Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Περιοδεία του υφυπουργού Παιδείας σε σχολεία Ξάνθης και Κομοτηνής

Περιοδεία του υφυπουργού Παιδείας σε σχολεία Ξάνθης και Κομοτηνής

0
kedikoglou simeon xanthi1
 

 Ο Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκε στη σχολική γιορτή των σχολείων της Γλαύκης, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

 

Ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή από τα στελέχη της εκπαίδευσης που ζήτησαν πιο έγκαιρο προγραμματισμό. Του παρέδωσαν ψήφισμα οι μαθητές των μουσικών σχολείων

   kedikoglou simeon xanthi2-web
 
Περιοδεία στις μονάδες εκπαίδευσης Ξάνθης και Κομοτηνής πραγματοποιεί χθες και σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή μας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην πόλη μας.
Συνοδευόμενος από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλο, ο κ. Κεδίκογλου, ξεκίνησε τις επισκέψεις του από τα σχολεία της Γλαύκης, όπου συμμετείχε στις σχολικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Μαζί με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρη Σαλτούρο, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Νίκο Πιπερίγκο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστάσιο Μάρκου και Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Παπαδόπουλο βρέθηκε σε γυμνάσιο, λύκειο και ΕΠΑΛ του οικισμού, καθώς και στο μειονοτικό σχολείο. Ο κ. Κεδίκογλου συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς, διευθυντές και γονείς, ενώ δοκίμασε και τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει για τη σχολική γιορτή. Μιλώντας στους μαθητές εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του εκεί και τόνισε ότι από την πλευρά του υπουργείου γίνονται οι δέουσες προσπάθειες για τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. Ο υφυπουργός συνέχισε τις επαφές του, με εθιμοτυπικές επισκέψεις στον αναπληρωτή πρύτανη του ΔΠΘ Παντελή Μπότσαρη, το Μητροπολίτη Μαρωνείας- Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και το δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη.
Ακόμη, στην Κομοτηνή ο κ. Κεδίκογλου βρέθηκε στο 10ο δημοτικό σχολείο, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε σε συσκέψεις με τα στελέχη της εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που προκύπτουν και για την κατάσταση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.
Κύριο ζήτημα που αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τα στελέχη της εκπαίδευσης είναι τα κενά σε ειδικότητες εκπαιδευτικών τόσο σε πρωτοβάθμια, όσο και σε δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κυρίως σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Οι ανώτεροι διοικητικοί εκπαίδευσης της ΑΜΘ αποτύπωσαν την κατάσταση στην περιοχή και ζήτησαν από τον υφυπουργό καλύτερο προγραμματισμό και πιο έγκαιρη ενημέρωση για κατευθύνσεις και αλλαγές. Ο κ. Κεδίκογλου από την πλευρά του κατέγραψε τις παρατηρήσεις τους και δεσμεύτηκε να μεταφέρει επιμέρους και γενικά θέματα στο υπουργείο.
Στον κυβερνητικό αξιωματούχο την αγωνία τους μετέφεραν εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ψήφισμα του παρέδωσαν οι μαθητές των μουσικών σχολείων, που τον συνάντησαν, προκειμένου να του επιστήσουν την προσοχή στις δυσκολίες που συναντούν όσον αφορά την έλλειψη εκπαιδευτικών μουσικής και τη μεταφορά τους.
Η περιοδεία του υφυπουργού συνεχίζεται σήμερα με επίσκεψη στο ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης και το Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…