Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προσυνεδριακός διάλογος στη ΔΗΜΑΡ Ξάνθης

Προσυνεδριακός διάλογος στη ΔΗΜΑΡ Ξάνθης

0
dimar prosynedrio
 

Ενόψει του 2ου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα στις 12 με 15 Δεκεμβρίου

 

Διενεργήθηκαν οι εκλογές συνέδρων την Παρασκευή με την παρουσία του Σάκη Παπαθανασίου

 
 
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ο προσυνεδριακός διάλογος της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης καθώς και η εκλογή των συνέδρων της για το 2ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα στις 12 με 15 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να αναλύσει τις θέσεις της Κεντρική Επιτροπής, τόσο στα μέλη, όσο και στο Τύπο.
 
Σ. Παπαθανασίου: Αναγκαία η δημιουργία ενός τρίτου πόλου με προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς
Η επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων, η αντικατάσταση αναποτελεσματικών μέτρων, η χρηματοοικονομική στήριξη στην αγορά και η μείωση του χρέους με στόχο την παραγωγή είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία της πρότασης της ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου. Όπως δήλωσε και ο ίδιος «μέσα από το Συνέδριο επιδιώκουμε να συμφωνήσουμε ως κόμμα και να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική πρόταση και ως προς την πρόταση της κυβέρνησης και ως προς αυτή της αντιπολίτευσης, η οποία κινείται στα όρια του αριστερού λαϊκισμού».
Μάλιστα, ο κ Παπαθανασίου τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός τρίτου πόλου στον οποίον θα συμμετέχουν προοδευτικές δυνάμεις από τον χώρο της αριστεράς. «Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος στο οποίο θα μετέχουν κόμματα και προσωπικότητες και θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά στην κοινωνία, υπερβαίνοντας την καρικατούρα του δικομματισμού, που στην προκειμένη περίπτωση ακούει στο όνομα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπληρώνει «καλούμε αυτούς που είναι πιο κοντά σε εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ο δεύτερος πόλος. Παραμένει σε αριστερά στερεότυπα που οδηγούν σε αυταπάτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται εξ’ ορισμού, καθώς αυτοπαρουσιάζεται ως κόμμα της κεντροαριστεράς. Ωστόσο είναι μέλος της κυβερνητικής πολιτικής και κάνει επιλογές στρατηγικής σύμπλευσης με τη ΝΔ»
 
Την δύναμη των τοπικών οργανώσεων τόνισε ο κ. Παπαθανασίου
«Οι τοπικές οργανώσεις είναι αυτές που έχουν αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές, στηρίζοντας ανεξάρτητες κινήσεις με προοδευτικό πρόγραμμα που θα κινούνται σε ένα πλαίσιο δημοκρατικό» δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη θέση που θα κρατήσει σε αυτές η ΔΗΜΑΡ.
 
Τα ονόματα των συνέδρων
Λίγο μετά την παρουσίαση των θέσεων των Παπαθανασίου, Ζορκάδη και Δέλκου ακολούθησαν συζήτηση, προτάσεις και τοποθετήσεις και ψηφοφορίες επί των θέσεων, καθώς επίσης και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των συνέδρων, κατά την οποία εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά οι :Γκαρμπούνης Χρήστος, Δελή Ιλμπάυ, Δέλκος Κώστας, Δουκέλης Γιάννης, Ευαγγελίδης Σίμος, Οικονομίδης Ρωμανός, Σπανού Μαρία.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…