Σχόλια 29/11/13

0
ignatiadis 1
Προϋπολογισμός χωρίς … τροϊκισμό γίνεται;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Πότε οι πινακίδες;
 Πρόκειται για μια δέσμευση του δήμου Ξάνθης εδώ και καιρό. Ότι θα τοποθετήσει πινακίδες σε διάφορα μέρη για την εξυπηρέτηση τόσο των Βούλγαρων όσο και Ελλήνων που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βουλγαρία.
Είναι απαράδεκτο να μην γνωρίζει ο επισκέπτης από πού μπορεί άνετα και σίγουρα να πάει Βουλγαρία!
Όσο για το κόστος, ε, μη το επικαλεστούν, διότι είναι μικρό και δεν θα τους επιβαρύνει ιδιαίτερα. Διάθεση χρειάζεται να λυθεί το θέμα και τίποτε άλλο. Κι επιτέλους, για την εξυπηρέτηση των πολιτών ο λόγος και των τουριστών, ντόπιων και ξένων.
«Ε»


 
Αυτοαναιρούνται οι βουλευτές
 Η συζήτηση στη βουλή για τα φάρμακα προχθές ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στη Δημοκρατία μας από αυτούς που υποτίθεται πως είναι εντεταλμένοι να την υπηρετούν και προστατεύουν. Αντιθέτως, όλοι τους, ή έστω οι περισσότεροι, την υπονόμευσαν κατά το χειρότερο τρόπο.
Αλγεινή η εικόνα, άσχημες στιγμές που δυστυχώς απαξιώνουν τον υποτιθέμενο ναό της Δημοκρατίας που πρέπει να είναι η βουλή.
Δεν έχει σημασία ποιος ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο. Σημασία έχει αυτό που συνέβη και το οποίο ήταν πέρα για πέρα αρνητικό και απαράδεκτο.
Αυτή δεν ήταν βουλή, ήταν χάβρα Εβραίων που μιλούσαν όλοι μαζί, φώναζαν, γελούσαν, απαξίωναν τους ομιλητές, μια τραγική εικόνα που δημιουργούσε σ’ αυτόν που την έβλεπε θλίψη και στεναχώρια.
-Γιατί άραγε η βουλή υπονομεύεται μόνη της; Δεν καταλαβαίνει πού οδηγείται;
«Ε»


 
Βρήκαν την ευκαιρία στη Ρόδο
 Είμαστε τρομεροί ως λαός στο να στήνουμε κομπίνες για να τα κονομάμε και από τις φυσικές καταστροφές ακόμη. Πρόσφατο και βέβαια όχι τελευταίο παράδειγμα οι ζημιές από τις πλημμύρες σε τμήμα της Ρόδου.
Όσοι επλήγησαν, με το σιγοντάρισμα των αυτοδιοικητικών και της τηλεόρασης, ζητούν τρελές αποζημιώσεις! Άκουγα προχθές επαγγελματία που ανέφερε ζημιά ύψους 150.000 ευρώ!
«Βρήκαν παπά, είπαν να θάψουν κάμποσους» που λέει και ο λαός. Έτσι και οι πονηροί Ροδίτες. Θεώρησαν τη θεομηνία ως θεόσταλτη ευκαιρία για να τα κονομήσουν. Με το σιγοντάρισμα δημάρχων, νομαρχών και περιφερειαρχών λόγω εκλογών βεβαίως.
Το ότι έχουν οι ίδιοι ευθύνες, κουβέντα βέβαια. Το ότι έκαναν «έργα» και έκλεισαν την έξοδο του νερού, τσιμουδιά, το ότι μπάζωσαν ρέματα και κάποιοι έχτισαν αυθαίρετα σε κοίτες ποταμών, ούτε κουβέντα.
Είναι ψηφοφόροι μας, να μην τους δυσαρεστήσουμε. Μια ζωή τα ίδια εν Ελλάδι. Τι κρίμα αλήθεια…
«Ε»


 
 Τα ίδια και τα ίδια πάντα
 Ως γνωστόν άρχισε προχθές στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2014. Και τι έχουμε κατά τη συζήτηση;
Το γνωστό: Ο εισηγητής της πλειοψηφίας να χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό «ρεαλιστικό» και η αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει «εκτός πραγματικότητας».
Δηλαδή, μια ζωή, χρόνια τώρα, τα ίδια. Η κυβέρνηση να θεωρεί θετικό τον προϋπολογισμό που συνέταξε και η αντιπολίτευση μονίμως, όποια κι αν είναι, να εκφράζει τις αντιρρήσεις της.
Και το θέατρο του παραλόγου να συνεχίζεται όταν αλλάξουν και η αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση και η κυβέρνηση αντιπολίτευση. Τότε αλλάζουν την κασέτα και δηλώνουν τις γνωστές απόψεις που απλά λέγονται για να λέγονται.
Άραγε γιατί κάποτε δεν υπάρχει μια συμφωνία θετικής προσέγγισης; Για την ίδια χώρα αγωνίζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τόσο δύσκολο είναι να έχουν μια κοινή άποψη σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα;
-Απάντηση ΔΕΝ αναμένουμε.
«Ε»


 
Αλλαγή κλίματος, αλλά…
 Θα πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι. Το κλίμα για την Ελλάδα αρχίζει και αλλάζει. Και η αλλαγή φάνηκε απ’ όσα ελέχθησαν στο Βερολίνο προχθές κατά τη συνάντηση Μέρκελ –Σαμαρά.
Βέβαια, για να μην έχουμε αυταπάτες, γιατί στην πολιτική ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για κάτι πριν το δεις να υλοποιείται, η ώρα της αλήθειας για την αλλαγή ή όχι θα περιμένουμε τον Απρίλιο. Τότε θα έρθει η απόφαση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Κι αν γίνει αποδεκτή η ελάφρυνση, τότε ναι, θα μπορέσει η χώρα ν’ ανασάνει και τα οικονομικά δεδομένα να γίνουν πολύ πιο θετικά και αισιόδοξα. Διαφορετικά, μαύρο φίδι που μας δάγκωσε.
Από την άλλη, πρωθυπουργός Σαμαράς και Στουρνάρας εκφράζουν μια αισιοδοξία από τώρα πως όλα θα πάνε καλά.
Δεν το ξέρουμε. Θα δείξει. Οι ενδείξεις πάντως είναι θετικές και το κλίμα εμφανώς αλλαγμένο υπέρ της χώρας μας. Μόνο οι Έλληνες πολιτικοί δεν λένε ν’ αλλάξουν και να ξεχάσουν τα παλιά τερτίπια τους.
-Τι κρίμα αλήθεια…
«Ε»


 
Κάτι δεν πάει καλά
 Πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που υπηρετούσαν στους δήμους, γύρω στους 2.800, να τους διορίσει σε διάφορα υπουργεία!
Δηλαδή τους αναβάθμισε και εργασιακά αλλά και μισθολογικά. Ακόμη, κατά τη συζήτηση που έγινε το βράδυ της Τρίτης, αποφάσισε να γίνουν περίπου 4000 απολύσεις και 10.000 προσλήψεις το 2014!!
Έτσι, αντί μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα έχουμε αύξηση!
Και διερωτάται ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο βιοτέχνης, ο βιομήχανος; Είναι εντάξει οι άνθρωποι; Μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα και ακόμη δεν το έχουμε καταλάβει;
Σίγουρα πάντως οι άνθρωποι που αποφασίζουν αυτά δεν πάνε καλά. Γιατί, ως γνωστόν από την μέχρι τώρα εμπειρία, πάλι ο ιδιωτικός τομέας θα κληθεί να πληρώσει αυτές τις στρατιές των δημοσίων υπαλλήλων.
Κύριοι, έλεος πια! Τόσα χρόνια με δεινά και δεν βάλατε μυαλό;
«Ε»


 
Η φάμπρικα των δήμων
 Ο καλύτερος διάδρομος για να απογειωθεί εργασιακά ένας υπάλληλος σε δήμο (σε οποιοδήποτε δήμο της χώρας) είναι να προσληφθεί στον τομέα της καθαριότητας.
Από κει, με το σχετικό σπρώξιμο, απογειώνεται και ακολούθως προσγειώνεται μεταλλασσόμενος στην κατηγορία των διοικητικών.
Από κει και πέρα, ανάλογα με τα γνήσια και πλαστά πιστοποιητικά γνώσεων που θα προσκομίσει (συνήθως πλαστά), μπορεί να φθάσει να γίνει ιδιαίτερος σε κάποιο γραφείο βουλευτή ή και προϊστάμενος σε τμήμα του δήμου.
Του ποιου δήμου, μην το ρωτάτε. Σημασία έχει ότι αυτά τα κόλπα συνέβησαν λίγο ή πολύ σε όλους τους δήμους. Και της Ξάνθης βέβαια και δεν σηκώνουμε διάψευση…
«Ε»


 
 Ούτε να πεθάνει κανείς…
 Έφριξαν οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής Σταυρούπολης όταν αντίκρισαν τον «τιμοκατάλογο» του δήμου για την παραχώρηση τάφων. Στα 1300€ κοστολογεί ο δήμος τον μόνιμο οικογενειακό τάφο 2Χ2 στην περιοχή!
Και αναρωτιούνται: με ποια λογική; Οι τιμές δεν πρέπει να έχουν σχέση με την αξία της παραχωρούμενης γης; Κι ενώ στην πόλη της Ξάνθης, που είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα χώρου που υπάρχει, θα μπορούσε να κατανοήσει κανείς τα 2.600€ που κοστίζει ένας μόνιμος οικογενειακός τάφος, στην ορεινή περιοχή γιατί είναι τόσο υψηλή η τιμή;
Μήπως αντιμετωπίζουν πρόβλημα χώρου στην Πασχαλιά, στη Δρυμιά ή στο Ιωνικό; Ή είναι τόσο υψηλή η αξία της γης στις μισοεγκαταλειμένες αυτές περιοχές; Πόσο άραγε θα τιμωρηθεί η περιοχή της Σταυρούπολης από την ενσωμάτωσή της στο δήμο Ξάνθης; Μέχρι τώρα μόνο δυσμενείς ήταν οι συνέπειες από τη συνένωση αυτή. Αύξηση τιμών σε υπηρεσίες, στέρηση βασικών δομών, απομόνωση και απαξίωση.
Κι όπως μας είπε ηλικιωμένος αναγνώστης μας από την περιοχή «ούτε να ζήσουμε πια μπορούμε στον τόπο μας αλλά ούτε και να πεθάνουμε…»


 
Σιωπητήριο έχει «βαρέσει» …
 ..στις δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών που είναι αρμόδιοι να ενημερώνουν δια μέσω ημών τους πολίτες για τρέχοντα θέματα του αντικειμένου τους που τους αφορούν άμεσα, εκτελώντας εντολές άνωθεν έχουν μετατραπεί σε βουβά πρόσωπα και αν τύχει και βρεις τον διευθυντή σε παραπέμπει στα κεντρικά και άντε να βρεις άκρη από την Αθήνα για τα θέματα της Ξάνθης. Δηλαδή με λίγα λόγια, καθημερινά για να αντλήσουμε έγκυρη πληροφόρηση από τις δημόσιες υπηρεσίες και να ενημερώσουμε σωστά τους αναγνώστες μας περνάμε ένα «Γολγοθά» αφού μας παραπέμπουν από τον Άννα στον Καϊάφα, αντιμετωπίζοντας μια απίστευτη ευθυνοφοβία και τυπολατρία και ένα λαβύρινθο υπηρεσιών και αρμοδίων και αναρμοδίων στη δημόσια διοίκηση.
Επιτέλους πότε πια θα εκσυγχρονιστούν οι δημόσιες υπηρεσίες; Πότε θα επιτελούν το έργου τους που δεν είναι η ταλαιπωρία αλλά η εξυπηρέτηση του πολίτη και σ’ αυτό είναι καθοριστικός παράγων η σωστή ενημέρωση!
Μ.Ξ.


 
Ο Γ. Ιγνατιάδης μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Ξάνθης
 Όποιος νόμιζε ότι θα κάνουν ουρά οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ξάνθης γελάστηκαν…Ένας και μόνο ένας έθεσε υποψηφιότητα και το όνομα αυτού Γεώργιος Ιγνατιάδης. Ο κ. Ιγνατιάδης υπήρξε μέλος της απερχόμενης ΝΟΔΕ, εργαζόμενος της ΣΕΚΕ και νυν συνταξιούχος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε και άλλος ενδιαφερόμενος αλλά τελικά δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για αδιευκρίνιστους λόγους. (Ακούγονται ψίθυροι ότι κάποιοι ήθελαν μόνο τον κ. Ιγνατιάδη ως υποψήφιο…)Έτσι λοιπόν δεν έχει κανένα ενδιαφέρον η εκλογή της Κυριακής αφού δεν θα υπάρχει συναγωνισμός. Εκτός βέβαια αν δεν συγκεντρώσει ο κ. Ιγνατιάδης το 40% των ψήφων του εκλεκτορικού σώματος.. Όπως είπαμε είναι έμμεση εκλογή
(Πήγαν να τα κάνουν καλύτερα αλλά μάλλον μαλλιά κουβάρια τα’ καναν με τις θεματικές !!!)
Μ.Ξ.


 
Όμηροι σ’ ένα κράτος αυθαιρεσίας
 Όμηροι ενός κράτους αυθαιρεσίας είναι οι έλληνες φορολογούμενοι, με ελάχιστους να κρατούν πια την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους -απορώ πώς- σε μία Πολιτεία που καθημερινά τους δοκιμάζει, καταπατώντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα και επιδεικνύοντας ανήκουστη ασυνέπεια σε λόγο και πράξη. Αυτή είναι σήμερα η Ελλάδα. Ένα κράτος που αδυνατεί να συγκρατήσει την παραοικονομία, που συνεχίζει να «στεγνώνει» τους πολίτες για να συγκεντρώσει έσοδα με μέτρα λιτότητας, που ζητά με ασύμμετρη πιεστικότητα από τους μη έχοντες, που μηχανεύεται ότι πιο ευφάνταστο για να αυξήσει τη φορολογία, που τρομοκρατεί με αυστηρές κυρώσεις κάθε οικονομική αδυναμία, αλλά που την ίδια στιγμή καθυστερεί να πληρώσει, αγνοεί νόμους και δικές του ρυθμίσεις και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από οτιδήποτε έχει σχέση με κοινωνικό κράτος και αλληλεγγύη. Οι αποταμιεύσεις των πολιτών έχουν τελειώσει. Η φορολογία στέκει αμείλικτη και τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων ακυρώνουν προσπάθειες μιας ζωής. Και η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ. Οι Έλληνες ελπίζουν σε ένα μέλλον, που έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …