Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένα δίχτυ ασφάλειας … στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας

Ένα δίχτυ ασφάλειας … στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας

0
koikoniko iatreioepeteios
 

 1.200 επισκέψεις και 250 εμβόλια αξίας 5000 ευρώ στους 14 μήνες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της Μητρόπολης Ξάνθης

 

Με αίσθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι Ξανθιώτες. Προσφέρουν φάρμακα. – Δωρεές γιατρών για εξοπλισμό του ιατρείου

 
 
Ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο επιτελεί το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο της Μητρόπολης Ξάνθης που ιδρύθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2012.
Στους 14 μήνες της λειτουργίας του έχει δεχθεί περισσότερες από 1200 επισκέψεις ανασφάλιστων συνδημοτών μας και έχει κάνει 250 εμβολιασμούς σε παιδιά και σε ηλικιωμένα άτομα που βρίσκονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου αξίας 5000 ευρώ.
 
Μια σημαντική κοινωνική δομή υγείας
Όπως μας πληροφορεί ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου κ. Ματζάκος Ανδρέας
τις υπηρεσίες τους παρέχουν ανιδιοτελώς 20 γιατροί όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι εξετάζουν τους ασθενείς είτε στο κοινωνικό ιατρείο, είτε στο ιατρείο τους όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης εκεί (π.χ. μικροβιολόγος, οφθαλμίατρος)
Επίσης υπάρχει και κοινωνική λειτουργός η οποία εκτός των άλλων μπορεί να βοηθήσει κάποιον να κάνει τη διαδικασία των ενσήμων για τα χαρτιά της σύνταξης όπως επίσης και ψυχολόγος. Επίσης βοηθούν και 21 εν ενεργεία φαρμακοποιοί που διακινούν δωρεάν φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο που βρίσκεται δίπλα.
 
Με αίσθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι Ξανθιώτες
Αξιοσημείωτο είναι – σύμφωνα με τον κ. Ματζάκο – ότι μεγάλο αριθμό φαρμάκων προσφέρουν Ξανθιώτες, σύλλογοι, σχολεία κλπ. Επίσης τις υπηρεσίες τους προσφέρουν εθελοντικά νοσηλευτές – νοσηλεύτριες και άλλοι συμπολίτες μας ως γραμματειακή υποστήριξη. Όπως για παράδειγμα, κλείνουν ραντεβού, γράφουν φάρμακα, ελέγχουν αν είναι ανασφάλιστοι/άποροι οι ασθενείς κλπ
 
Δωρεές σε εξοπλισμό
Το Κοινωνικό Ιατρείο εξοπλίζεται από δωρεές γιατρών. Για παράδειγμα, ο γυναικολόγος Νίκος Βουρβουκέλης δώρισε μία συσκευή υπέρηχου ενώ έχουν γίνει και άλλες προσφορές σε ιατρικά μηχανήματα από γιατρούς αλλά και ιδιώτες όπως καρδιογράφος, ωτοσκόπιο, ζαχαρόμετρα, εξεταστική κλίνη.κ.α.
«Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που ανταποκρίνονται στην προσπάθεια μας, το ιατρείο ζει από τη βοήθειά τους και από την προσφορά των Ξανθιωτών ιατρών και φαρμακοποιών», αναφέρει ο κ. Ματζάκος
 
Που θα το βρείτε
Το κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο βρίσκονται στην πλατεία Μητροπόλεως (απέναντι από το 1ο δημοτικό)
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη 3-5 μ.μ.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2541084943
Αρ. Τραπεζικού Λογαριασμού για δωρεές: 0026-0314-33-0101602392 (Eurobank)
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …