Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προεκλογική γιορτή, η πίτα του ΕΒΕ

Προεκλογική γιορτή, η πίτα του ΕΒΕ

0
pita-eve
 

 Ευχολόγια για ανάπτυξη και απολογισμός του έργου του φορέα: «Πετύχαμε τους στόχους μας» λέει ο πρόεδρος Σ. Μωραϊτης

 

Σύσσωμη παρούσα η πολιτική ηγεσία. Κυβερνητική εκπροσώπηση από την γ. γραμματέα ΥΜΑΘ

   mpatzakidi-vraveio
 
«Καρφίτσα» δεν έπεφτε στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην αίθουσα συνεδριάσεων του φορέα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 19.30. Η παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας έδωσε ιδιαίτερη αίγλη στην εκδήλωση αλλά και το μήνυμα της στήριξης του φορέα και της επιχειρηματικότητας του νομού, ενώ δεν εξέλιπε και μια προεκλογική χροιά. Στην πρώτη γραμμή οι αρχές του τόπου με τους βουλευτές Α. Κοντό, Χ. Ζεϊμπέκ, τον πρ. βουλευτή Γ. Παυλακάκη, τον περιφερειάρχη Α. Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη, τον δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χ. Πούλιο ενώ υπήρξε και κυβερνητική εκπροσώπηση με την γ,. γραμματέα του ΥΜΑΘ κα Καρακόλη.
 
Σ. Μωραϊτης: «Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη…»
Σε έναν απολογισμό των δράσεων και των πρωτοβουλιών του ΕΒΕ Ξάνθης για το 2013 προέβη ο πρόεδρος του φορέα Σ. Μωραΐτης αναφέροντας ότι παρότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον επιχειρηματικό κόσμο το Επιμελητήριο στάθηκε κοντά του και η πλειοψηφία των στόχων επετεύχθησαν μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών που είχαν σαν αποτέλεσμα την προώθηση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία κλίματος ουσιαστικής συνεργασίας και κοινών στόχων του φορέα με τα μέλη του. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι υψηλότερου επιπέδου και χρησιμότητας και σχεδιάζονται με ανταποδοτική βάση. Τα μέλη μας πλέον αναγνωρίζουν το Επιμελητήριο ως κατεξοχήν εκπρόσωπο τους, είναι συνειδητά και ενεργά συμμετέχοντα και συνεργαζόμενα. Αυτή η στάση είναι άκρως επιχειρηματική και αν την ακολουθήσουμε με συνέπεια θα απαντάμε στις ανάγκες σας». Ανέφερε επίσης ότι το 2014 είναι μια κρίσιμη χρονιά και πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι πρέπει να αρχίζει να «βρέχει χρήματα». Ωστόσο η έμφαση θα πρέπει να περάσει πλέον από τις περιοριστικές πολιτικές στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην προώθηση παρεμβάσεων που δίνουν ώθηση σε νέες επενδύσεις, ανάσα στις υπάρχουσες επιχειρήσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, η βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος, η μείωση του κόστους της ενέργειας, η επένδυση στην έρευνα, στην καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι τομείς στους οποίους απαιτείται περισσότερη προσπάθεια και αποτελεσματικότητα».
Τέλος είπε ο τόπος μας διαθέτει δυνάμεις που μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση της ανάπτυξης και γι αυτό και το Επιμελητήριο κάθε χρονιά βραβεύει επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους και ανθρώπους, που ανεξάρτητα από τις γραμματικές γνώσεις τους, μοχθούν, για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ή τις εξαγωγές τους και όχι μόνο, ώστε να αποτελέσουν το παράδειγμα προς μίμηση.
 
Πήραν βραβείο για τα βραβεία τους
Στο πλαίσιο αυτό βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα με το σήμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης οι εξής επιχειρήσεις: Η εταιρεία «ΑΠ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ» για την πανελλήνια διάκρισή της στις εκθέσεις MEATDAYS 2012 και MEATDAYS 2013. Το βραβείο απένειμε ο βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεΐμπεκ. Η εταιρεία «Αφοί Νικολαΐδη Ο.Ε.» ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ τιμήθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης για τις διεθνείς διακρίσεις της. Το βραβείο απένειμε ο π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός. Τα Κρεοπωλεία των Αδελφών Μπατζακίδη για τις πανελλήνιες διακρίσεις τους στις εκθέσεις MEATDAYS 2012 και MEATDAYS 2013. Το βραβείο απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Καραλίδης. Βραβεύτηκαν επίσης οι οινοποιοί: Οδυσσέας Βουρβουκέλης του «Κτήματος Βουρβουκέλη» και ο Ναπολέων Σγουρίδης των οίνων Σγουρίδη. Επίσης στο πρόσωπο του Γιαζιτζή Χουσεΐν το Επιμελητήριο Ξάνθης τίμησε την επιχειρηματική αλληλεγγύη και την αγάπη για προσφορά στο συνάνθρωπο. Ο κ. Εμμανουήλ Σπάρταλης με την εταιρεία SMARTFOODS για την ανοδική της πορεία, την καινοτομία της που βασίζεται σε ένα παραδοσιακό αγροτικό προϊόν. Το βραβείο απένειμε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ ενώ στο πρόσωπο του κ. Ιμάμ Νουρή το Επιμελητήριο τίμησε την συμβολή στην απασχόληση στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και τόπος μας. ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης κ. Χρίστος Πούλιος.
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι πολιτικοί απηύθυναν χαιρετισμούς. Η εκδήλωση συνεχίστηκε στον προθάλαμο όπου υπήρχε ένας πλούσιος μπουφές που επιμελήθηκε το εστιατόριο «ΒΙΩΝ» με παραδοσιακά προϊόντα του νομού και πλούσια εδέσματα ενώ οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα τοπικά κρασιά. Σ’ όλους του καλεσμένους μοιράστηκε βασιλόπιττα και ένα ρόδι για το καλό ενώ ο τυχερός θα επιβραβευτεί με μια χρυσή λίρα!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024 στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και λοιπών υδρ…