Σχόλια 04/12/13

0
gpo
«Θα προστατευτούν οι αδύναμοι» στους πλειστηριασμούς. Όπως συμβαίνει συνήθως δηλαδή σ’ αυτή τη χώρα….


 
 
Οι τρεις χρήσεις
 Οι εταιρείες των δήμων που έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις κλείνουν. Το λέει ρητά και κατηγορηματικά η νομοθεσία του «Καλλικράτη». Ως προς το προσωπικό των εταιρειών αυτών, απολύεται κι αν υπάρχουν ανάγκες μεταφέρονται στους δήμους. Ας τα έχουν λοιπόν αυτά υπ’όψιν τους οι δήμαρχοι για να φροντίζουν οι όποιες δημοτικές εταιρείες τους να είναι παραγωγικές και κερδοφόρες.
Εύκολο; Θα φανεί…
«Ε»


 
 Σε ποια χώρα ζούμε;
 Δηλαδή, αν οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο πανεπιστημίων που συνεχίζουν να απεργούν, αύριο σταματήσουν την απεργία όλα θα είναι εντάξει; Και το εξάμηνο δεν θα χαθεί;
Αλήθεια ποιος κοροϊδεύει ποιον; Είναι δυνατόν χωρίς να έχουν κάνει μαθήματα οι φοιτητές να πηγαίνουν και να δίνουν εξετάσεις;
Αλήθεια, μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει όλη αυτή η κατάσταση του εξευτελισμού θεσμών και ανθρώπων; Και πώς η Πολιτεία δέχεται όλον αυτόν τον εμπαιγμό; Δεν καταλαβαίνει πως έτσι χάνει το σεβασμό των υπολοίπων; Και αυτή η ανοχή επιτέλους στους διοικητικούς υπαλλήλους γιατί; Τι κρύβει;
Τρεις μήνες απεργία για να μην μετακινηθούν κάποιοι υπάλληλοι οι οποίοι μάλιστα διορίστηκαν χαριστικά;
-΄Ελεος! Σε ποια χώρα ζούμε…
«Ε»


 
 Τελικά, πάμε όπως παλιά
 «Κλείδωσε» η απόφαση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου ν’ αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Με δυο λόγια, μπήκε στο ράφι. Κι έτσι, δημοτικές εκλογές θα έχουμε και πάλι με το ίδιο σύστημα, κι όχι το νέο που προτάθηκε.
Δηλαδή, θα υπάρχουν συνδυασμοί που θα ψηφίζονται συνολικά κι όχι χωριστά οι δήμαρχοι και οι σύμβουλοι, όπως προτάθηκε και μετ’ επαίνων απορρίφθηκε, διότι δεν το ήθελαν οι εν ενεργεία δήμαρχοι.
Έτσι, παραμένει το 50% + 1 για την εκλογή ενός συνδυασμού. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το ποσοστό αυτό, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών την επόμενη Κυριακή.
-Τελικά, πάμε όπως παλιά.
«Ε»


 
Δημοσκοπικό
 Μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της GPO παρουσίασε στην εκπομπή του «Ανατροπή», ο Γιάννης Πρετεντέρης, από την οποία προκύπτουν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα.
Προκύπτει πρώτον ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με διαφορετικά κριτήρια στις εκλογές και στις εθνικές εκλογές. Μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία (68,9%) δηλώνει ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές με κριτήριο την παραμονή της χώρας στο ευρώ! Είναι εντυπωσιακό το ότι παρά την οικονομική κρίση οι Έλληνες παραμένουν βαθιά φιλοευρωπαίοι.
Δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι κατά 64,5% οι πολίτες λένε όχι σε προσφυγή σε εκλογές, θέλουν η κυβέρνηση να εξαντλήσει την θητεία της.
Και τρίτον, κατά 73,6% κρίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει! Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας για την αξιωματική αντιπολίτευση, που δικαιολογεί εν μέρει και την ισχυρή πλειοψηφία που θέλει να συνεχίσει η κυβέρνηση, παρά τα τεράστια προβλήματα και τις αντιδράσεις.
Σίγουρα όλα τα κόμματα θα εξάγουν τα συμπεράσματά τους, αλλά αυτό που θα πρέπει να τους προβληματίσει όλους σοβαρά είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη πτώση στη δημοτικότητα όλων των πολιτικών αρχηγών, όλων πλην ενός, του Νίκου Μιχαλολιάκου!
-Ας προβληματιστούν γιατί άραγε συμβαίνει αυτό κι ας κάνουν την αυτοκριτική τους…


 
«Μπλόκο» για το εκλογικό σύστημα στις δημοτικές
 Τη σχέση των κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δυναμιτίζει και το σχέδιο αλλαγών στον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι τελευταίες συζητήσεις μεταξύ της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές, υπήρξαν αδιέξοδες, αναγκάζοντας πλέον το Μέγαρο Μαξίμου και το γαλάζιο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να προετοιμάζουν τη συγκρότηση «καθαρών» κομματικών ψηφοδελτίων στις 13 περιφέρειες της χώρας, τους μεγάλους δήμους και τις πρωτεύουσες νομών. «Το χάσμα ανάμεσα στα δυο κόμματα έχει διευρυνθεί αντί να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις», είναι το μήνυμα που μεταφέρεται για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η σχετική διαπραγμάτευση.
Η εμπλοκή, εξάλλου, επεκτείνεται και στο σχέδιο αλλαγών στον καλλικρατικό χάρτη – που προέβλεπε αύξηση του αριθμού των δήμων σε νησιώτικες περιοχές και διεύρυνση διοικητικών ορίων σε ορισμένους καλλικρατικούς δήμους.


 

Οικογενειακός Γιατρός
 Πριν αρκετά χρόνια ο γράφων σε σχόλιό του –μετά από συζήτηση με γιατρό ο οποίος δεν ζει πλέον –είχε γράψει και είχε επισημάνει πως μια σημαντική λύση που μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα, στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης, πως είναι η εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού.
Από τότε έχουν περάσει χρόνια και η διαπίστωση είναι πως ΤΩΡΑ ξεκινάει από το υπουργείο Υγείας, το οποίο προτίθεται να εφαρμόσει το θεσμό του Οικογενειακού γιατρού ως το βασικό εργαλείο για την παροχή της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στο λαό. Μάλιστα με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι το νέο σύστημα θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών χωρίς να γίνεται χρήση των νοσοκομείων.
Οι πολίτες-ασθενείς θα εγγράφονται υποχρεωτικά στον οικογενειακό γιατρό κι αυτός θα καθορίζει μέσα από το σύστημα που θα τεθεί σε ισχύ, προς τα πού θα κατευθυνθεί ο ασθενής, π.χ. εξωτερικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία κλπ.
Από τα παραπάνω περιληπτικά, γίνεται φανερό ότι ο Οικογενειακός γιατρός θα έχει τον πρώτο λόγο για τον ασθενή.
-Μακάρι να δούμε γρήγορα την εφαρμογή του συστήματος αυτού. Το οποίο σύστημα θα βοηθήσει τα Νοσοκομεία να παρέχουν όντως τη σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη.
«Ε»


 
Το εξάμηνο χάνεται και ο Πελεγρίνης…παίζει θέατρο
 Αφήνοντας πίσω του τα προβλήματα του Καποδιστριακού, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης παρουσίασε το θεατρικό του μονόπρακτο «Iουλιανός», σε εκδήλωση της ελληνικής Πρεσβείας στην Γαλλία, παίζοντας μάλιστα ο ίδιος τον ομώνυμο ρόλο.
Ο κ. πρύτανης μπορεί σαν ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας να αρέσκεται στα δράματα, ωστόσο η μεγάλη τραγωδία που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες φοιτητές-όμηροι της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού, καθώς και οι οικογένειές τους, δεν φαίνεται να τον συγκινεί, έτσι ώστε να συμβάλει από τη θέση του στο να μπει ένα τέλος. Προκαλεί και εξοργίζει τους δοκιμαζόμενους πολίτες με τα θεατρικά του καμώματα, περιφρονώντας χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν επιτέλους να ανοίξει το Πανεπιστήμιο.
Ας παραιτηθεί αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διοικητικά του καθήκοντα κι ας αφοσιωθεί σ’ αυτό που τον γεμίζει και τον εκφράζει πραγματικά.
-Το εξάμηνο χάνεται κι ο Πελεγρίνης βρίσκεται στον (θεατρικό) κόσμο του!


 
Συνεργαστείτε… δεν είναι κακό!
 Οι δραστηριότητες των μαθητών, οι εκπαιδευτικές τους δράσεις, οι εκδηλώσεις των σχολείων, οι διαγωνισμοί και οι πρωτοβουλίες τους, ακόμα και οι εκδρομές τους αποτελούν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και η δημοσιοποίησή τους συνιστά ίσως μία πρώτη ευκαιρία για να ενταχθούν οι μαθητές στο φάσμα των τοπικών τεκταινομένων και να συμμετέχουν. Έτσι λοιπόν καλό θα είναι και κάποιοι εκπαιδευτικοί- προϊστάμενοι των σχολείων να δείξουν μία παραπάνω ευαισθησία (ή στοιχειώδη εξυπηρέτηση) και να συνεργαστούν με τα Μέσα Ενημέρωσης που επιχειρούν να αναδείξουν και τη δραστηριότητα των σχολείων και των μαθητών της Ξάνθης. Ευτυχώς, οι περισσότεροι συμμερίζονται αυτή τη στάση μας, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, ωστόσο κάποιοι αναίτια και με αστείες δικαιολογίες αρνούνται να ανταποκριθούν έστω και στο ελάχιστο. Είναι ευθυνόφοβοι ή απλά αδιάφοροι;
Γ.Τ.


 
Κρύο και σήμερα
 Αγρίεψε ο καιρός τις τελευταίες ημέρες σημειώνοντας ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία πλήττουν δεκάδες περιοχές της χώρας μας. Ο μήνας των γιορτών μπήκε δυναμικά σηματοδοτώντας την έναρξη του Χειμώνα. Πολλές περιοχές έβαλαν το λευκό τους μανδύα, ενώ άλλες κολύμπησαν στα νερά της βροχής.
Έναν ήλιο με «δόντια» είχαν να αντιμετωπίσουν χθες οι κάτοικοι του νομού μας, στον οποίο παρά την ηλιοφάνεια σημειώθηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες φάνταζαν ακόμα πιο χαμηλές λόγω του δυνατού αέρα.
Αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις θα είναι και σήμερα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά 7-9 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενήσουν το απόγευμα. Τα επίπεδα της θερμοκρασία θα κυμανθούν από 1-9 βαθμούς.
Γ.Τ.


 
Τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ …
 …και όπως μαθαίνω οι σχέσεις Σαλτούρου – Αμανατίδη έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Το ποτήρι ξεχείλισε μ’ όλο αυτό το «μπάχαλο» που έγινε με την εκδήλωση του Σαββάτου που εξέθεσε την Νομαρχιακή απέναντι στην Νομαρχιακή της ΔΗΜΑΡ αλλά και στην κοινωνία της Ξάνθης και ο λόγος ήταν ότι ο κ. Σαλτούρος δεν θέλει ούτε ν’ ακούει λόγια για την κεντροαριστερά ούτε να έχει παρτίδες με αριστερούς…και ότι προσπαθεί βέβαια να το επιβάλει αυτό και στους άλλους. Το ερώτημα βέβαια είναι αν η Νομαρχιακή είναι ένα ανεξάρτητο όργανο και όχι υποτελές στη βούληση του εκάστοτε βουλευτή. Αδυνατώ όμως να καταλάβω τι επιδιώκει ο κ. Σαλτούρος. Αρχικά τα έβαλε με τον Τσαρτσάρα για το συλλαλητήριο, μετά με τους Γιαννακίδη – Καραλίδη, τώρα με τον Αμανατίδη.
Που το πάει ο κ. Σαλτούρος; Θέλει μόνος του να κάνει παιχνίδι;
        Παρεμπιπτόντως προς το παρόν θέμα παραίτησης Ανανατίδη δεν τίθεται…
Μ.Ξ.


 
Το κασέρι ήταν …ροκφόρ
 Εσφαλμένη έβγαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την εκτίμηση της τοπικής επιτροπής Ξάνθης που εξέτασε τα κασέρια που προορίζονταν για τους άπορους και πολύτεκνους της Ξάνθης και μια παρτίδα την έβγαλε ακατάλληλη και την γύρισε πίσω! Οι κτηνίατροι του υπουργείου τα εξέτασαν (Μπράβο πάντως …δεν καθυστέρησαν καθόλου…) και τα βρήκαν κατάλληλα. Και μάλιστα στην ανακοίνωση του υπουργείου εφιστάται η προσοχή και να μην διαδίδονται αβάσιμες πληροφορίες λέει γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο. Δηλαδή οι δικοί μας οι κτηνίατροι δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ένα κασέρι για παράδειγμα έχει μούχλα…Εκτός αν μας πουν στο τέλος οι κτηνίατροι του υπουργείου ότι το κασέρι ήταν ροκφόρ…
Τα πράγματα είναι απλά! Ήταν αλλοιωμένη μια παρτίδα αλλά για να μην γίνει περισσότερος ντόρος που βλάπτει επικοινωνιακά το πρόγραμμα και την αξιοπιστία των εταιρειών που δίνουν τα τρόφιμα την απέσυραν και έστειλαν άλλη…
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…