσκολη περίοδος καθώς το 2014 είναι η χρονιά των εκλογών. Χρειάζεται ν’ αλλάξει η δομή του κόμματος. Και στο δήμο και στην περιφέρεια μπαίνουμε με δυναμικό ρυθμό. Διεκδικούμε και το δήμο και την περιφέρεια και αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά στα όργανα ώστε να αποδείξουμε στον Ξανθιώτικο λαό ότι δεν ήταν τυχαίο το ποσοστό που πήραμε στις τελευταίες εκλογές και ότι υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή για το λαό της Ξάνθης
 
Σε ετοιμότητα για τις εκλογές
Προβλήματα συντονισμού και οργάνωσης ανέδειξε το μέλος της απερχόμενης νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου ενώ η κα Μάγδα Σπηλιοπούλου σημείωσε ότι επιχειρείται μια ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση των οργανώσεων ώστε να προετοιμαστεί το κόμμα για τις εκλογές: «Επιχειρούμε μια προσπάθεια συσπείρωσης των μελών ,δραστηριοποίησης και διεύρυνσης των δυνάμεων μας προκειμένου να προχωρήσουν οι στόχοι του κόμματος που είναι οι εκλογές. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα. Νυχθημερόν όλα τα όργανα του κόμματος, όλες οι επιτροπές είναι σε οργασμό δουλειάς προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο να δώσουμε τη μάχη μας».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…