Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μετά το Δροσερό εμβολιασμοί για την Ηπατίτιδα Α στην Ηλιόπετρα και την Κεντητή

Μετά το Δροσερό εμβολιασμοί για την Ηπατίτιδα Α στην Ηλιόπετρα και την Κεντητή

0
emvolio-empros
 

 Θα πραγματοποιηθούν σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καλούν τους γονείς να συνδράμουν την όλη προσπάθεια φέρνοντας τα παιδιά τους στο εμβολιαστικό κέντρο

 
 
\Στα πλαίσια αντιμετώπισης των κρουσμάτων της ηπατίτιδας Α και με τον φόβο να πάρει διαστάσεις επιδημίας η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συνεχίζει τους εμβολιασμούς παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας στον οικισμό της Ηλιόπετρας. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν (σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 8 Νοεμβρίου) στον οικισμός της Ηλιόπετρας και στον οικισμό του Δροσερού σημειώθηκαν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα 40 κρούσματα του ιού.
 
Πέμπτη και Παρασκευή οι εμβολιασμοί
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στα πλαίσια αντιμετώπισης της εμφάνισης πολλαπλών κρουσμάτων ηπατίτιδας Α θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας τη Πέμπτη 21/11/2013 στην Ηλιόπετρα και την Παρασκευή 22/11/2013 στην Κεντητή και ώρα από τις 10.00 π.μ έως 14.00 μ.μ.
Η εμβολιαστική κινητή μονάδα της Περιφέρειας ΑΜΘ που παραχωρήθηκε από την 4η ΔΥΠΕ θα εγκατασταθεί στην Περιοχή του Δημοτικού Σχολείου Ηλιόπετρας και Κεντητής όπου ιατρικό προσωπικό του Γ. Ν. Ξάνθης και νοσηλευτικό προσωπικό της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα εμβολιάσουν τα παιδιά του οικισμού με εμβόλια κατά του ιού της ηπατίδας Α που προμηθεύτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Η Διεύθυνση παρακαλεί τους γονείς να συνδράμουν την όλη προσπάθεια πηγαίνοντας τα παιδιά τους στο εμβολιαστικό κέντρο.
 
Πως μεταδίδεται ο ιός της Ηπατίτιδας Α
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιός ηπατίτιδας Α βρίσκεται στα κόπρανα των ανθρώπων που πάσχουν από ηπατίτιδα Α. Εξαπλώνεται όταν έρχεστε σε επαφή με κάτι που έχει μολυνθεί από το άτομο αυτό. Ως εκ τούτου, η ηπατίτιδα Α μεταδίδεται πιο συχνά μέσω του πόσιμου νερού ή μέσω τροφίμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό. Είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθεί όταν υπάρχει κακή υγιεινή στο χώρο ή κακή ατομική υγιεινή.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…