-περίπου 1 κιλό κολοκύθα
-2 μεγάλα, ώριμα κυδώνια, σε χοντρές φέτες
-2 πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
-10 ξερά δαμάσκηνα
-5 – 6 ξερά βερίκοκα, στα δύο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
-1 ξύλο κανέλας
-1 κουτ. σούπας σπόρος μάραθου, τριμμένος στο μύλο (εναλλακτικά, βάζουμε κόλιανδρο)
-αλάτι και πιπέρι
-2/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι
-χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει)
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγαλύτερα από τις πατάτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και τα βάζουμε να βράσουν. Όταν κοχλάσουν, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν συμπληρώνοντας αν χρειαστεί νερό. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, δηλαδή όταν μαλακώσουν τα υλικά και μείνουν με το λάδι τους, δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε το αλάτι και προσθέτουμε το λεμόνι.