Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κανελόνια με σπανάκι

Κανελόνια με σπανάκι

0
kanelonia spanaki
 
 
 
-1 πακέτο κανελόνια
-1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο (δεν είχα φρέσκο)
-1 κρέμα γάλακτος
-2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμένες.
-διάφορα τυριά που να λιώνουν (προτιμώ γκούντα και ρεγκάτο)
-4-5 κρεμυδάκια φρέσκα ή 2 ξερά
-2 σκελίδες σκόρδο
-λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
-λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
-1 κουταλάκι ζάχαρη
 
 
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε και το σπανάκι να τσιγαριστεί ελαφρώς και να φύγουν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο.
Σ’ ένα άλλο τηγανάκι τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ελαφρά τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να δέσει, να φύγουν τα πολλά υγρά.
Μόλις κρυώσει το μείγμα με το σπανάκι, ρίχνουμε μπόλικο τυρί και 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Στον πάτο ενός ταψιού βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-τυρί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αφού περιχύσουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.
Όταν κοντεύουν να ψηθούν τα κανελόνια, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαρίσια σνίτσελ γεμιστά, πανέ με corn flakes

-8 σνίτσελ μοσχαρίσια μέτριου μεγέθους -150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα -8 φέτες τυρί του …