Δύο ναι και δύο όχι

0
oikonomikh oct-web
 

 Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

 

Πραγματοποιήθηκε μια ανάσα πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την έγκριση του σχεδίου της μελέτης του Δημοτικού πάρκινγκ

 
Αρκετά σύντομη ήταν η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μια ανάσα πριν την καταληκτική ημερομηνία για την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού της μελέτης για την καταγραφή της εκμίσθωσης του Δημοτικού πάρκινγκ.
 
Ομοφωνία στα δύο από τα τέσσερα θέματα
Ομοφωνία σημειώθηκε στα δύο από τα τέσσερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση. Τα θέματα αυτά αφορούσαν την κατακύρωση δημοπρασίας του έργου: Προμήθεια επίπλων στο νέο Δημαρχείο στην εταιρεία ΜΕΝΕΞΕΣ, η οποία ήταν και η μοναδική που δήλωσε το ενδιαφέρον της, καθώς και τη μετακίνηση μιας δημοτικής υπαλλήλου.
 
Χ. Πούλιος: «Οι Δήμοι τείνουν να γίνουν αυτόνομες οικονομικές μονάδες»
Η παράταξη του Χρίστου Πούλιου «Πολίτες για την Αλλαγή» καταψήφισε τα άλλα δύο θέματα που αφορούσαν τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2013 καθώς και την εισηγητική Έκθεση του 3ου τριμήνου του έτους για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Κατά την διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων αυτών ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης εξέφρασε δύο προβληματισμούς του. Ο πρώτος αφορούσε τη συνεχή συρρίκνωση που δέχεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου κάθε χρόνο σε συνδυασμό με την αύξηση των ανείσπρακτων ποσών, ενώ ο δεύτερος αφορά την τάση των Δήμων να γίνουν αυτόνομες οικονομικές μονάδες. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι «θα πρέπει να έχουν δικό τους προϋπολογισμό, τα δικά τους έξοδα, τα δικά τους έσοδα. Η εξάρτηση από την πολιτεία θα πάψει να υπάρχει. Τότε θα λειτουργήσουν καλύτερα αυτοί που θα είναι πιο έτοιμοι και πιο οργανωμένοι να εισπράττουν αυτά που πρέπει και θα έχουν την πιο μαζεμένη συμπεριφορά όσον αφορά τα έξοδα».
 
Το κτίριο του νέου Δημαρχείου βρίθει κακοτεχνιών σύμφωνα με τον Βορίδη
Με αφορμή την κατακύρωση του διαγωνισμού για την επίπλωση του νέου Δημαρχείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», Δημήτρης Βορίδης, επικαλούμενος την ιδιότητα του ως Αρχιτέκτονας έκανε αναφορά στις κακοτεχνίες που υπάρχουν στο κτίριο του νέου Δημαρχείου, όπως είναι οι στραβές κολώνες στο γραφείο του δημάρχου και το δίχρωμο μπάλωμα στο πάτωμα της αίθουσας συνεδριάσεων. «Χρυσοπληρώσαμε ένα κτίριο και είναι σαν να είμαστε σε παλιό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ως απάντηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπένης, τόνισε ότι μπήκανε σε ένα υπάρχων κτίριο και διόρθωσαν όσες κακοτεχνίες μπορούσανε. Την κατάσταση προσπάθησε να μετριάσει ο κ. Πούλιος, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Μπένη να παραδεχτεί ότι το κτίριο χάνει στις λεπτομέρειες. Ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι η μη διόρθωση κάποιων κακοτεχνιών οφείλονται στο γεγονός ότι δεν φτάσανε τα χρήματα, καθώς η παράταξη του κ. Πούλιου δεν ενέκρινε μεγαλύτερο ποσό.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…