Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι 11 υπό διαθεσιμότητα της ΣΕΚΑΠ

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι 11 υπό διαθεσιμότητα της ΣΕΚΑΠ

0
dikasthria 2-empros
 

 Επιστρέφουν από σήμερα στην εργασία τους. Τακτική δικάσιμος στις 14 Μαΐου

 

Στις 19 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η προσφυγή των 3 απολυμένων

 
 
Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι 11 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με εντολή της διοίκησης της εταιρείας καθώς η απόφαση 464/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης που εκδόθηκε χθες είναι υπέρ. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τους11 εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από τη θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, τη Bio, και απασχολούνταν στην ΣΕΚΑΠ με ειδική σύμβαση. Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι συζητήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου,
 
Επιστρέφουν από σήμερα στην εργασία τους
Με προσωρινή διαταγή το δικαστήριο ορίζει την επιστροφή από σήμερα στην εργασία τους εκεί που εργάζονταν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα και στην οποία θα απασχοληθούν έως ότου τελεσιδικίσει η τακτική αγωγή που θα συζητηθεί σε δικάσιμο που ορίστηκε για τις 14 Μαΐου. Σύμφωνα με την απόφαση η διοίκηση της εταιρίας υποχρεούται μέχρι την εκδίκαση της τακτικής αγωγής να καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας των 11 εργαζομένων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με τις ίδιες αποδοχές του καθεστώτος της πλήρους απασχόλησης πριν την επιβολή σ’ αυτούς της διαθεσιμότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
Στις 19 Δεκεμβρίου η συζήτηση για τους 3 απολυμένους…
Όπως μας πληροφόρησε ο δικηγόρος των σωματείων των εργαζόμενων της ΣΕΚΑΠ κ. Κουρτίδης η συζήτηση επί της προσφυγής των 3 απολυμένων θα διεξαχθεί στις 19 Δεκεμβρίου για τυπικούς λόγους ενώ η τακτική δικάσιμος και γι αυτούς ορίστηκε στις 14 Μάιου. Η απόφαση έφερε ευφορία στους εργαζόμενους καθώς τους διασφαλίζει για ένα αρκετό χρονικό διάστημα της εργασίας τους και αξιολογείται ως ένα δεδικασμένο που θα ληφθεί υπ’ όψιν στις επόμενες δίκες.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…