Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Δε στοιχειοθετήθηκε απιστία για το δήμαρχο Ξάνθης και 16 συμβούλους

Δε στοιχειοθετήθηκε απιστία για το δήμαρχο Ξάνθης και 16 συμβούλους

0
dhmarxeio plateia
 

Το 3μελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδίκασε υπόθεση μη επιβολής προστίμου για αφισορύπανση σε νυχτερινό κέντρο από τη προηγούμενη θητεία του Δ.Σ.

 

Το δικαστήριο επικεντρώθηκε στις μαρτυρίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης ότι δεν υπήρξε πρόθεση ζημίας του δήμου από την απόφαση

 
 
Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στις αίθουσες του Εφετείου Κομοτηνής χθες το πρωί, προκειμένου να εκδικαστεί υπόθεση που τους ενέπλεκε σε απιστία σχετική με την υπηρεσία. Η δίκη είχε αίσιο τέλος για τους δημοτικούς συμβούλους, αφού αθωώθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα.
 
16 δημοτικοί σύμβουλοι ξανά στο δικαστήριο για απιστία
Πρόκειται για υπόθεση που αφορούσε σε απόφαση της προηγούμενης σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου, που υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού, σύμφωνα με την οποία δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στο νυχτερινό κέντρο «Ρόδον» για παράνομη αφισοκόλληση. Κατηγορούμενοι βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεολόγος Καλαϊτζής, Απόστολος Αγκόρτσας, Στράτος Σερραίος, Κώστας Γιαγτζόγλου, Τάσος Θεοδωρίδης, Σοφία Καραγιαννίδου, Στάμος Τριμίντζιος, Χρήστος Μούρκας, Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπασταματίου, Μανόλης Τσέπελης, Μανόλης Φανουράκης, Φίλιππος Φιλίππου, Νίκος Φωτιάδης, Χασάν Μαλκότς και Χουσεΐν Μπαντάκ με την κατηγορία της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί εντάχθηκαν στη δικογραφία ο δήμαρχος και ο ιδιοκτήτης του κέντρου Ηλίας Ταληκριάδης. Την υπεράσπιση των δημοτικών συμβούλων ανέλαβε η νομική υπηρεσία του δήμου.
Την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ανέλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, εξαιτίας της δικηγορικής ιδιότητας του Θεολόγου Καλαϊτζή.
 
Κατέθεσαν ως μάρτυρες οι: Πούλιος, Ξυνίδης, Τοπ
Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε αρχικά γιατί δεν είχε συσταθεί η σχετική επιτροπή του δήμου, η οποία όταν συστήθηκε τέσσερις μήνες αργότερα επέβαλε τελικά πρόστιμο 3.000 ευρώ για την αφισορύπανση στον επιχειρηματία. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος, Θανάσης Ξυνίδης και Τοπ Ισμέτ, που είχαν μειοψηφήσει, στην λήψη της επίμαχης απόφασης, βρέθηκαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου και επεσήμαναν τον πολιτικό χαρακτήρα της απόφασης. Στην ερώτηση της έδρας εάν η απόφαση υπαγορεύτηκε από πρόθεση ζημίας του δήμου από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων, οι «Πολίτες για την Αλλαγή» απάντησαν αρνητικά. Σε αυτές τις μαρτυρίες φαίνεται ότι έδωσε βάση το δικαστήριο, που με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, απάλλαξε τους κατηγορουμένους, θεωρώντας μάλιστα περιττή την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης, του αντιδημάρχου Δημήτρη Μπένη και της διευθύντριας του δήμου Μαρίας Σπανού.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…