Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν καταθέτει τα «όπλα» η SEBA

Δεν καταθέτει τα «όπλα» η SEBA

0
sekap001-empros
 

Εντός δεκαπενθημέρου θα κατατεθεί η αγωγή από τη SEBA. Μιλά στο «Ε» ο νομικός της εκπρόσωπος κ. Καβάζ Σινάν

 

Ξεκαθαρίζει ότι θα στραφεί νομικά μόνο εναντίον του ελληνικού δημοσίου και όχι εναντίον εταιρειών και παραγόντων

 
 
Δεν καταθέτει τα «όπλα» η τουρκική SEBA και μέσω του νομικού της εκπροσώπου κ. Καβάζ Σινάν γνωστοποιεί την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου αμφισβητώντας την διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού για την απόκτηση της ΣΕΚΑΠ και υποστηρίζοντας ότι έχει υποστεί υλική και ηθική βλάβη.
 
Εντός δεκαπενθημέρου θα κατατεθεί η αγωγή από τη SEBA
Όπως μας πληροφορεί ο κ. Καβάζ Σινάν έχει λάβει εντολή την προηγούμενη εβδομάδα από την εταιρεία να καταθέσει αγωγή η οποία και θα κατατεθεί εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου: «Έχουμε διαπιστώσει πολλές παρατυπίες κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στις οποίες και θεωρούμε ότι οφείλεται η απομάκρυνση της SEBA από την απόκτηση τη ΣΕΚΑΠ. Είναι γνωστό ότι η SEBA ήταν η μοναδική εταιρεία που είχε καταθέσει προσφορά και ενώ είχε λήξει ο διαγωνισμός …ξαφνικά ξανάνοιξε με κάποια «παραθυράκια» και κάποιους επιπρόσθετους όρους. Αυτό το θεωρούμε πρωτοφανές και παράτυπο και το θεωρούμε μη θεμιτό. Η SEBA έχει ζημιωθεί και υλικά και ηθικά καθώς ο αποκλεισμός της από την απόκτηση της ΣΕΚΑΠ της έχει ακυρώσει όλο το σχεδιασμό και τη επενδυτική στρατηγική που είχε δρομολογήσει», επισημαίνει ο κ. Καβάζ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η αγωγή της SEBA στρέφεται μόνο εναντίον του ελληνικού δημοσίου και όχι κατά εταιρειών ή παραγόντων που ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο στην εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από τον Ιβάν Σαββίδη.
 
Ο Κοντός, ο Σαββίδης, και η ΣΕΚΑΠ
Σχετικά μ’ αυτό, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του tvxs.gr που αποδίδει σημαντικό και ενεργό ρόλο στον π. υπουργό, βουλευτή της ΝΔ και διευθυντικό στέλεχος τη ΣΕΚΕ κ. Αλέξανδρο Κοντό στην εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από τον Ιβάν Σαββίδη. Συγκεκριμένα αναφέρεται : «Ο ίδιος βουλευτής της ΝΔ, ως διευθυντικό στέλεχος, έπαιξε ενεργό ρόλο στη διεκπεραίωση, πριν από μερικούς μήνες, της εξαγοράς της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδας (ΣΕΚΑΠ) από τον Ιβάν Σαββίδη. Σε αυτό το πλαίσιο, δέχεται κριτική από πολιτικούς αντιπάλους του και άλλους τοπικούς παράγοντες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελέστηκε η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Οι επικριτές προς αυτήν την κατεύθυνση, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και νομικοί εκπρόσωποι ξένων εταιρειών που επίσης διεκδίκησαν τη ΣΕΚΑΠ κάνουν λόγο για τροποποίηση των όρων κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι η πώληση μετοχών της ΣΕΚΕ (η οποία υπάγεται στη ΣΕΚΑΠ και η πρότερη μεταβίβαση της οποίας ήταν προϋπόθεση στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού) έγινε με συνοπτικές διαδικασίες στον Ιβάν Σαββίδη και πως ουσιαστικά δεν δόθηκε η δυνατότητα στις υπόλοιπες υποψήφιες εταιρείες να τη διεκδικήσουν».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…