Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Διχασμός στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης!

Διχασμός στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης!

0
pasok ekdilosi2
 

 «Μύλος» στην πολιτική εκδήλωση του Σαββάτου. Κάλεσαν την Νομαρχιακή της ΔΗΜΑΡ και μετά…ανακάλεσαν

 

Απουσία Σαλτούρου – Καραλίδη και μελών της Νομαρχιακής από την εκδήλωση. Το παρασκήνιο επισκίασε το σκοπό της

 
  pasok ekdilosi1

 
 Με ηχηρές απουσίες και πλούσιο παρασκήνιο που επισκίασε το σκοπό και την ουσία της, πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με καλεσμένο το μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο και με θέματα τις προοπτικές στο χώρο της κεντροαριστεράς καθώς επίσης την περιφερειακή ανάπτυξη και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει το ΠΑΣΟΚ με νομαρχιακές ολομέλειες για να συζητήσουν θέματα επικαιρότητας αλλά και τις προοπτικές του χώρου της κεντροαριστεράς και της χώρας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα μόνο που στην Ξάνθη η εκδήλωση σημαδεύτηκε με την απουσία θεσμικών όπως: του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρου αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη καθώς επίσης και 4 μελών της Νομαρχιακής και περιορίστηκε στην παρουσία του δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, του γραμματέα Χρήστου Αμανατίδη του πρώην γραμματέα Αχιλλέα Τσαρτσάρα ενώ έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.
 
Το ΠΑΣΟΚ λέει ΟΧΙ σε νέα μέτρα – ΝΑΙ μόνο σε μεταρρυθμίσεις
Σ’ ότι αφορά τη θεματική και το αντικείμενο της συζήτησης ο γραμματέας κ. Αμανατίδης αφού παρουσίασε τα μέλη την Νέας Νομαρχιακής έκανε μια γενικόλογη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες με τον χαρακτηριστική φράση: «Οι πολίτες είναι σε απόγνωση καθώς καθημερινά βομβαρδίζονται από φόρους…», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι παρότι το ΠΑΣΟΚ καθημερινά παλεύει να είναι πιο ήπια αυτά τα μέτρα ωστόσο ο κόσμος αυτό δεν το αναγνωρίζει και του έχει καταλογίσει μεγαλύτερες ευθύνες από ότι του αναλογούν για την κατάσταση της χώρας. Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Σπυρόπουλος που πήρε ευθύς αμέσως τον λόγο ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει ένα καθαρό ΟΧΙ σε νέα μέτρα και λέει ΝΑΙ μόνο σε μεταρρυθμίσεις: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ΠΑΣΟΚ το έχει πει από την πρώτη στιγμή. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και για να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι πρέπει να περάσουμε από την εποχή της λιτότητας στην εποχή της ανάπτυξης και στην καταπολέμηση της ανεργίας ειδικά στους νέους ώστε να μπορέσουμε να έχουμε προοπτικές. Γιατί ο συνεχόμενος φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας δεν οδηγεί πουθενά».
 
ΟΧΙ του ΠΑΣΟΚ στον νόμο για την άρση των πλειστηριασμών
Ο κ. Σπυρόπουλος επίσης ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει άρση των πλειστηριασμών και ότι ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα είναι κάτι ανάλογο με αυτόν του νόμου για τον φόρο ακινήτων : «Αυτό που έγινε με τον φόρο ακινήτων ήταν πολύ σημαντικό. Η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ έβαλε ζητήματα και προτάσεις απέναντι στην εισήγηση του ΥΠΟΙΚ και φτιάχτηκε ένας νόμος πολύ καλύτερος από το χαράτσι που επικρατούσε, πιο δίκαιος. Με τον ίδιο τρόπο νομίζω ότι πρέπει να χειριστούμε και άλλα θέματα».
 
Το ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά…ναι μεν αλλά…
Σ’ ότι αφορά το διάλογο για την ανασύσταση του χώρου της κεντροαριστεράς ο κ. Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει πρώτο απ’ όλους το διάλογο με την κεντροαριστερά με αφορμή τις ευρωεκλογές ώστε να τεθούν ζητήματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα Είναι μέλος του χώρου της κεντροαριστεράς και μαζί με τις άλλες κινήσεις χωρίς να θέλει να καπελώσει να ηγηθεί de facto αυτής της κατάστασης θα συμμετέχει στην κεντροαριστερή ανασυγκρότηση που φαίνεται ότι χρειάζεται η ελληνική κοινωνία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο τρίτος πόλος Στο πνεύμα της ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ θα βρει ξανά τον βηματισμό του μέσα από προοδευτικές τοποθετήσεις».
 
Τους κάλεσαν και μετά…ανακάλεσαν!
Αυτά έγιναν και ειπώθηκαν στο προσκήνιο…στο παρασκήνιο όμως της εκδήλωσης έλαβαν χώρα …τραγελαφικές καταστάσεις που αναδεικνύουν ότι η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ είναι διχασμένη και υπάρχει μια τάση που εκπορεύεται από θεσμικό παράγοντα που σαμποτάρει κάθε κίνηση για συζήτηση και προσέγγιση με τη ΔΗΜΑΡ παρότι η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι αυτή. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην εκδήλωση προσκλήθηκαν να συμμετέχουν απ’ τον γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ τα μέλη της Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Χ. Γκαρμπούνης , ο κ. Κ. Δέλκος κ.ά. Όμως αυτή η πρωτοβουλία του κ. Αμανατίδη δεν άρεσε σε κάποιους που πάτησαν πόδι απειλώντας ότι δεν θα παραστούν οι ίδιοι με αποτέλεσμα ο κ. Αμανατίδης να ανακαλέσει την πρόσκληση του δημιουργώντας έτσι αμηχανία και δυσαρέσκεια στα μέλη της νομαρχιακής της ΔΗΜΑΡ. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη απόπειρα με πρωτοβουλία του προηγούμενο γραμματέα κ. Τσαρτσάρα συνάντησε και πάλι αντίδραση από τον ίδιο παράγοντα ο οποίος και παρότι…πέρασε το δικό του και πάλι δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…