Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προτάθηκε ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ. Αβδήρων ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Προτάθηκε ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ. Αβδήρων ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης

0
 
 Επίσημες ανακοινώσεις στις επόμενες μέρες. Ετοιμάζεται μειονοτικός συνδυασμός στο Δ. Αβδήρων
 

Δηλώνουν «παρών» στις εκλογές οι: Τσολακίδης, Τσιτιρίδης και Γαλανόπουλος

 
 
 
Ένα πολύπτυχο και …πολύχρωμο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται στο δήμο Αβδήρων εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 με κύρια χαρακτηριστικά το «ντεμπούτο» του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενώ – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» – είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια να σχηματοποιηθεί αμιγώς μειονοτικός συνδυασμός. Σημειώνεται ότι το 1/3 του πληθυσμού και του εκλογικού σώματος του δήμου Αβδήρων είναι μειονοτικό.
 
Γίνονται συζητήσει με τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη – Δεν «κλείδωσε» όμως ο επικεφαλής στο Δ. Αβδήρων
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαβούλευση για την κατάρτιση του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ για το Δ. Αβδήρων Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» έχει προταθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής και είναι σε εξέλιξη μια σειρά από επαφές και συζητήσεις μαζί του, ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, 30 ετών, οινολόγος – οινοποιός των οίνων «Κτήμα Βουρβουκέλη» που παράγονται στο ομώνυμο οινοποιείο στα Άβδηρα. Πρόκειται για τον δευτερότοκο γιο του γνωστού ιατρού – γυναικολόγου και π. πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Νίκου Βουρβουκέλη και ανιψιό του επί 20ετίας κοινοτάρχη Αβδήρων Δημήτρη Βουρβουκέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα. Όπως έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το μοντέλο που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ο επικεφαλής όσο και όλο το σχήμα του συνδυασμού να το αποτελούν άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι καταξιωμένοι επαγγελματικά με ιδέες και όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν το «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Να σημειώσουμε ότι άλλες φήμες ότι υπάρχουν σκέψεις να ηγηθεί του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ μειονοτικός υποψήφιος διαψεύστηκαν κατηγορηματικά τόσο από τον βουλευτή κ. Χ. Ζεϊμπέκ όσο και από τον γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Νίκου Καλιαμπάκα. Αναφορικά για τη σύσταση του συνδυασμού και για το όνομα του επικεφαλής οι δυο τους επιφυλάχτηκαν για επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.
 
Το «μοντέλο» του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Τόπειρο
Σ’ ότι αφορά το δήμο Ξάνθης – σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» – συνεχίζεται η διαβούλευση τόσο για τα πρόσωπα που θ’ απαρτίζουν το συνδυασμό όσο και για τον επικεφαλής. Υπάρχει το «κεφάλαιο» Νίκος Ανταμπούφης που όπως λένε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι «σταθερή αξία» όμως προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στο δήμο Τοπείρου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατεβάσει συνδυασμό. Γίνονται όμως επαφές για συνεργασίες προκειμένου να στηριχτούν πρόσωπα που πρόσκεινται στις θέσεις του. Εν κατακλείδι το μοντέλο που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με άτομα που αποδέχονται τις βασικές προγραμματικές του θέσεις και μπορούν να τις εκφράσουν ενώ και οι επικεφαλής των συνδυασμών του δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ετοιμάζεται μειονοτικός συνδυασμός στο Δ. Αβδήρων
Η σκέψη για τη δημιουργία αμιγώς μειονοτικού συνδυασμού για το Δήμο Αβδήρων έχει γίνει πρόθεση και βούληση κάποιων παραγόντων. Ο αντιδήμαρχος κ.Μπηρόλ μιλώντας στο «Ε» άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά γι αυτό, ενώ πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι γίνονται κινήσεις από παράγοντες της μειονότητας προς την κατεύθυνση της σχηματοποίησης συνδυασμού αναζητώντας ως επικεφαλής κάποιο πρόσωπο εκτός του κ. Μπηρόλ. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του κ. Μπηρόλ στο πρόσωπό του καθώς του καταλογίζουν «εναγκαλισμό με την αντιδημαρχία για προσπορισμό ίδιων ωφελειών».
 
Ποιοι δηλώνουν «παρών» στις εκλογές για το Δ. Αβδήρων
Σ’ ότι αφορά τους υπάρχοντες συνδυασμούς του δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Τσιτιρίδη και οι δύο δηλώνουν παρόντες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά «παρών» δηλώνει – σύμφωνα με δήλωσή του στο «Ε» – και ο πρόεδρος των Δημοτικών υπαλλήλων Ν. Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος πρωτοεκδήλωσε το ενδιαφέρον του στις προηγούμενες εκλογές όμως τελικά αποχώρησε. Τέλος στην λίστα των ενδιαφερομένων υποψηφίων συγκαταλέγεται και ο πρ. δήμαρχος Βιστονίδας κ. Νίκος Ζλάτκος
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…